Problém pri výmene vzduchového filtra.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tomanger
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Problém pri výmene vzduchového filtra.

Příspěvek od tomanger »

Bol som v servise na výmenu oleja a filtrov. Mechanik najprv vymenil olej, potom pri výmene vzduchového filtra, som si všimol, že mu na vrchnú časť filtra spadol kúsok olejovej sadze, tak nejak to vyzeralo, priemer cca 5-7 mm. Stál som za sklom, on to zmontoval. Keď som mu to spomenul, povedal, že je to OK a nič nehrozí. Skrátka presvedčil ma a ja som s autom odišiel domov. Teraz mi to však vŕta v hlave. Môže to poškodiť váhu vzduchu, alebo turbo, resp. niečo iné? Motor je 1,9 TDI, kod ASV, najazdené 10000 km.
phobos
Přispěvovatel

Re: Problém pri výmene vzduchového filtra.

Příspěvek od phobos »

tomanger píše:Bol som v servise na výmenu oleja a filtrov. Mechanik najprv vymenil olej, potom pri výmene vzduchového filtra, som si všimol, že mu na vrchnú časť filtra spadol kúsok olejovej sadze, tak nejak to vyzeralo, priemer cca 5-7 mm. Stál som za sklom, on to zmontoval. Keď som mu to spomenul, povedal, že je to OK a nič nehrozí. Skrátka presvedčil ma a ja som s autom odišiel domov. Teraz mi to však vŕta v hlave. Môže to poškodiť váhu vzduchu, alebo turbo, resp. niečo iné? Motor je 1,9 TDI, kod ASV, najazdené 10000 km.
no pokud tam neni dira nebo ten filtr neni zasranej moc rikas jen mala skvrna tak by se nic stat nemelo. Ten mechanik je naky prase ty platis za novej a jestli ho poskodi tak je to jeho problem a mel by ti tam dat neposkozenej
tomanger
Sběrač informací

Příspěvek od tomanger »

Nemal som na mysli olejovú škvrnu, ale pevný zaolejovaný kúsok sadze, aspoň tak to vyzeralo.
mensik4
Přispěvovatel

Příspěvek od mensik4 »

Tak ten filtr vyndej a vyklep, kdyz te to tak toci...
V70 II 2.5Tdi 103kw
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

ale on asi mysli ze ta sadza mu spadla na vrch filtra ...ze?
no ved pred meracom vzduchu je mriezka takze v pohode ale sralo by to aj mna.pamatam si na casi ked som chodil na zarucne do servisu.
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
tomanger
Sběrač informací

Příspěvek od tomanger »

Presne tak.
Ešte rok to musím vydržať v "autorizovanom" servise - záruka.
Inak tiež mám toledo - 81 kw.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“