spatné starty laguna 2,2D

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
spajk
Sběrač informací
Odpovědi: 0

spatné starty laguna 2,2D

Příspěvek od spajk »

Scháním nějakou radu,mám auto renault laguna 2.2D rok výroby 1996..mám problém ted se zimními starty.pokud je motor teplý startuji nadrc.pokud je ráno cca od 10C a mín mám problem chytne asi na 2 žhavení..pokud je nula a pod nulou napřiklad -3 točím starterem,má snahu chytnout ale nechce se mu..musím žhavit asi 7x a až pak taktak chytne a kucká, pak se rozchodí a už jede celej den v pohodě..je to příčina žhavících svíček? auto jsem koupil z bazaru minulý rok,tak nevim v jakem stavu jsou žhavičky.minulý rok jsem měl hodně velke problemy při -10 ,žhavil jsem snad 15x a točil s plným plynem a nic,pak se povedlo.pokud je motor již horky chyta bez problému.jen vždy po ranu s takovejma teplotama je to horor, a při teplem neboli horkem motoru žhavení svíti 3 vteřiny.při -10 svítí cca 7 vteřin je to v pořadku?nemá svitit a žhavit dele jak 7 vteřin?
Naposledy upravil(a) šulda dne 12 pro 2021, 09:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu tématu
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

S největší pravděpodobností nežhaví všechny žhavičky. Buď jsou přepálené, nebo zlobí relátka. Jsou tam dvě a dvě se dvěma relé.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
spajk
Sběrač informací

Příspěvek od spajk »

a nemuze to delat nejake cidlo co meri teplotu kapaliny?docetl jsem se,že u nejakeho auta to je a podle toho sviti kontrolka delsi dobu a zhavy dele pokud se to odpoji..nevis kde to cidlo muze byt?a jestli by to nebylo i tim?a ze by to bylo zhavicema? když je to teple neb v lete tak chyta dobře.nechyta jen v zime po 10 stupnu
Non1
Přispěvovatel

Příspěvek od Non1 »

A čo tlaky vo valcoch , vstrekovače, čerpadlo, máš to o.k.?
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
spajk
Sběrač informací

Příspěvek od spajk »

ale kdyby to byly tlaky,tak si myslim že bych měl problemy se stratovanim i v lete,,ale v lete mam starty perfektni..jen vzdy v zime když je min jak 10 stupnu tak uz zhavim 2x-3x.
spajk
Sběrač informací

Příspěvek od spajk »

caute,chci vam napsat ze pricinu nestartovani v zime zrejme mám..kupil jsem nove zhavice a dratkem jsem jednu pripojil na kabl ze zhavici jednotky.a polozil na motor.zapl jsem klicek,rozsviti se kontrolka a jak kontrolka zhasne tak hrot svicky je malinko zhavy,,ale fakt jemne snad to nejde ani videt..pokud me kontrolka zhasne a cekam tak se cela rozhavy az za dalsich 4 vteriny..nevi nekdo jak upravit nebo postelovat zhavici jednotku aby zhavila o par vterin vice než ted?,nebo pak musim zhavit i když kontrolka je zhasnuta,,melo by to vyjit nastejno,,ale docetl jsem se ze když je motor teply tak kontrolka zhasne za 3 vteriny a pokud je mráz tak kontrolka zhasne za delsi dobu treba za 10 vterin,,musi to na něčem záviset,okolni teplota vzduchu nebo voda v chladiči..zkama ta žhavici jednotka bere signal ze ma zhavit min a del?da se to nejak upravit?
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

v prvom rade si skontroluj zhavice,,,,,ja ked mam jeden zly tak startujem s problemami,,ked dva tak je to katastrofa,,,,,,,ked su v poriadku tak mi to startuje na brnk aj ked je minus dvadsat
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“