zdravím ,chlapy chci se zeptat jak často se mění olej v posilovači řízení,mi trošičku po roce ubylo asi cca malá štamprlka ani to né-je to normální že olej v posilovači ubyvá???jde o normálni jev nebo se olej dolíva ??? vše kolem je suché nikde ani kapka auto bylo na zvedáku.ještě se chci zeptat jaký se používa olej do posilovače má někdo nějakej dobrej obchod na netu že by mi poslal odkaz,mám vw caddy 1,4 mpi 59kw.děkuji za info
mám GIII tdi, žádná leštěnka a teď v zimě jsem tam dolil skoro půl litru, 100t km jsem tam nedolil ani kapku nikde mi nic neteče prostě to časem ubejvá
michalek1 píše:co po kratke době ještě jednou?????????odsat zelený dolít červený pak znovu odsat červený smíchany se zbytkem zeleného a pak dolít znovu červeny
[/color] Po promíchání,po pár km ale nic se nestane třeba po 5set km
ja som mal cervený , pri mrazoch cca -10 stupnov celzia mi to trosku stuhlo a vytlacilo cez vrchnak nadržky. dal som tam origo zelený od w-grup a bolo to ok. tak nevým či sa oplati dať tam červený. p.s. červený ma ine zloženie.
Peter Kocsis píše:ja som mal cervený , pri mrazoch cca -10 stupnov celzia mi to trosku stuhlo a vytlacilo cez vrchnak nadržky. dal som tam origo zelený od w-grup a bolo to ok. tak nevým či sa oplati dať tam červený. p.s. červený ma ine zloženie.
Je to věc názoru já ten svůj nikomu nevnucuji ale zatím mám jen ty dobré zkušenosti s červeným olejem od Schelu,dokonce i řízení které teklo do manžet po použití č.oleje se utěsnilo.
Chlapi nečtete vůbec příspěvky. Už jsem to tady jednou psal, že se tyto oleje nemají míchat. Ten zelenej olej je pentosin a ten červenej je atf to jsou uplně jiný oleje. nemají se míchat a ani měnit jeden za druhý v systému. Pak se stane že to tlačí do nádobky nebo jde tíž řízení. Sice se používají oba tyto oleje. Ale pokud tam je z fabriky pentosin tak ho neměnit za atfko a naopak. Dělá se tam potom takovej šlem.
Panky píše:Chlapi nečtete vůbec příspěvky. Už jsem to tady jednou psal, že se tyto oleje nemají míchat. Ten zelenej olej je pentosin a ten červenej je atf to jsou uplně jiný oleje. nemají se míchat a ani měnit jeden za druhý v systému. Pak se stane že to tlačí do nádobky nebo jde tíž řízení. Sice se používají oba tyto oleje. Ale pokud tam je z fabriky pentosin tak ho neměnit za atfko a naopak. Dělá se tam potom takovej šlem.
pri pouziti toho cervenyho jde naopak rizeni lehceji a micham to normalne a bez problemu ..