BMW 525 TDs: zaslepenie EGR, intercooler, atď.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

viktorddd
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

BMW 525 TDs: zaslepenie EGR, intercooler, atď.

Příspěvek od viktorddd »

zdravím, chcel by som sa spýtať majiteľov TDS a omegy TD akým spôsobom je najlepšie zaslepiť EGR ventil, zatiaľ to mám tak riešené že medzi príruby EGR trubky kde vstupuje do sania som vystrihol kus 2mm plechu čím som to vlastne zaslepil, auto ide v pohode, žiadny núdzový režim atď. ale neviem či je to tak správne, treba spraviť niečo aj s podtlakovou hadičkou alebo je to tak správne ako je?

ďalšia otázka: chcel by som dať väčší IC pred chladič o niečo väčší ako sériový ktorý je pod chladičom možno vyšší o pár cm ale hlavne aby bol pred chladičom aby mal lepší nápor vzduchu, musím zvýšiť tlak turba? nechcem dať extrémne veľký IC maximálne o 20-30% väčší ako sériový, bude nábeh turba veľmi oneskorený alebo bude to ešte OK? a keď hej tak ako zvýšim tlak turba a o koľko približne môžem aby to nepadalo do núdzového režimu? nechcem nič extrémne max. o nejakých 0,2bar
inak motor a turbo by mali byť v pohode lebo pekne to ťahá od cca 1700 do 5000 a Vmax cez 210, oleja mi zožralo od poslednej výmeny cca pol litra (7500km) to by malo byť OK si myslím

a ešte jedna otázka: pomôže vyhodenie katu? za turbom mám len kat a zadný tlmič, takže keby som kat nahradil len rúrou tak by som mal za turbom len holú rúru až po zadný tlmič ktorý by som rád zachoval lebo s autom jazdím aj dlhšie trasy tak nechcem aby to moc hučalo, oplatí sa s tým hrať alebo nechať kat na mieste?

ďakujem za odpovede
dawe2706
Aktivista

Re: BMW 525 TDs: zaslepenie EGR, intercooler, atď.

Příspěvek od dawe2706 »

viktorddd píše:zdravím, chcel by som sa spýtať majiteľov TDS a omegy TD akým spôsobom je najlepšie zaslepiť EGR ventil, zatiaľ to mám tak riešené že medzi príruby EGR trubky kde vstupuje do sania som vystrihol kus 2mm plechu čím som to vlastne zaslepil, auto ide v pohode, žiadny núdzový režim atď. ale neviem či je to tak správne, treba spraviť niečo aj s podtlakovou hadičkou alebo je to tak správne ako je?

ďalšia otázka: chcel by som dať väčší IC pred chladič o niečo väčší ako sériový ktorý je pod chladičom možno vyšší o pár cm ale hlavne aby bol pred chladičom aby mal lepší nápor vzduchu, musím zvýšiť tlak turba? nechcem dať extrémne veľký IC maximálne o 20-30% väčší ako sériový, bude nábeh turba veľmi oneskorený alebo bude to ešte OK? a keď hej tak ako zvýšim tlak turba a o koľko približne môžem aby to nepadalo do núdzového režimu? nechcem nič extrémne max. o nejakých 0,2bar
inak motor a turbo by mali byť v pohode lebo pekne to ťahá od cca 1700 do 5000 a Vmax cez 210, oleja mi zožralo od poslednej výmeny cca pol litra (7500km) to by malo byť OK si myslím

a ešte jedna otázka: pomôže vyhodenie katu? za turbom mám len kat a zadný tlmič, takže keby som kat nahradil len rúrou tak by som mal za turbom len holú rúru až po zadný tlmič ktorý by som rád zachoval lebo s autom jazdím aj dlhšie trasy tak nechcem aby to moc hučalo, oplatí sa s tým hrať alebo nechať kat na mieste?

ďakujem za odpovede
Ahoj,tak já mám výstum z výfukovýho potrubý zaslepený 50ti korunou...má přesnej přesah a už drží 3 roky...je to holt tvrdá česká měna (rofl) a EGR mám uplně venku...ale ještě než jsem měl udělanej mezikus,tak jsem tu hadičku měl zaslepenou nýtkem....nouzák se nekoná a jednotce je to asi jedno..
IC je dobrej ze saabtuning.cz .Jsou to celohliníky a já ho mám a maximální spokojenost.I po delší jízdě po dálnici je to sací potrubý studený a tak ůčínost je fakt dobrá.Turbodíru jsem nezaznamenal i když je to vedení a IC větší a tak myslím ani nemusíš tlak zvedat...Jinak u omegy je max tlak 1,5 baru..BMW má čidlo podobný,ale pár typů ho mělo až do 2 baru.
Nejdřív si změř kolik Ti dává a je vyzkoušený,že 1,4 baru je v pohodě jak pro motor tak i pro turbo.
Co se týče toho katu,tak tady se toho píše celkem dost..Já můžu říct za sebe,že mě vyhození pomohlo...asi o 0,5 litru menší spotřeba a auto se líp od spodu rozjíždí...mám namontovanej jen koncovej laděnej výfuk,jinak je všechno prač a ani to neřve a dá se s tím jet i na delší cestu aniž by se Ti rozletěla hlava...Takže asi tak 8)
BME E61 530d chip 580Nm 282ps
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
viktorddd
Přispěvovatel

