šok s diskami

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

milansilvia
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

šok s diskami

Příspěvek od milansilvia »

Ahojte chlapi,
akurat som prišiel z pneuservisu obuval som čisto nové pneu Barum Bravuris 2 195/50/15 na moje nové min. rok kupované elektrony a tu je idea.
Ako je možné ,že mam rok staré elektrony a su krivé!!!!
Jedno koleso až 15g a 40g a druhé cez 50g.
Nespomínam si aby som vošiel do nejakej diery. Je to normálny jav po jednej sezone tak krivé elektrony?
Sú naše cesty až v takom zlom stave?
Má vpliv na pokrivenie elektronov aj fakt ,že su moje pneu nizkoprofilové?
Dakujem.
VW GOLF 4 1,9 TDI AHF 81 KW EGR OFF zatiaľ séria
SEAT TOLEDO 1L, AFN 81KW, EGR OFF, KAT OFF
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

A sú krivé aj na oko, myslím či hádzali viditeľne na vyvažovačke, alebo si to len vydedukoval podla toho že tam máš 50g olova?
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
milansilvia
Přispěvovatel

Dva kolesa čo boli asi v predu , krive na vnutornej strane to bolo vidieť ako disk hádže.
Keby som nevidel neuverim.
rege245
Přispěvovatel

Příspěvek od rege245 »

aspon napis znacku elektronov, nech vieme co nekupovat :(
VW Passat Comfortline, AWX, 5/2005, 169HP@MAHA, FMIC, EGR Off, remap
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

normální věc na některá kola stačí i malá díra a je z něj šišoid, jinak gramáž závaží má spíš za vinu pneumatika než disk, no a nízký profil pneu má vliv na ránu do disku když vemeš díru
milansilvia
Přispěvovatel

Teraz ked na tym uvažujem tak na všetko je dnes záruka 24 mesiacov. Mám šancu na uznanie reklamácie? Disky jazdené 1 sezonu a bez mechanického poškodenia nie su oškrete su ako nove.
Ved podľa mna je to chyba konštrukcie resp. materialu. Ja mám profil 50 su auta čo majú profil 35. Ked mam 35 profil mam každy mesiac davať rovnať kolesá??? (wallbash)
Ved človek nekupuje kolesa na jednu sezonu ale tak malo by to niečo vydržať a ked to nedrži nech to nepradávaju.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

co je to za značku kol?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

no profil 50 není tak nízký, spíš to bude nějaká čína
myslím, že to nevyreklamuješ
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

padesát gramu na vyvážení kola no hrúza do nebe volající, :roll: já bych jezdil jen na odtahovce, ta kola ani neprotáčej,

:roll:

jeden samolepící pásek má 60 gramů, když kolo rozvažuji a dávám závaží za paprsky aby nebylo vidět tak tam klidně nalepím i 12O gramů, kdybych se měl zabývat takovou blbostí tak do konce života mám vystaráno ;) miloš
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

neznackove elektrony su makke, staci mala jamka a je narobene :( Pochybujem ze Ti uznaju reklamaciu, daj tie disky narovnat, alebo kup nejake poriadne.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

ja bych to taky neresil 50 gramu nic neni to je takova bezna porce zavazi (LOL) bezne lepim ty 60 gramovy pasky i ve dvou patrech. vubec bych to neresil jestli to za jizdy nic nedela
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

papouch22 píše:ja bych to taky neresil 50 gramu nic neni to je takova bezna porce zavazi (LOL) bezne lepim ty 60 gramovy pasky i ve dvou patrech. vubec bych to neresil jestli to za jizdy nic nedela
Až ti prijede total zmrsenej disk 16 omlacený hrany a na tom nakej ksunt guma, co nejde vyvažit ale nesmís dat novej, že je to drahý. Tak tam teh 240 gramu nechas, at si jezdí, když je to drahý :D
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

čínsky disky lahoda přišly mi 3 sady projednoho pán a v pořádku byli jen 3 disky :D

děkuji to mi stačí :D
VW T5 GP 103 KW long
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Zdeněk M píše:
papouch22 píše:ja bych to taky neresil 50 gramu nic neni to je takova bezna porce zavazi (LOL) bezne lepim ty 60 gramovy pasky i ve dvou patrech. vubec bych to neresil jestli to za jizdy nic nedela
Až ti prijede total zmrsenej disk 16 omlacený hrany a na tom nakej ksunt guma, co nejde vyvažit ale nesmís dat novej, že je to drahý. Tak tam teh 240 gramu nechas, at si jezdí, když je to drahý :D
a když si spočtáš tu úsporu na tom závaží :? protáčet ty gumy dvakrát doroka na tom ojebaném litáku, a ještě řešit nějakou reklamačku s ucházením, boulí a pdobně to pak člověk pocítí jak chutná život :) miloš
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Jsem majitele pneuservisu,takže snad můžu korektně odpovedět.Jsou disky křivé nebo se jen prostě dovyvažovalo.Vyvažuji skoro denně,no teď né,mám operované koleno a by jste se divili.30-40 vcelku nic není.Někdy na nové-značkové kola dáváme China gumy a závaží okolo 100g je vcelku normal.Jak píšu,do 30 g je to v poho,i 40.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“