Olej Mobil Super 3000 X1 5W/40

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Hanny
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Olej Mobil Super 3000 X1 5W/40

Příspěvek od Hanny »

Ahoj chtěl bych se zeptat na názory na tenhle olej,chtěl bych ho dát do octavie tdi váhám zda dát mobil,castrol edge,nebo shell.
Kdo vubec vyrábí tehle olej mobil,je kvalitní za ty peníze co stojí??
Děkuji za odpovědi a rady. :)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Pokud je to klasické TDi s rotačním čerpadlem, klidně ho tam dej - nemůžeš nic zkazit. Oleje MOBIL jsou jedněmi z nejlepších na světě.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Hanny
Sběrač informací

Příspěvek od Hanny »

Marek77 píše:Pokud je to klasické TDi s rotačním čerpadlem, klidně ho tam dej - nemůžeš nic zkazit. Oleje MOBIL jsou jedněmi z nejlepších na světě.
Klasika tdi 66kw kod motoru alh.Dřív to byl mobil syst S 5w-40, ale ted se to jmenuje mobil Mobil Super 3000 X1 5W/40.To je asi jen změna názvu co?? A co castrol nebo shell??
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Ani jedno není špatný, osobně bych se přikláněl k Mobilu. Castrol se tu na fóru párkrát nepředvedl v nejlepším světle a Shell z principu zavrhuju. Nic víc v tom nehledej. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Hanny
Sběrač informací

Příspěvek od Hanny »

nogis píše:Ani jedno není špatný, osobně bych se přikláněl k Mobilu. Castrol se tu na fóru párkrát nepředvedl v nejlepším světle a Shell z principu zavrhuju. Nic víc v tom nehledej. ;)
:) Taky spíš uvažuju o mobilu, ale ptám se na rady a názory víš jak.Jinak díky za odpověd.
STRÝCO
Přispěvovatel

Příspěvek od STRÝCO »

nogis píše:... a Shell z principu zavrhuju.
Cena, kvalita, zlá skúsenosť, neprimeraná reklama ? Som trochu prekvapený, zatiaľ som na tieto oleje nič zlé nepočul. Objasníš trochu svoj princíp?
Mira_Brno
Přispěvovatel

Příspěvek od Mira_Brno »

Já bych šel do toho Mobilu 3000, měl sem ho v autě a pohoda, teď tam dávám 2000 je to hustější a líp to drží olej na hydroštelech, ale tošku tvrdší chod, něco za něco :P . Zbyla mě jedna pětilitrovka Mobilu 3000, origo nerozdělaný, nechám za litr, ale osobní odběr v Brně. V případě zájmu SZ. P.S. Nekšeftuju, jen se zbavuju přebytků.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

to strýco: Fakt v tom nic nehledej. Možná mi vadí jak píšeš "nepřiměřená reklama", ale konkrétně proti olejům nic. Jezdil jsem na ně hodně let a nikdy žádný problém. Ale za reklamu a skutečnou kvalitu jejich paliv mají ode mne palec dolů. Radši dám vydělat konkurenci, která je minimálně stejně dobrá. Nic víc. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
STRÝCO
Přispěvovatel

Příspěvek od STRÝCO »

Tiež som krútil hlavou po prečítaní tohto testu.
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

STRÝCO píše:Tiež som krútil hlavou po prečítaní tohto testu.
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
Tohle mě nepřekvapilo vůbec, protože moje subjektivní poznatky jsou úplně stejné jako jejich "odborné expertizy".
STRÝCO
Přispěvovatel

Příspěvek od STRÝCO »

Zdá sa mi, že kvalita vylepšenej nafty Shell spočíva len v pridaní, alebo nepridaní aditív do "obyčajnej" bežne distribuovanej nafty a nespočíva už vo výrobe nafty v rafinérii . Pýtal som sa totiž na viacerých firemných čerpačkách (v Košiciach), vrátane Shellu odkiaľ berú naftu. Všade bola odpoveď rovnaká : Z Trebišovského veľkoskladu. A tam sa nafta dováža zo Slovnaftu. Potom už asi záleží len na poctivosti lokálneho distribútora, prípadne dovozcu phm (ak to miešajú už pri tankovaní do cisterny) či tam tú aditivačnú dávku dá, alebo nie.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Chodí to tak, že přijede cisterna do skladu, přivezou zapečetěné sudy s názvem společnosti, připojí se k míchacímu zařízení a do cisterny se natankuje příslušná značka. Toť vše.
G3 Variant synchro
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Mně se strašně líbí to Tvé oblíbené slovo míchárna nebo míchací zařízení. Shell pro ČR zásobuje palivem z Litvínova a Kralup a garantuju Tobě i všem dalším, že do nich NIC nepřidává. Kdyby to bylo tak, že do "běžného" paliva přidává svá aditiva a pak prodává svůj produkt, jak by bylo možné, že Shell má jednu z nejmizernějších naft v ČR, ačkoli jí deklaruje téměř nebeské vlastnosti??? Podle testů vyšla jejich nafta jako velmi průměrná, pouze marketingově preferovaná a vyzpěvovaná do závratných výšin.

Jsi Třebíčák - tankoval jsi někdy u Shell na Spojovací v Třebíči? Já ano, třikrát. Jednou benzin ještě do Lady a dvakrát naftu do Galaxy. Můj závěr - nikdy více ani kapku toho jejich sráče, i kdybych měl jít pěšky.
bds
Přispěvovatel

Příspěvek od bds »

Pokud vim, je taky na stojanech s V-Power uvedena stejna norma ČSN. Myslim, ze pokuseni nechat lidi cerpat uplne obycejnou naftu je za techto okolnosti dost silny. Vzdyt co jim pri dodrzeni zakladni normy hrozi? Pochybna zaloba za klamavou reklamu?
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“