Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Jestli nahodou to neni prave to zazracne zarizeni co te na sprintech dostava vzdy na bednu !!mvolesko píše:ja tydle fotky nasel na netu

neměřil jsem zatím teplotu na výstupu, ale dal jsem ještě podobnej ale menší přímo před čerpadlo a když se to pěkně ohřeje - při delší jízdě tak ruku na tom neudržím. No přesné měření ještě ukáže. Určitě by se to daslo ale využít ve spojení s origoš deskovým. Tenhle mít jen před palivovým filtrem aby to kuli hustotě prošlo a pak pořádnej deskovej přímo před čerpadlem:-) Pokud by ho někdo konstruoval tak vývod na vodu aby byl v nejvyšším bodě a celej výměník pod úrovní přepadový nádobky na vodu. A pokud by někdo mooooc chtěl tak jsem schopnej něco takovýho doma ještě spáchat. Chtěl bych ale za něj něco kolem pěťa.Tohodle se prave nejvice obavam, mam hlinikovy vymenik a nerad bych aby v nem vznikaly i okem nepatrne mikronecistoty ktere se treba za nejakou delsi dobu usadi v cerpadle a to bude potreba demontovat a cistit.Kuba píše:![]()
![]()
Tak měď sama o sobě nevadí, totéž platí i o hliníkových částech. Ovšem pokud je v systému hodně dílů který jsou měděný či hliníkový a přicházej do styku s rostlinnym olejem, pak neni vhodný používat použitej rostlináč. Důvod je údajně ten, že použitej rostlináč může obsahovat zbytky různých koření a hlavně jedlou sůl ( natriumchlorid - NaCl ), a ta pak reaguje s hliníkem a s mědí !