motor 1.7sdi???
Moderátoři: šulda, Moderátoři
motor 1.7sdi???
Prosím znalce o trochu osvěty- co je to za motor 1.7sdi od koncernu VW (Lupo, Arosa...)??? Nikdy sem se s tímto motorem nesetkal, popravdě sem do nedávna ani nevěděl, že VW má takýto mototr v nabídce (nebo spíš měl). Máte někdo s tímto motorem zkušenosti? Je to držák, nebo je na něco náchylný, je problém na to sehnat běžné náhradní díly (rozvody, spojku a podobně...). Přítelkyně si vyhlídla Seat Arosu s tímto motorem, ale já vůbec netuším, na co si dát u tohoto motoru bacha a zda je to skutečně spolehlivej a nenáročnej dělník, jak prodávající popisuje... Díky za jakékoliv informace...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG

Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
To opravdu nikdo nemá přesnější představu o tom, co je to za motor a jestli je to spolehlivý dělník, krom ZděňkaM, kterej to napsal docela výstižně, ale přeci jen bych rád získal více info... Je překvapující, že se dělal až do roku 2004 (nebo 2005, co sem zjistil), takže asi tak zastaralej nebude, ne?
...

Teď šla jedna arosa 1.7 SDi do světa z rodiny, tento kus co tu byl tak to byl opravdu nenáročný dělník, absolutně běz nákladů, krom jedné vodní pumpy (čínský náhr. díl). Ale jinak bez problémů, a na to jaký to mělo výkon, tak se příliš nestotožňuju s kolegou, že hovno jede, tohle jelo hodně slušně, samozřejmě bůhvíco se s tím honit nedá. Ale že to žere hovno, je pravda, dlouhodobě se držela spotřeba od 3,5 - do 4,4 l. Nevýhody jen vnitřní rozměry (co ale čekat od třímetrovýho auta) a malá nádrž 35 litrů, ale s touhle spotřebou to zas tak hrozný není. S dílama tu u nás na severu problém nebyl. Pokusím se ještě od pantáty co jí měl získat další info.
Octavia II Elegance 1.9 TDI BXE
Super, děkuji ti moc, to je přesně to, co jsem chtěl slyšet, a není nad zkušenosti někoho, kdo to auto měl delší dobu v rodině... Taky si myslím, že to nebude úplně líný, přeci jen na tu váhu by mohl motor 1.7sdi docela stačit... S malými vnitřními rozměry se počítá, je to pro ženu do práce a na nákupy, takže aspoň se jí bude dobře parkovat... Ta nádrž je teda fakt malá, ale jestli ta spotřeba je opravdu tak nízká, tak to je stejně dojezd kolem 800km, což stačíStejsky77 píše:Teď šla jedna arosa 1.7 SDi do světa z rodiny, tento kus co tu byl tak to byl opravdu nenáročný dělník, absolutně běz nákladů, krom jedné vodní pumpy (čínský náhr. díl). Ale jinak bez problémů, a na to jaký to mělo výkon, tak se příliš nestotožňuju s kolegou, že hovno jede, tohle jelo hodně slušně, samozřejmě bůhvíco se s tím honit nedá. Ale že to žere hovno, je pravda, dlouhodobě se držela spotřeba od 3,5 - do 4,4 l. Nevýhody jen vnitřní rozměry (co ale čekat od třímetrovýho auta) a malá nádrž 35 litrů, ale s touhle spotřebou to zas tak hrozný není. S dílama tu u nás na severu problém nebyl. Pokusím se ještě od pantáty co jí měl získat další info.

...