Příspěvek od viktorddd »

Obrázek
diki moc za odpoveď
EGR som zaslepil plieškom tam kde je to označené červeným krúžkom
IC ako je vidieť na obrázku je ležato pod vodným chladičom takže dosť slabo sa chladí náporovým vzduchom a tiež sa ohrieva od vodného chladiča, takže keby som použil nejaký IC ktorý nebude taký hrubý ako tento ale vyšší a bude pred chladičom mohol by som poznať nejaký rozdiel? keď zachovám cca. rovnaký objem IC a ani hadice nebudem predlžovať len o pár cm tak by som nezvyšoval tlak turba lebo neviem ako na to :? , oplatí sa mi to robiť?
pravda je taká že teraz so sériovým IC mám trubku čo ide do sania po rýchlejšej jazde dosť horúcu
a ten kat zrejme vyhodím, spravím si na mieru trubku s prírubami miesto neho aby som kat nemusel rozrezávať, takže mi ostane len holá rúra a zadný tlmič, počul som že čím je menej vecí za turbom tým je to lepšie :D
dawe2706
Aktivista

Příspěvek od dawe2706 »

viktorddd píše:Obrázek
diki moc za odpoveď
EGR som zaslepil plieškom tam kde je to označené červeným krúžkom
IC ako je vidieť na obrázku je ležato pod vodným chladičom takže dosť slabo sa chladí náporovým vzduchom a tiež sa ohrieva od vodného chladiča, takže keby som použil nejaký IC ktorý nebude taký hrubý ako tento ale vyšší a bude pred chladičom mohol by som poznať nejaký rozdiel? keď zachovám cca. rovnaký objem IC a ani hadice nebudem predlžovať len o pár cm tak by som nezvyšoval tlak turba lebo neviem ako na to :? , oplatí sa mi to robiť?
pravda je taká že teraz so sériovým IC mám trubku čo ide do sania po rýchlejšej jazde dosť horúcu
a ten kat zrejme vyhodím, spravím si na mieru trubku s prírubami miesto neho aby som kat nemusel rozrezávať, takže mi ostane len holá rúra a zadný tlmič, počul som že čím je menej vecí za turbom tým je to lepšie :D
Já co mám ten IC,tek je myslím 6cm silnej...Vždycky jsem chtěl placatej před chladič,ale omega tam má hromadu kokotin a je tam málo mýsta.
Já mám tuším 2x takovej objem + nějaký vedení a vůbec jsem nějakou prodlevu nepoznal a hlavně,když jedeš dýl na plný výkon (dálnice atd) auto nebude líný...prostě čím chladnější vzduch tím je v něm víc kyslíku...Na výkonu bych řekl,že tahá lím v těch vyšších otáčkách.
Jinak ten tlak se šteluje na té tyčce je závit a když to budeš zašrubovat,tak se bude tlak zvedat,ale kolik Ti nikdo neřekne....chce to do auta budík a zkoušet a šroubyt a zkoušet,at si turbo neodděláš a nebo at tam nemáš nouzák.
GAME OVER
dawe2706
Aktivista

Příspěvek od dawe2706 »

Tady jsem posílal nějaký fotky a je tam o IC dost napsaný...Jo a sériový IC má objem cca 2,4 litru a ten co tam mám tet je 5,9 litru.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=90
Je to moje starý vedení...tet to mám předělaný aby to nešlo zase zpátky a to vedení je podstatně kratší.
Tady už to mám opravený http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=30
GAME OVER
viktorddd
Přispěvovatel

Příspěvek od viktorddd »

pekne to tam máš spravené, ja chcem niečo podobné ale mám výhodu keď dám taký cooler ako ty tak ani nemusím ťahať dlhé vedenie, a z výstupu IC pôjdem rovno do sania, len musím si zmerať koľko budem mať miesta v prednom nárazníku lebo mám tam ešte chladič klimatizácie s vrtulou tak aby som nemusel rezať do nárazníka
k tomu tlaku turba, tak si najprv zaobstarám budík tlaku turba a potom sa pokúsim niečo štelovať, kamošovi na 325TDs dávalo v sérii 1,1bar, tak uvidím koľko budem mať ja tak zdvihnem o nejakých 0,2bar
dawe2706
Aktivista

