BMW 525 TDS při teplém motoru dlouho startuje.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
BMW 525 TDS při teplém motoru dlouho startuje.
Ahoj, mám BMW 525 2.5TDS 6v při studeném motoru startuje naprvní otočení ale při teplém motá i 30s.Nevíte co stím???
Bolo to davno ked som mal zakaznika s tymto motorom a tym istym problemom. Obycajny chlapik prisiel na riesenie. V kufri stale nosil 5L kanister studenej vody. Pred teplym startom jednoducho otvoril kapotu a polial studenou vodou hlavu vstrekovacieho cerpadla. Potom auto chytalo na drnc.
Len ked som videl ten kanister v kufri, stale som sa smial.
Len ked som videl ten kanister v kufri, stale som sa smial.
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
-
- Nováček
Měl jsem stejný problém,dal jsem nové vstřikovací čerpadlo a bylo to pořád stejný.Pak mi odešel starter koupil jsem repasovaný /4200,-/ a od té doby startuje teplý na drc jako studený.Starter prostě rychleji točí a teplota stlačeného vzduchu se zvýší a nafta se snadněji vznítí.Myslel jsem si že ten starej starter točí normálně ale novej fakt točí rychleji/závada byla že občas nevysunul pastorek/.Auto už má 300 000 km a tak komprese už asi nebude zrovna super a záleží na každý maličkosti.Kdyby motor žhavil i teplej tak by takový problém nebyl.Jinak to samozřejmě může být i vstřikovací čerpadlo.
Spadávání nafty to nebude to by nechytalo ani studený.Doufám že moje skušenost někomu ušetří 25 000,- za nové čerpadlo. Čau!!!!!!!
Spadávání nafty to nebude to by nechytalo ani studený.Doufám že moje skušenost někomu ušetří 25 000,- za nové čerpadlo. Čau!!!!!!!
predtým ako sa vrhneš na čerpadlo tak si daj poriadne a presne nastaviť rozvody a predvstrek, veľa ľudí nevie ale na TDs-kách je dobré doštelovať rozvody každých 20-30tis, lebo sa časom trochu posunú a potom ti to rozhádže predvstrek a za tepla bude štartovať dlho, samozrejme to môže robiť aj hlava čerpadla ale vo veľa prípadoch stačí aj to nastavenie, a ešte skontroluj či ti niekde nepresakuje nafta na čerpadle, niekedy to tiež robí problém a dá sa to vyriešiť pretesnením