olej do servrořízení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

michalek1
Nováček
Odpovědi: 0

olej do servrořízení

Příspěvek od michalek1 »

zdravím ,chlapy chci se zeptat jak často se mění olej v posilovači řízení,mi trošičku po roce ubylo asi cca malá štamprlka ani to né-je to normální že olej v posilovači ubyvá???jde o normálni jev nebo se olej dolíva ??? vše kolem je suché nikde ani kapka auto bylo na zvedáku.ještě se chci zeptat jaký se používa olej do posilovače má někdo nějakej dobrej obchod na netu že by mi poslal odkaz,mám vw caddy 1,4 mpi 59kw.děkuji za info :?
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

nemůže to být třeba tím, že jsi to měřil teď v zimě? pokud si to dobře pamatuji, tak v příručce se teplota u toho nějak řešila.
cotijedotoho
Nováček

Příspěvek od cotijedotoho »

mám GIII tdi, žádná leštěnka a teď v zimě jsem tam dolil skoro půl litru, 100t km jsem tam nedolil ani kapku :roll: nikde mi nic neteče prostě to časem ubejvá
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

Nemůže ti to jen tak ubejvat chlape někde je tam nějaká netěsnost
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Petr Kašpar
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Kašpar »

použij červený olej do automat převodovek od schelu,utěsní drobné netěsnosti ;)
michalek1
Nováček

Příspěvek od michalek1 »

originál tam je ale zelenej tak nevím jestly tam můžu dolít červeny :? :? :?
Petr Kašpar
Přispěvovatel

Dolít raděj ne když tak alespoň odsát nádržku,dát schel a po krátké době ještě jednou(alespoň tak to dělám já) ;)
michalek1
Nováček

Příspěvek od michalek1 »

co po kratke době ještě jednou?????????odsat zelený dolít červený pak znovu odsat červený smíchany se zbytkem zeleného a pak dolít znovu červeny :?
Petr Kašpar
Přispěvovatel

michalek1 píše:co po kratke době ještě jednou?????????odsat zelený dolít červený pak znovu odsat červený smíchany se zbytkem zeleného a pak dolít znovu červeny :?
[/color] Po promíchání,po pár km ale nic se nestane třeba po 5set km :)
Peter Kocsis
Sběrač informací

Příspěvek od Peter Kocsis »

ja som mal cervený , pri mrazoch cca -10 stupnov celzia mi to trosku stuhlo a vytlacilo cez vrchnak nadržky. dal som tam origo zelený od w-grup a bolo to ok. tak nevým či sa oplati dať tam červený. p.s. červený ma ine zloženie.
Petr Kašpar
Přispěvovatel

Peter Kocsis píše:ja som mal cervený , pri mrazoch cca -10 stupnov celzia mi to trosku stuhlo a vytlacilo cez vrchnak nadržky. dal som tam origo zelený od w-grup a bolo to ok. tak nevým či sa oplati dať tam červený. p.s. červený ma ine zloženie.
Je to věc názoru já ten svůj nikomu nevnucuji ale zatím mám jen ty dobré zkušenosti s červeným olejem od Schelu,dokonce i řízení které teklo do manžet po použití č.oleje se utěsnilo.
Panky
Přispěvovatel

Příspěvek od Panky »

Chlapi nečtete vůbec příspěvky. Už jsem to tady jednou psal, že se tyto oleje nemají míchat. Ten zelenej olej je pentosin a ten červenej je atf to jsou uplně jiný oleje. nemají se míchat a ani měnit jeden za druhý v systému. Pak se stane že to tlačí do nádobky nebo jde tíž řízení. Sice se používají oba tyto oleje. Ale pokud tam je z fabriky pentosin tak ho neměnit za atfko a naopak. Dělá se tam potom takovej šlem.
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

Panky píše:Chlapi nečtete vůbec příspěvky. Už jsem to tady jednou psal, že se tyto oleje nemají míchat. Ten zelenej olej je pentosin a ten červenej je atf to jsou uplně jiný oleje. nemají se míchat a ani měnit jeden za druhý v systému. Pak se stane že to tlačí do nádobky nebo jde tíž řízení. Sice se používají oba tyto oleje. Ale pokud tam je z fabriky pentosin tak ho neměnit za atfko a naopak. Dělá se tam potom takovej šlem.
pri pouziti toho cervenyho jde naopak rizeni lehceji ;) a micham to normalne a bez problemu ..
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

a po kolko km sa ma menit?? (crazy)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

dá se někde ten origo VW zeleny koupit?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“