Termostat
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Termostat
Zdravíčko. Chystám se ke konverzi na RO a chci udělat automatické přepínání MN/RO v závislosti na teplotě, ale nikde ne a ne najít vhodný termostat. Chci nastavitelnou teplotu, kompaktní rozměry a samozřejmě co nejnižší cenu. Našel jsem jen nějaké termostátky k chlazení PC či co, myslím ale, že by takový zařval na prvním hrbu. V elektronice se nevyznám. Máte někdo zkušenosti či třeba víte o nějakém vhodném? Díky. Lukáš
Čoveče, tak jsem to prolezl všechno a našel jsem jen bimetalové spínací čidlo. Zřejmě je to to, cos myslel, ale já potřebuju něco, co mi v závislosti na mnou nastavené teplotě sepne či rozepne relé. Takže s tímhle nepochodím. 
Představoval jsem si něco jako regulátor teploty z bojleru, jen bez té třiceticentimetrové jehlice. Napadá někoho něco, z čeho bych to zbastlil? L

Představoval jsem si něco jako regulátor teploty z bojleru, jen bez té třiceticentimetrové jehlice. Napadá někoho něco, z čeho bych to zbastlil? L
-
- Aktivista
ThatsMe píše:Čoveče, tak jsem to prolezl všechno a našel jsem jen bimetalové spínací čidlo. Zřejmě je to to, cos myslel, ale já potřebuju něco, co mi v závislosti na mnou nastavené teplotě sepne či rozepne relé. Takže s tímhle nepochodím.
a nechceš napsat třeba s jakým autem hceš jezdit kolik kiláků najedeš měsíčně a podobně

-
- Aktivista
Ale seš si jistý, že to má takový vliv na výběr el. termostatu?
[/quote]
jistotu nehledám, já jen hodil sondu, najdou se zde experti kteří ušetří za sezonu jizdou na olej 32O korun,
na ten tvůj peklostroj pokud to dobře chápu ti stačí třeba 2 x ventil na benzín z LPG sady, jednou dvoupolohové relé a ten termospínač z bojleru,
bojlerák ti při 8O sepne relé, to vypne ventil na naftu a zapne ventil na olej
kde to vše sehnat taky vím miloš

jistotu nehledám, já jen hodil sondu, najdou se zde experti kteří ušetří za sezonu jizdou na olej 32O korun,
na ten tvůj peklostroj pokud to dobře chápu ti stačí třeba 2 x ventil na benzín z LPG sady, jednou dvoupolohové relé a ten termospínač z bojleru,
bojlerák ti při 8O sepne relé, to vypne ventil na naftu a zapne ventil na olej
kde to vše sehnat taky vím miloš
Neboj, úsporu i návratnost mám spočítané skoro na den, nejsem v situaci, kdy bych mohl dělat věci z rozmaru.
Ten systém bude sofistikovanější, ale rámcově to odpovídá:
el. termostat na výměníku -> spínací/rozpínací relé -> 3/2 elmag. ventil.
Až mi to bude fungovat, hodím plánky a cenovou kalkulaci, třeba pro inspiraci. Ale teď bych teda potřeboval ty termostaty, prosím prosím.
Až mi to bude fungovat, hodím plánky a cenovou kalkulaci, třeba pro inspiraci. Ale teď bych teda potřeboval ty termostaty, prosím prosím.

-
- Aktivista
zajdu do kovošrotu vidím bojler, vyšroubuji, nebo si ho kup zde za 245 korun http://nahradni-dily.elektrometal.cz/in ... =1&search=, kupoval jsem ho před rokem i čerpadlo do automatky milošThatsMe píše:Neboj, úsporu i návratnost mám spočítané skoro na den, nejsem v situaci, kdy bych mohl dělat věci z rozmaru.
-
- Aktivista
ty ventily máš zde http://www.fedorauto.cz/ miloš
-
- Aktivista
přepínací relé máš zde http://spd.eshop-zdarma.cz/index.php?category_id=13
všechno máš tak začni dělat
miloš
všechno máš tak začni dělat

-
- Aktivista
-