Kamarád jednou omylem nalil do TDi 15w40 co nesplňoval žádnou z norem VW a hydroštely asi moc nefakčili bo auto hulilo jak lokomotiva.
Pak jsem to vypláchnul 5w40 tak se to uklidnilo a s další výměnou oleje po cca 100km se vše srovnalo.
Tom
Životnost hydroštelu se nerovná životnosti motoru, poměrně často se vyměňujou, před výěnou je dobré změřit tlak oleje, pokud je v normě vyměnit hydroštely, pokud ne, vyměnit motor
tomáš karbus píše:no na mondeu 1,8ztec sem se s tim uz potkal no jo,ale ford videt a umrit
(muj názor)
na 1.6XR2 fieste jsem je taky prubezne menil, normalne se prosoupaly . a to je tak 3-4mm matrose. buhvi na jakej olej ty auta predtim jezdily, asi na brusnej
tomik.
Dussič píše:Ahoj ,mam najeto na mé octajdě 117tis.Km a už jsou hydrošteli krapet slyšet.Tak mě časem čeká výměna.
Octávia 66KW r.2000
co tam liješ za olej? 117tis. je na TDi nic
Liju tam Shell 5W 40 auto jsem kupoval s 50tis.Km,to ješte bylo ok. Teď ve 117tis.Km necvakají nějak zvlášť hlučně,jen ráno při studeném startu ci na 2-3s.zacvakají a pak se hned sklidní,ale jak píšu už jsou krapet hlučnější.Asi to moc poslouchám a ta výměna má určitě času dost.
Dussič píše:Ahoj ,mam najeto na mé octajdě 117tis.Km a už jsou hydrošteli krapet slyšet.Tak mě časem čeká výměna.
Octávia 66KW r.2000
co tam liješ za olej? 117tis. je na TDi nic
Liju tam Shell 5W 40 auto jsem kupoval s 50tis.Km,to ješte bylo ok. Teď ve 117tis.Km necvakají nějak zvlášť hlučně,jen ráno při studeném startu ci na 2-3s.zacvakají a pak se hned sklidní,ale jak píšu už jsou krapet hlučnější.Asi to moc poslouchám a ta výměna má určitě času dost.
Tak to je v pohodě, to vůbec neřeš, ten olej co tam máš je trošku řidší, proto se ale také dostane úplně všude a maže velice dobře, ale díky své hustotě se po vypnutí motoru vrací zpět do olejové vany a většina kanálků tak zůstane prázdných.Když ráno nastartuješ, tak chvilku trvá než se ten olej dostane do všech míst a tlak oleje pak vymezí i vůle v hydroštelech.Takže chvilku po startu jsou bez tlaku oleje a proto cvakají.Ale vůbec se neboj je to normální, já to mám psané i v manuálu k autu.Takže poslouchej raději rádio a ne co Ti kde tichounce cvaká , ušetříš si nervy.