aké trysky do TDI PD 100hp po úprave?

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

janyck
Nováček
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

aké trysky do TDI PD 100hp po úprave?

Příspěvek od janyck »

:? mám audi A4 tdi pd 100hp , dal som tam turbo z passata 130hp a dorobil som na druhú stranu intercooler.
všetko by bolo ok až na to že to turbo sa tažšie rozbieha a trva mu dlho kým sa chytí s tlakom na cca 1,3baru zhruba o 1 sekundu, čo je logicke kvoli druhému chladiču.vzhladom na to ze už 5 rokou robim chiptuning, mam tam už 106 soft.auto chodi dobre, ma 146 hp a 339 nm odmeraných na brzde maha lps 3000.ale ale ale ale ale stále mi tam nieco chýba a sú to trysky, pretože si myslim že to turbo potrebuje vatsie pecky na lopatky aby ten efekt bol iný/brutálny/a tu je pes zakopaný.
aké trysky použit aby auto nedymilo ,malo dobrú spotrebu a brutálny výkon?
so softwarom problem nemám , ale jedno je isté že čim viacej pridávam čas vstreku tým je spotreba vätsia a auto začina dymiť nehladiac na ostatne korekcie.verte mi , pretoze za 1rok som na nom otestoval 106 softwarov rôznyc variantov.
(wallbash)
audi A4 tdi pd
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

(offtopic) To je na Slovensku sport, dávat 100 vykřičkníků do názvu tématu?
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

Zkus nám říct, co je pro tebe brutální výkon? Pak ti možná mohu doporučit trysky
Obrázek Obrázek

janyck
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janyck »

neni to sport ale natolko ma to zaujima.
pod pojmom brutálni myslím že auto je agresivne na plynový pedál , nemusi to mat 200hp ale teraz musim motor točit aby sa niečé dialo.
napr :veľmi sa mi paci passat b5 zo 115 hp motorom, pretože tento model po nachipovaní super tiahne a to netreba nakladat priliš veľa.
a keď sa pozriem do mapy času vstreku na tomto passate tak vyzerá ako mapa 130hp passata čo sa napr.o 115 hp 4 golfe povedať nedá, pretože jeho mapy vyzerajú ako tie moje z audi a tie tiež nechcú chodiť brutálne.
viem ze ak tam dám vstreky z passata 130 hp budem musiet zmeniť napätie na cievkach vstrekov a to program originálneho softu zoberie ale neverim že korektne.preto si myslim ze by bolo lepšie dať tam upravené trysky z org. 100hp
audi A4 tdi pd
janyck
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janyck »

tentokrát sa mi to podarilo poslať duplovane. no čo už "slovák"
audi A4 tdi pd
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

janyck píše:neni to sport ale natolko ma to zaujima.
pod pojmom brutálni myslím že auto je agresivne na plynový pedál , nemusi to mat 200hp ale teraz musim motor točit aby sa niečé dialo.
napr :veľmi sa mi paci passat b5 zo 115 hp motorom, pretože tento model po nachipovaní super tiahne a to netreba nakladat priliš veľa.
a keď sa pozriem do mapy času vstreku na tomto passate tak vyzerá ako mapa 130hp passata čo sa napr.o 115 hp 4 golfe povedať nedá, pretože jeho mapy vyzerajú ako tie moje z audi a tie tiež nechcú chodiť brutálne.
viem ze ak tam dám vstreky z passata 130 hp budem musiet zmeniť napätie na cievkach vstrekov a to program originálneho softu zoberie ale neverim že korektne.preto si myslim ze by bolo lepšie dať tam upravené trysky z org. 100hp
Ahoj..

neber to osobně s tím "Slovákem" .. ale všiml jsem si toho u víc lidí v poslední době. A jakožto admin se proti tomu musím postavit :)

Za další. Podle tvého popisu, to spíš vypadá, jako bys ladil raketový motor :D .. nevím co myslíš napětím na cívkách :roll:

Ale můžu ti říct, že není vůbec problém, aby 100hp verze jela stejně, jako 115hp verze. Musíš vědět co chceš. Spíš mi přijde, že přesně nevíš, k čemu které mapy jsou - můj dojem.

Ty si to upravuješ sám?

Jinak samozřejmě, s těmi originál tryskami se asi přes 160 hp nedostaneš. Ale v každém to musí jít víc, než hodnoty, které jsi napsal, že to má.

A teď k těm tryskám. Pokud bys rád do 200hp, tak použij 130/150hp trysky. Pokud chceš jít výše, nezbyde, než dát race783 trysky.
Ale jak jsem už napsal, myslím, že tvůj problém je někde jinde, pokud máš jen 146hp.
Obrázek Obrázek

janyck
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janyck »