Příspěvek od dawe2706 »

viktorddd píše:pekne to tam máš spravené, ja chcem niečo podobné ale mám výhodu keď dám taký cooler ako ty tak ani nemusím ťahať dlhé vedenie, a z výstupu IC pôjdem rovno do sania, len musím si zmerať koľko budem mať miesta v prednom nárazníku lebo mám tam ešte chladič klimatizácie s vrtulou tak aby som nemusel rezať do nárazníka
k tomu tlaku turba, tak si najprv zaobstarám budík tlaku turba a potom sa pokúsim niečo štelovať, kamošovi na 325TDs dávalo v sérii 1,1bar, tak uvidím koľko budem mať ja tak zdvihnem o nejakých 0,2bar
+20% je pro turbo optimální a taky nebudeš mimo rozsah čidla a nebude to padat do nouzáku.
GAME OVER
modriblesk
Sběrač informací

Příspěvek od modriblesk »

vysvetlite mi prosim, co ziskam zaslepenim EGR? co tym sposobim?
E39 525tds + Ford Transit 2,5D
dawe2706
Aktivista

Příspěvek od dawe2706 »

modriblesk píše:vysvetlite mi prosim, co ziskam zaslepenim EGR? co tym sposobim?
EGR je ventil vymynut čistě jen pro lepší emise motoru.Čísla neznám,ale nějaká část výfukových plynů jde zpátky do sání...A to motoru nedělá dobře.Já to sací potrubí měl pěkně zanešený..Když EGR vyřadíš,tak Ti do motoru půjde jen "čerstvý" vzduch a nebude se Ti nic zanášet.Hadičku zaslepit šroubkem (starší modely aut) novější se to asi bude muset vyřadit softem,ale i to není problém.
GAME OVER
modriblesk
Sběrač informací

dawe2706 píše: EGR je ventil vymynut čistě jen pro lepší emise motoru.Čísla neznám,ale nějaká část výfukových plynů jde zpátky do sání...A to motoru nedělá dobře.Já to sací potrubí měl pěkně zanešený..Když EGR vyřadíš,tak Ti do motoru půjde jen "čerstvý" vzduch a nebude se Ti nic zanášet.Hadičku zaslepit šroubkem (starší modely aut) novější se to asi bude muset vyřadit softem,ale i to není problém.
vdaka, uz viem, vola sa to "REKUPERACIA VYFUKOVYCH PLYNOV".
ale to by malo aj spotrebu znizovat. ako sa vam zdvihla spotreba, ked ste to zaslepili?
modriblesk
Sběrač informací

tak som to dnes riskol.
do podtlakovej hadicky som strcil 4,5mm gulicku s loziska a hadicku som nasadil na miesto.
auto je krasne zive uz od 1000 otacok, co predtym tahalo az ked zapinalo turbo. a priemerka s 8,1 zatial klesla na 6,8. ale najazdil som iba asi 50 km prevazne po dialnici a mimo obce. a iba kusok po meste. ale ak to pojde aj na 7 litrov, bude to skvele.

chcel by som spoznat cloveka co vymyslel tu rekuperaciu. chcel by som pocut jeho vysvetlenie v com je to dobre. :?

ved ako moze mat auto menej emisii, ked zozerie viac paliva?
viktorddd
Přispěvovatel

Příspěvek od viktorddd »

zdravím, nemáte niekto náhodu graf z brzdy na 2,5 tds? nikde na nete to nemôžem nájsť tak keby niekto kto s tým bol na brzde tak by som mu poďakoval za graf, najlepšie séria ale môže byť aj s chipom
dawe2706
Aktivista

Příspěvek od dawe2706 »

viktorddd píše:zdravím, nemáte niekto náhodu graf z brzdy na 2,5 tds? nikde na nete to nemôžem nájsť tak keby niekto kto s tým bol na brzde tak by som mu poďakoval za graf, najlepšie séria ale môže byť aj s chipom
Mám kámošovu omegu.jestli chceš...
Je to měřeno před chipem a po http://www.mereni-vykonu.cz/graf.html?g ... 202.5%20TD
GAME OVER
viktorddd
Přispěvovatel

Příspěvek od viktorddd »

diki, mne išlo hlavne o ten priebeh že aký má tvar krivka a to bude cca rovnaké ako u BMW :)
viktorddd
Přispěvovatel

Příspěvek od viktorddd »

ešte jedna otázka, dawe, ako zvláda spoja omegy tých 350Nm? zatiaľ mám EGR a KAT off, dvihol som tlak turba na 1,3bar(v sérii tlačilo bez katu 1,1), a chcel by som ešte chip dúfam sa dostanem na nejakých 120kW a nejakých 300 až 330 Nm ale som počul že sériová spojka na TDskách pri cca 330 až 350Nm už prešmykuje, ja som menil celú spojku pred cca 20tis. km a nechcem ju za krátky čas odpáliť
Odpovědět

Zpět na „BMW“