rozvody 1,6 FSI BLP

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

autovtip
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

rozvody 1,6 FSI BLP

Příspěvek od autovtip »

zdravim, stretol sa už niekto s tym aby boli skočene rozvody na tomto motore? dnes na fajront mi priniesli do prace auto s tymto motorom a mam pocit, že bud je tam skočena retaz alebo niečo z napinakom, auto nema vykon a trha dost motorom a od rozvodov ide neaky šuchut. a ked bol studeny tak bol velky problem ho naštartovat asi tak na 15 krat. mal niekto niečo podobne?
e36power
Aktivista

Příspěvek od e36power »

Jj řešili jsme to v praci myslim že tam bylo dokonce něco utrženého. Už jsi to ale presne nepamatuju.
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

to si ma potešil, zajtra to rozhadžem a uvidim
Jozef Kráľ
Přispěvovatel

Příspěvek od Jozef Kráľ »

Ahoj tak mal som to ale na Tourane 1,4 TSI.ale tam aj strielalo do sania a vykazovalo chybu synchronizácie snímačov.
lubom
Sběrač informací

Re: rozvody 1,6 FSI BLP

Příspěvek od lubom »

autovtip píše:zdravim, stretol sa už niekto s tym aby boli skočene rozvody na tomto motore? dnes na fajront mi priniesli do prace auto s tymto motorom a mam pocit, že bud je tam skočena retaz alebo niečo z napinakom, auto nema vykon a trha dost motorom a od rozvodov ide neaky šuchut. a ked bol studeny tak bol velky problem ho naštartovat asi tak na 15 krat. mal niekto niečo podobne?
A potom sa spýtaj majitela či mu to hneď po štarte nezvyklo na pár sekúnd hlasno zarapkať kým to ešte neskočilo :?
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

takže rozobrate, nič zlomene len ten napinak je odrety a pridrhava. vraj mu to veru pri štarte chvilu hrkotalo ale myslel si, že to tak može byt. meni sa tam aj niečo ine ako retaz, napinak a vodiace lišty?
lubom
Sběrač informací

Příspěvek od lubom »

Mali by sa meniť aj ozubené kolá lebo tá reťaz sa dáva modifikovaná,tá stará sa zvykla naťahovať. Kolko to má Km?
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

ma to necelych 90tis prvy majitel. sa čudujem, že to VW nedodava ako sadu ale musi sa to skladat z dielov
lubom
Sběrač informací

Příspěvek od lubom »

Nakolko to má byť bezúdržbová reťaz asi s tým nikto nepočítal že to bude robiť problémy :( tak skoro.Týka sa to motorov FSI 1,6 , 1,4 sú toho plné fóra v DE.V tom napináku by mala byť aj pružina ktorá to napína keď je motor stopnutý a po naštartovaní by mal reťaz napnúť tlak oleja.Odporúčajú prejsť z oleja LL na redší 0W 40 a pevný interval výmeny, kôli rýchlejšiemu nábehu mazania(napnutia reťaze).
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

ta struna tam aj je ale mam pocit, že VW AUDI tie motory poriadne kurvi, aj TDI s retazou hrkocu a treba to menit, napriklad mercedes ma retaz a 800tis km ani nevieš, že ju tam maš. len neviem prečo sa ten napinak zasekava a mysliš, že ta 0W40 tomu pomože? ved ten je redši sice tam bude skorej ale aj skorej bude mat stratu tlaku pri volach.
lubom
Sběrač informací

Příspěvek od lubom »

No VW reťazové rozvody nevie to je fakt už sa objavujú aj problémy 1,8 a 1,4 TSI.Ten olej pomohol viacerým zmizol rapot pri štarte ale podobný zvuk vydáva aj variátor vačkovej hriadele pred smrťou takže niekedy je ťažké určiť správnu diagnózu (wallbash) .
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

to ešte aj variator sa kazieva tak skoro? tak to sa fakt oplati kupit (LOL)
lubom
Sběrač informací

Příspěvek od lubom »

Ja mam 1,4FSI a ten variátor nemá má ho len 1,6 ale to rapkanie sa mi objavuje.Olej mám LL, takže čakám :? kedy to príde.Motor si vyberal von?
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

nevyberal som ho von, mal som to rozobrate asi tak za 1,5h
lubom
Sběrač informací

Příspěvek od lubom »

Pravdepodobne ma to čaká tiež no najprv to skúsim s tým olejom :P .
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“