ahoj.
tie softy si samozrejme robim sám v OLS
ale mam aj race2000, no tam sa s tym nedá tak pohrat.
mas sice pravdu že sa dá dostat viac ako 146 hp s tohto auta, ale je to skôr pre pubiša ktorému nevadí vätsi hluk motora , viac dymu a 9,5l spotreba na dialnici, pretože ako vies to auto nema 6 pr.stupen a pri takom brutálnom navyšeni výkonu toči velmi vysoko a slope.
čo sa týka tých cievok a napätia tak som sa špatne vijadril, ale ak tam dás trysky zo 130hp passata tak ten soft sa bije na volnobehu kôli davke paliva a kolíše , horšie štartuje za tepla. v tom pripade je treba zmenit ten bip/cast softu/ktory to riadi alebo vymenit cely soft za 130-kovy?neskušal som to ale mám soft z 0281 011 142 to je z audi 130hp a určite to vyskušám.
moja A4 ma org soft 0281 011 141 / 366049 tak na adrese 5465c začína prva mapa časov vstreku a 7465c druhy blok, to isté.pozri si to ak chces.
ak nemás taky soft tak ti preslem.
mimochodom videl som vela nemeckych modifikácií do tdi pd a tam sa málokedy objavuje vetší zásach zasah do časov vstreku a ked tak len nepatrne mnozstvá. myslim že nemci celkom vedia robit softy.čakam na nove trysky zo 130hp a potom som sam zvedavý ako sa zachová ten 130-kovy soft
myslíš že je to blbost to tam dávat?
turbo mi tlaci 1.55 baru bez problemov, neni to moc?
no musel som tam dat aj 130-kový overbost . (hm)
audi A4 tdi pd
janyck
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janyck »

neskúšal to niekto?
audi A4 tdi pd
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Kdybys měl zájem tak mám nové 130HP vstřikovače.

Obrázek
chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

janyck :: tak nám tady vystav ten 106. soft at se vsichni muzem pokochat...

ps. to s tou zmenu mapy za nějákou verzi ze 130ps jsi nemyslel vážně, že?
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

janyck píše:ahoj.
tie softy si samozrejme robim sám v OLS
ale mam aj race2000, no tam sa s tym nedá tak pohrat.
mas sice pravdu že sa dá dostat viac ako 146 hp s tohto auta, ale je to skôr pre pubiša ktorému nevadí vätsi hluk motora , viac dymu a 9,5l spotreba na dialnici, pretože ako vies to auto nema 6 pr.stupen a pri takom brutálnom navyšeni výkonu toči velmi vysoko a slope.
čo sa týka tých cievok a napätia tak som sa špatne vijadril, ale ak tam dás trysky zo 130hp passata tak ten soft sa bije na volnobehu kôli davke paliva a kolíše , horšie štartuje za tepla. v tom pripade je treba zmenit ten bip/cast softu/ktory to riadi alebo vymenit cely soft za 130-kovy?neskušal som to ale mám soft z 0281 011 142 to je z audi 130hp a určite to vyskušám.
moja A4 ma org soft 0281 011 141 / 366049 tak na adrese 5465c začína prva mapa časov vstreku a 7465c druhy blok, to isté.pozri si to ak chces.
ak nemás taky soft tak ti preslem.
mimochodom videl som vela nemeckych modifikácií do tdi pd a tam sa málokedy objavuje vetší zásach zasah do časov vstreku a ked tak len nepatrne mnozstvá. myslim že nemci celkom vedia robit softy.čakam na nove trysky zo 130hp a potom som sam zvedavý ako sa zachová ten 130-kovy soft
myslíš že je to blbost to tam dávat?
turbo mi tlaci 1.55 baru bez problemov, neni to moc?
no musel som tam dat aj 130-kový overbost . (hm)
Po tomhle příspěvku ale skutečně nevím, o co ti jde? Já myslel, že chceš víc koní, a teď zase píšeš, že to potom moc žere na dálnici (LOL).

Jak je známo, koně potřebují dostat nažrat. A netuším, proč by se to s vyšším výkonem mělo víc vytáčet.

Když se podíváš na můj graf, tak zjistíš, že mam přes 200hp už při 3000 otáčkách ;)

Obrázek

Němci možná vedie robiť softy, ale proč je pro ně dělám já? :D (LOL)
Obrázek Obrázek

reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

chucky píše:janyck :: tak nám tady vystav ten 106. soft at se vsichni muzem pokochat...

ps. to s tou zmenu mapy za nějákou verzi ze 130ps jsi nemyslel vážně, že?
Specifikuj. Myslíš že 130hp verze tam nepůjde? 8)
Obrázek Obrázek

chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

Myslím, že nepůjde stylem "vytahnu soft z 96ky a nahraju ho do 74ky..." mapy jsou na jinych adresach atd... ponekud jina struktura. nemuze fungovat, pokud to nepreliju z jednoho do druheho, jedno po druhem...
vw passat tdi pd 180ps/420nm
janyck
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janyck »

pre chuckyho-myslel som to vážne ale ak si to ešte neskušal tak už viem prečo sa čuduješ.pretože otestovat 106 softov v jednom aute neni tyždnová záležitost . ver mi, skusil som všetko možné a tie skúsenosti ma posunuli dalej.čakal som že niekto napiše niečo múdre ale..... :o

reesha-možno má jetta pri 2000/ot 200hp ale určite nemá 200km/hod na tachometri.tak som to myslel s tými otačkami a vytačaním motora.
ja si myslim že dobrý chiptuning je to, ked auto super ide, málo žerie a nemá vedlajsie učinky.ale ak pojde brutálne a bude chlastat 12l tak načo su nám diesle.
audi A4 tdi pd
janyck
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janyck »

porovnával som tie softy a skoro vsetky mapy su na stejnych adresách.
myslim že by stacilo vymenit vahu vzduchu a egr.cely kolektor a pôjde to.
audi A4 tdi pd
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“