Bez váhy vzduchu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Bez váhy vzduchu
Ahoj
Chci se zeptat .. je velký problém jezdit bez zapojené váhy vzduchu na motoru 1.9 Tdi 66 kw ?
Díky
Chci se zeptat .. je velký problém jezdit bez zapojené váhy vzduchu na motoru 1.9 Tdi 66 kw ?
Díky
- frantacech
- Aktivista
Re: Bez váhy vzduchu
Da se nouzove nahradit diodou nebo lepe simulatorem.Racer píše:Ahoj
Díky
http://www.geocities.com/tech4tdi/pages/egrfix.html
HCM to ladil a dospel k takovemu schematu, zeptej se ho.

No právě že já ji mám špatnou a nejede to ... prostě jak se dostanu tak na 2800 ot/min tak jako by mě někdo chytnul za nárazník a absolutní ztráta výkonu .. dnes mě napadlo ji odpojit a auto jede jak F16ctka v Tdigo.vojta píše:no hlavně bez zapojené váhy to nejede. nemá to výkon. jinak to asi nevadí. valí to v nouzáku, takže omezený výkon.. motoru to neuškodí.

- frantacech
- Aktivista
Kdyz tam nebude vubec zapojena, tak jak bylo vyse uvedene, nepojede to, pac ECU nebude mit info o mnozstvi a teplote vzduchu a omezi naftu.Racer píše:No právě že já ji mám špatnou a nejede to ... prostě jak se dostanu tak na 2800 ot/min tak jako by mě někdo chytnul za nárazník a absolutní ztráta výkonu .. dnes mě napadlo ji odpojit a auto jede jak F16ctka v Tdigo.vojta píše:no hlavně bez zapojené váhy to nejede. nemá to výkon. jinak to asi nevadí. valí to v nouzáku, takže omezený výkon.. motoru to neuškodí.
Simulator posila ECU signal jako by byla vaha OK. Jeste existuje na tech strankach booster, ktery zvedne signal jako by bylo o 10proc vic vzduchu.

a nevis o nekom kdo by byl schopnej to spachat samo ze za penizkyfrantacech píše:Kdyz tam nebude vubec zapojena, tak jak bylo vyse uvedene, nepojede to, pac ECU nebude mit info o mnozstvi a teplote vzduchu a omezi naftu.Racer píše:No právě že já ji mám špatnou a nejede to ... prostě jak se dostanu tak na 2800 ot/min tak jako by mě někdo chytnul za nárazník a absolutní ztráta výkonu .. dnes mě napadlo ji odpojit a auto jede jak F16ctka v Tdigo.vojta píše:no hlavně bez zapojené váhy to nejede. nemá to výkon. jinak to asi nevadí. valí to v nouzáku, takže omezený výkon.. motoru to neuškodí.
Simulator posila ECU signal jako by byla vaha OK. Jeste existuje na tech strankach booster, ktery zvedne signal jako by bylo o 10proc vic vzduchu.
Tak to je opravdu zajímavý , protože když ji odpojím tak to prostě jede ... zítra budu mít novou tak pak napíšu jestli byla změna bez váhy a stou novou váhou . Dík za odpovědifrantacech píše:Kdyz tam nebude vubec zapojena, tak jak bylo vyse uvedene, nepojede to, pac ECU nebude mit info o mnozstvi a teplote vzduchu a omezi naftu.Racer píše:No právě že já ji mám špatnou a nejede to ... prostě jak se dostanu tak na 2800 ot/min tak jako by mě někdo chytnul za nárazník a absolutní ztráta výkonu .. dnes mě napadlo ji odpojit a auto jede jak F16ctka v Tdigo.vojta píše:no hlavně bez zapojené váhy to nejede. nemá to výkon. jinak to asi nevadí. valí to v nouzáku, takže omezený výkon.. motoru to neuškodí.
Přesně tak včera sem měl pašíka (AHU) a nechtělo se mu vůbec jet nad 3000ot/min prostě uplně líny... rozjezd bez plynu nehrozil..Racer píše:Tak to je opravdu zajímavý , protože když ji odpojím tak to prostě jede ... zítra budu mít novou tak pak napíšu jestli byla změna bez váhy a stou novou váhou . Dík za odpovědifrantacech píše:Kdyz tam nebude vubec zapojena, tak jak bylo vyse uvedene, nepojede to, pac ECU nebude mit info o mnozstvi a teplote vzduchu a omezi naftu.Racer píše: No právě že já ji mám špatnou a nejede to ... prostě jak se dostanu tak na 2800 ot/min tak jako by mě někdo chytnul za nárazník a absolutní ztráta výkonu .. dnes mě napadlo ji odpojit a auto jede jak F16ctka v Tdi
Odpojil sem váhu a letělo to vklidu do 4500ot. Nejelo to tak jak by mělo ale bylo to poznání lepšíí.. Tak čímpak to je....???

Kdo jinému jámu - až se ucho utrhne!!
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
-vaha dava info r.j.motoru o mnozstvi vzduchu / 270-1250 /a ta podle toho dava naftu,kdyz vahu odpojis tak jednotka prejde na nouzovou hodnotu ktera je asi 550,proto auto jede nekdy relativne dobre,kdyz je vaha uplne ko.
jinak motoru odpojeni vahy nevadi,
vahu si kup novou a nevymejslej zadny kraviny

A jak je možný že když sem ji měříl dávala tak 870 a jelo uplne strašně... vubec to nešlo za plynem.. Absolutně to netahlo..chiptuning píše:-vaha dava info r.j.motoru o mnozstvi vzduchu / 270-1250 /a ta podle toho dava naftu,kdyz vahu odpojis tak jednotka prejde na nouzovou hodnotu ktera je asi 550,proto auto jede nekdy relativne dobre,kdyz je vaha uplne ko.
Po odpojeni váhy to jelo o hodně líp... Ses z toho taky blbej ale mohl by to někdo vysvětlit...???
Kdo jinému jámu - až se ucho utrhne!!
tady jsou jedny zajimavý stránky, řeší tam to proklemování váhy diodou, nějaký powerboxy atd. http://www.tditech.tk/