Berlingo 1.9D přidává si fóra jak chce

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Mirek CB
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Berlingo 1.9D přidává si fóra jak chce

Příspěvek od Mirek CB »

Help.
Ujel 3.000km a už zase zlobí. Přidává si předvstřik jak se mu zachce, ale bohužel špatně. Chvíli to jede normálně, pak to silně ztvrdne a vyrazí, jak pohnu s plynem, tak se to uklidní ( někdy taky ne ) a nedá se s tím jezdit. Někdy je to opravdu SILNĚ tvrdý, že si myslím, že vylítne hlava :? V servisu to připojili a řekli, že to ASI dělá vstřik z kterýho to bere info do ŘJ Prý tam mám Delphinu a měl by tam být Lukas. Možné to je. Mají pravdu?? Jestli ano, nemáte někdo tento vstřik s jemným závitem kód motoru WJY ? ( Samozřejmně funkční )
Nebo to může být něco jinýho?
Motor je klasika 1.9 atmosférický rv 2001 euro lV
Za každou radu díky.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Régl předstihu v čerpadle bude K.O.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A nepřidírá se ti tryska..?.Delphi stojí za hovno...Vstřik bych vyndal a dal na mašinu/stačí ta z JZD/.Vyndej jí, zda není přidřená...A rozhýbej jí anebo raději dej jinou...
nepropadat panice...
Mirek CB
Sběrač informací

Příspěvek od Mirek CB »

Taky se mi to jeví na tu trysku. Chvílema už to šlo i na tři. Už jsem obvolával vrakáče, ale nemají a když mají, tak Delphi :( Tak ji zkusím rozchdit - pokud půjde, ale asi by to chtělo novou. Jenže ta cena. Říkali mi 6.500,- :( :o Tak zatím dík za radu.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ten referenční vstřik je Delphi, Lucas/Delphi je jedna firma a od nějakýho roku se to neznačí Lucas ale už jen Delphi ty vstřiky.

Maloobchodní cena referenčního vstřikovače je cca 6600kč, teď jsem to řešil u motoru jak máš ty, v autorizáku objednáno koncem července, ale nepřišel ani minulý týden ( prostě ve Francii na to serou ) tak jsem to zrušil a obrátil se přímo na Delhpi, kde mi ho z Anglie poslali UPS za 2dny!!!

Změř odpor toho vstřikovače, měl by mít podle teploty 90-110 ohmu, pokud bude odpor 0 tak je po smrti, popřípadě za chodu motoru když běží pěkně vytáhnou stecker a musí o dost zhrubnout jeho chod, každopádně když se to píchne na diagnostiku tak ta řekne přesně kde je problém :) jelikož jak psal kolega tak by to mohl dělat i regulátor počátku vstřiku.

Jinak motor splňuje Euro III ;)
Naposledy upravil(a) Tomas.cz dne 25 srp 2010, 17:21, celkem upraveno 1 x.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jo a na ty z vrakáče bacha, musí sedět číslo vstřiku a barva konektoru jinak bych do toho nešel, co jsem volal já tak chtělo kolem dvou tisích za starší co leží někde pod ponkem.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No ale ty mluvíš o ceně za celý vstřikovač, ale já mluvím jen o trysce ani ne za litr....Vždyť to ostatní je v pořádku...vůbec si toho nevšímej a vyndej jen trysku....Nejdřív bych se zeptal,zda tuhle trysku nevyrábějí u nás../nejlepší kvalita/a pak koupit jinou..Tlak má být 135 -140 atm.
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

No podle toho co psal, jsem vyrozuměl, že je cívka v prdeli, proto ho nabádám aby změřil její odpor :)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo,jasně to musí udělat,než bude něco řešit..A víš, co je dobrej průser..?Dával jsem dohromady P 306 s Lucasem /1,9d/ a po vyzkoušení a krásném chodu jsem vyndal ssání a dával ještě nové přepady a pak to natočím a hroznej for...Tak říkám zkurvenej Lukeš...A víš, co jsem udělal..při kompletaci jsem zastrčil kabel z řídícího vstřiku omylem do škrtící klapky /je tam i egr/ a a kabel ke klapce do řídícího vstřiku....Nenapadlo mne,že jsou stejné štekry...Při kontrole a zatmění v hlavě jsem na to přišel...Přendal jsem kabely a byl klid....No nejsou to žabožrouti..? :D
nepropadat panice...
Mirek CB
Sběrač informací

Příspěvek od Mirek CB »

Dnes odpoledne se do toho dám. Dřív to nevyšlo. Napřed změřím ten odpor a pak půjde ven.
Zatím dík.
Mirek CB
Sběrač informací

Příspěvek od Mirek CB »

Tak jsem se k tomu dostal až večer a dělá - nebo nedělá to toto: Po nastartování ta šlo úplně normálně. Odpojil jsem tu trysku a vůbec nic se nezměnilo. Po chvilce to ztvrdlo, ale jen na chvíli, ale toto to pak dělalo i když byla zapojená, tak že to byla asi náhoda. Odpojoval jsem to pak ještě víckrát a žádnej vliv to nemělo. Odpor jsem měřil, ale ukazovalo mi to strašný čísla - hrozně vysoký hodnoty, tak nevím jestli se mi nezbláznil aparátek. Tak co myslíte, mám ji vůbec vyndávat?? Jinak v servisu to na diagnostice bylo a tam mi říkali, že asi bude špatná, ale kdo ví?? Kdybych tak měl druhou na odzkoušení...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Toť otázka, vyndej to a jeď se s tím projet, musí to mlátit na 100 metrů hlavně studený.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Když tam dáš měřák, zkus Kiloohmy, třeba se to uklidní...Jak to něco ukáže, je to dobré..Ale že to nemění chod je divné..A když to takhle zhrubne,kouří to, nebo ne?
nepropadat panice...
Mirek CB
Sběrač informací

Příspěvek od Mirek CB »

Na kiloohmy jsem to měl a ukazovalo to cifru přes 600!! Kouřit to trochu začne, ale dojel jsem tak s tím z dovolený a vysloveně černo za mnou určitě nebylo. A jel jsem s tím tak děsně tvrdým minimálně 100 km. Chtěl jsem prostě dojet. A blblo to minimálně 1.000km. Píšeš, že to mám vyhodit a jet to projet. Máš na mysli s odpojeným, ju?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Prostě když je snímač ok, tak má odpor cca 90-110 ohmů, pakliže za klidného chodu motoru vytrhneš stecker tak motor změní zvuk a začně dost mlátit.
Já co jsem řešil, tak by ko, že jsem už žádný odpor nenaměřil, jestli ti to píše 600 tak to bude taky chyba, ještě bych pro jistotu zkusil jinej ohmeter.
Odpovědět

Zpět na „Citroën“