Oprava airbag-u v autorizovanom servise...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

gugi
Nováček
Odpovědi: 0

Oprava airbag-u v autorizovanom servise...

Příspěvek od gugi »

Písal som to už aj na Škoda fóre, tak aby ste sa vyhli "odborným" opravám:
Nazdárek chlapi, mne v Škoda servise potom čo mi začala svietiť kontrolka airbagu veľmi zaujímavo odstránili chybu. Pri odovzdaní auta do servisu mi bolo povedané, že je to dosť častá chyba káblov bočného airbagu pod sedačkou vodiča a že tie káble vymenia a bude všetko OK... Hovorím si dobre... Po dvoch hodinách čakania mi bolo oznámené, že auto je hotové. Pri ohlásení sumy, ktorú budem platiť sa mi zdala trocha vysoká, ale hovorím si, že aspoň to bude OK a sú tam predsa nové káble... Chceli 130,00 €...
Zaplatil som, odišiel a po príchode domov ma napadlo, pozrieť pod sedačku na tie nové káble za 130€. Skoro ma vystrelo, keď som zbadal čo porobili s napojením bočného airbagu. Žiadne nové káble... jednoducho odstrihli spojku napojenia airbagu, potom tie tri drôtiky nejako spojili (nepozeral som pod izolačku, či sú len skrútené, alebo spajkované) a omotali tento spoj izolačnou páskou. Okamžite som išiel naspäť do toho slávneho servisu na reklamáciu práce a spôsobu opravy. Príjmací technik mi povedal, že oni to tak opravujú a ešte nikto sa nesťažoval... Na moje naliehanie som chcel rozprávať s jeho nadriadeným, ma zaviedol, k riaditeľovi servisu a on s úsmevom na tvári mi hovorí, že oni dostali taký pokyn priamo od Škodovky to tak opravovať, že je to výrobná vada tých spojok káblov...
Tak hovorím, že nech to odstraňujú zdarma, keď je to výrobná vada... A on nato, že oni s tým nič nenarobia...
Pýtam sa ho: A čo keď budem chcieť vybrať sedačku a dať napríklad nové poťahy?
On: tak prídete sem a mi Vám sedačku odpojíme a zasa napojíme...
Nó a zasa by som platil 130€...
Tak som odišiel vytočený, kua... (wallbash)

Obrázek
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Já zírám !!!
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Jo takhle to opravuje každý, protože žádný jiný způsob není. Kdybys trval na výměně kabeláže tak ti budou muset vyměnit půl auta včetně těch airbagů a nedoplatíš se. Navíc by se ti to zase časem projevilo. Leda by jsi si ten kabel pod sedačkou upevnil páskama natvrdo a zavařil posuv na sedačce. Ty konektory to prostě dlouho nevydrží a to není problém jen vw koncernu. Oprava kterou ti provedli je nejjednodušší možná a závada je natrvalo odstraněná.
O tom kolik jsi za to zaplatil a přístupu automobilky k tomuto problému se nebavím.
gugi
Nováček

Příspěvek od gugi »

m_toy píše:Jo takhle to opravuje každý, protože žádný jiný způsob není. Kdybys trval na výměně kabeláže tak ti budou muset vyměnit půl auta včetně těch airbagů a nedoplatíš se. Navíc by se ti to zase časem projevilo. Leda by jsi si ten kabel pod sedačkou upevnil páskama natvrdo a zavařil posuv na sedačce. Ty konektory to prostě dlouho nevydrží a to není problém jen vw koncernu. Oprava kterou ti provedli je nejjednodušší možná a závada je natrvalo odstraněná.
O tom kolik jsi za to zaplatil a přístupu automobilky k tomuto problému se nebavím.
Bolo mi povedané, že vymenia kabeláž... tak mohli predsa vymeniť tú spojku... a nie takto...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Hlavne ze ta pocicali o 130eur :x
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Konektory na vedení k airbagům se nedodávají jako ND. A už jsem ti psal, že by to stejně nevydrželo.
ohrt
Přispěvovatel

Příspěvek od ohrt »

(rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
to uz tam rovno mohli dat cokoladku
(rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

Jo ta je nejlepší. Jak to někde vidím, hned beru štípačky a pájku, nezávisle na tom, jestli je v tom problém, nebo ne.
ohrt
Přispěvovatel

Příspěvek od ohrt »

jadost casto pouzivam toto http://www.narva.sk/default.asp?mtc=0&c ... tiid=16804 , a tomu podobne, ale robim hlavne nakladaky kde je potrebna urcita vodotesnost
gugi
Nováček

Příspěvek od gugi »

ohrt píše:jadost casto pouzivam toto http://www.narva.sk/default.asp?mtc=0&c ... tiid=16804 , a tomu podobne, ale robim hlavne nakladaky kde je potrebna urcita vodotesnost
no bol by som asi spokojnejší, keby mi tam dali niečo podobné... :)
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

zajimalo by me kolik maji hodinovku prace a co jsi mel napocitane na fakture.Mel jsi tam cenu za novy svazek?nebo jen praci??
m_toy
Přispěvovatel

Příspěvek od m_toy »

gugi píše:
ohrt píše:jadost casto pouzivam toto http://www.narva.sk/default.asp?mtc=0&c ... tiid=16804 , a tomu podobne, ale robim hlavne nakladaky kde je potrebna urcita vodotesnost
Jo tyhle jsou dobrý, taky jich mám v krabici zásobu, ale na bagy se nehodí. Tam musí být v konektoru zkratovací propojka.
ohrt
Přispěvovatel

Příspěvek od ohrt »

upss na to som nemyslel (wallbash) (wallbash) (wallbash)
gugi
Nováček

Příspěvek od gugi »

m_toy píše:
gugi píše:
Jo tyhle jsou dobrý, taky jich mám v krabici zásobu, ale na bagy se nehodí. Tam musí být v konektoru zkratovací propojka.
a ako to dokázali úplne bez spojky? keď musí byť skratovacia prepojka?
ohrt
Přispěvovatel

Příspěvek od ohrt »

ak som to pochopil skratovacia prepojka sluzi len na rozpojenie a v tom pripade mu to musia urobit zas v servise :? :? :? :?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“