Supervag pomoc

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Roman 101
Aktivista
Odpovědi: 0

Supervag pomoc

Příspěvek od Roman 101 »

Prosím o radu mám supervag a poslední dobou se s nim nemůžu domluvit
když potřebuji udělat základní nastavení škrtící klapky přes komfortní funkce tak mi vše proběhne a pak nic ....
prostě to neprovede!
Reset servisního intervalu atd .....
Asi problém bude v počítači nechal jsem si přeinstalovat visty na XP
a hrozný problém mi dělají ovladače.
Stáhl jsem si je přímo s cd a kabel se tváří jako že jo ale některé funkce tam prostě nejdou nevíte jestli je problém s nějakou poslední verzí u starších aut jako Š. Fel. 1.6

Dík za info.
SuperVAG
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Supervag pomoc

Příspěvek od SuperVAG »

Roman 101 píše:Prosím o radu mám supervag a poslední dobou se s nim nemůžu domluvit
když potřebuji udělat základní nastavení škrtící klapky přes komfortní funkce tak mi vše proběhne a pak nic ....
prostě to neprovede!
Stáhl jsem si je přímo s cd a kabel se tváří jako že jo ale některé funkce tam prostě nejdou nevíte jestli je problém s nějakou poslední verzí u starších aut jako Š. Fel. 1.6

Dík za info.
Prosím napište verzi programu jakou používáte.
tak mi vše proběhne a pak nic ....
Specifikujte jak se program zachová (nějake chybové hlášení, nebo se zkuste podívat zda-li se opravdu klapka pohne).
přeinstalovat visty na XP

Zde žádný problém nehrozí.Když dáte "konfiguraci kabelu" je kabel nalezen?Nevypadává komunikace např. když se kabelem pohne u konektoru USB?

Pokud i nadále budete mít problém napište na diag@carsoft.cz a problém se pokusíme vyřešit.
Autodiagnostika SuperVAG. Vývoj a prodej diagnostiky pro vozy Audi, VW, Škoda, Seat, Peugeot a Citroen.Nabízíme komfortní diagnostické funkce, nástroj pro učení klíčů, datové soubory a software pro chiptuning, přizpůsobování čítače km a mnohé další.
Roman 101
Aktivista

Re: Supervag pomoc

Příspěvek od Roman 101 »

SuperVAG píše:
Roman 101 píše:Prosím o radu mám supervag a poslední dobou se s nim nemůžu domluvit
prostě to neprovede!

Dík za info.
Prosím napište verzi programu jakou používáte.
tak mi vše proběhne a pak nic ....
Specifikujte jak se program zachová (nějake chybové hlášení, nebo se zkuste podívat zda-li se opravdu klapka pohne).
přeinstalovat visty na XP

Zde žádný problém nehrozí.Když dáte "konfiguraci kabelu" je kabel nalezen?Nevypadává komunikace např. když se kabelem pohne u konektoru USB?

Pokud i nadále budete mít problém napište na diag@carsoft.cz a problém se pokusíme vyřešit.
když se kabelem pohne u konektoru USB? je tam vůle zkusil jsem to prostříknout a je to znatelně lepší jinak zkusím vás najít na autotecu v Brně dík za info. já věděl že mě nezklamete :-D
Tezmen
Sběrač informací

Příspěvek od Tezmen »

Dobrý den. Nechtěl jsem zakládat nové téma a v hledání jsem nenašel mám možnost koupit kabel supervagu(asi nějaký starší)vyřešit připojení ke kompu. Kabel má com(rs 232) konektor, ale můj noťas usb Jaký použít propojovací konektor , na internetu jich nabízejí hodně, ale aby fungoval. Podle čeho zjistím jakou verzi supervagu 8,9,10 atd. mohu s tímto kabelem používat , abych nemusel kupovat aktualizace, tedy jestli to jde. Je přímo nějaké rozdělení podle čísel adaptéru a firmware, třeba když zjistím, že mám kabel na supervag 2008 mohu ho zaktualizovat na 2011 . Předem děkuji za odpovědi , potřebuji zjistit co nejvíce , abych nekoupil něco co mi nebude fungovat a bude to ležet ve skříni. Podle vašich odpovědí se rozhodnu co a jak děkuji.
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

Tezmen píše:Dobrý den. Nechtěl jsem zakládat nové téma a v hledání jsem nenašel mám možnost koupit kabel supervagu(asi nějaký starší)vyřešit připojení ke kompu. Kabel má com(rs 232) konektor, ale můj noťas usb Jaký použít propojovací konektor , na internetu jich nabízejí hodně, ale aby fungoval. Podle čeho zjistím jakou verzi supervagu 8,9,10 atd. mohu s tímto kabelem používat , abych nemusel kupovat aktualizace, tedy jestli to jde. Je přímo nějaké rozdělení podle čísel adaptéru a firmware, třeba když zjistím, že mám kabel na supervag 2008 mohu ho zaktualizovat na 2011 . Předem děkuji za odpovědi , potřebuji zjistit co nejvíce , abych nekoupil něco co mi nebude fungovat a bude to ležet ve skříni. Podle vašich odpovědí se rozhodnu co a jak děkuji.
tak to uz je hodne stary a je to takova oklestena verze pouze obyc diag , aktualizovat na 2011 to urcite nepujde bez vymeny kabelu a to je to co stoji dost penez , a predpokladam , ze tenhle chces pro to ze stoji prd , pokud bys chtel novy orig tak je mam v nabidce , ale to asi nebude tvuj pripad
Drag Power
Tezmen
Sběrač informací

Příspěvek od Tezmen »

A jak je to tedy s tím propojením jakou použít redukci. Jak je to stím firmwarem , např. když bude v kabelu verze 3/25 mohu to nějak zaktualizovat na vyšší nebo dá se nějak přehrát ten firmware?
mickeyA6
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mickeyA6 »

Ta redukce z usb do 232 existuje , ale prej to nefunguje . Tak bych si to nekde radeji pucil a zkusil . Mimochodem to bejval jeden ze zpusobu jak se zbavit starejch notebooku nahrat do nej diagnostiku rozchodit a prodat nekomu do garaze . Proc starejch protoze meli tuhle zasuvku . Nebo to zkus na starym kompu stolnim jestli to vubec bude chodit . To neresim soft otazku . Funguje to jak hardw.klic v ty zasuvce u supervaga .
mickey
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

redukce z USB na COM funguje.. ale musí to být ta správná na bázi chipu FTDI - třeba tato pojede na 100% http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“