zdravim, stretol sa už niekto s tym aby boli skočene rozvody na tomto motore? dnes na fajront mi priniesli do prace auto s tymto motorom a mam pocit, že bud je tam skočena retaz alebo niečo z napinakom, auto nema vykon a trha dost motorom a od rozvodov ide neaky šuchut. a ked bol studeny tak bol velky problem ho naštartovat asi tak na 15 krat. mal niekto niečo podobne?
autovtip píše:zdravim, stretol sa už niekto s tym aby boli skočene rozvody na tomto motore? dnes na fajront mi priniesli do prace auto s tymto motorom a mam pocit, že bud je tam skočena retaz alebo niečo z napinakom, auto nema vykon a trha dost motorom a od rozvodov ide neaky šuchut. a ked bol studeny tak bol velky problem ho naštartovat asi tak na 15 krat. mal niekto niečo podobne?
A potom sa spýtaj majitela či mu to hneď po štarte nezvyklo na pár sekúnd hlasno zarapkať kým to ešte neskočilo
takže rozobrate, nič zlomene len ten napinak je odrety a pridrhava. vraj mu to veru pri štarte chvilu hrkotalo ale myslel si, že to tak može byt. meni sa tam aj niečo ine ako retaz, napinak a vodiace lišty?
Nakolko to má byť bezúdržbová reťaz asi s tým nikto nepočítal že to bude robiť problémy tak skoro.Týka sa to motorov FSI 1,6 , 1,4 sú toho plné fóra v DE.V tom napináku by mala byť aj pružina ktorá to napína keď je motor stopnutý a po naštartovaní by mal reťaz napnúť tlak oleja.Odporúčajú prejsť z oleja LL na redší 0W 40 a pevný interval výmeny, kôli rýchlejšiemu nábehu mazania(napnutia reťaze).
ta struna tam aj je ale mam pocit, že VW AUDI tie motory poriadne kurvi, aj TDI s retazou hrkocu a treba to menit, napriklad mercedes ma retaz a 800tis km ani nevieš, že ju tam maš. len neviem prečo sa ten napinak zasekava a mysliš, že ta 0W40 tomu pomože? ved ten je redši sice tam bude skorej ale aj skorej bude mat stratu tlaku pri volach.
No VW reťazové rozvody nevie to je fakt už sa objavujú aj problémy 1,8 a 1,4 TSI.Ten olej pomohol viacerým zmizol rapot pri štarte ale podobný zvuk vydáva aj variátor vačkovej hriadele pred smrťou takže niekedy je ťažké určiť správnu diagnózu .