Kabbel hex USB

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Karab
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kabbel hex USB

Příspěvek od Karab »

Mam tento kabel s Vag 607, ale neide mi Vag prog na prepis RJ u feldi 1,3 MPI, mám niečo zle nastavené, alebo sa to týmto káblom nedá urobiť.
Dík za rady
P.TAZZ
Aktivista

Příspěvek od P.TAZZ »

nedá :(
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Musíš mít "normální" kabel do seriového portu, K-COM, KL nebo KKL. Zapomeň na USB, protože VagProg běží pod nějakým obstarožním Linuxem :roll:

Vhodný kabel je např. tento: http://www.motordiag.cz/motordiag/produ ... kabely/020

Pro milovníky Windows a (nejen) USB mám dobrou zprávu: Reseter zlobivých Simos jednotek Škoda Felicia je už i pod Windows a měl by být během následujících dnů zvěřejněn!

Druhá dobrá zpráva je, že funguje o poznání spolehlivěji než VagProg a navíc tak jako on neklonuje seriové číslo jednotky, takže jednotka si i po resetu zachovává stále svou původní identitu.

Třetí neméně důležitá zpráva je, že program bude FREE !!!

Pro pořádek připomínám, že se jedná o reset adaptačních dat v paměti EEPROM u jednotek Felicia SIMOS 2P, řady 047906030M a 047906030N. Po vyčištění škrtící klapky nebo jiné manipulaci si totiž jednotka neumí vrátit základní polohu a v důsledku odstranění nečistot proudí do sání více vzduchu než předtím. Výsledkem jsou pak mírně až značně zvýšené otáčky na volnoběh, jejich kolísání a často také problematické reakce v přechodových režimech. Přepsáním paměti se docílí stavu "jakoby" jednotka byla nová z výroby. Odpadá tedy drastické metody, jak klapku za běhu motoru pošťuchovat násadou od goly, zmrazování jednotky kapalným dusíkem, nebo instalace zcela nové jednotky, což s oblibou dělají ve značkových servisech.
P.TAZZ
Aktivista

Příspěvek od P.TAZZ »

Opět děkujeme panu vagusovi za jeho informace. :worthy:
A kde se to bude dát sehnat taky povíš? A třeba s čim to poběží?Já to asi tušim,ale pro ty co ne tak to sem hoď. ;) :roll:
kiru
Přispěvovatel

Příspěvek od kiru »

Pridávam sa k P. TAZZ ovi
mifii
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Mam taky kabel s Vag 607

Příspěvek od mifii »

Vse funguje jak u stareho vag com max,ale obd II mam pouze demo a vycitani skutecne hodnoty z ridici jednotky me zatim u zadneho vozu nefungovalo.Dnes sem vycital passat B6 1,8T a km taky nesly precist. A jde upgradovat to OBD II?Prej pres to jde pak vice vozu nez koncern?Je to pravda?A mam VIS 2.0 je neco novejsiho?
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

P.TAZZ píše:Opět děkujeme panu vagusovi za jeho informace. :worthy:
A kde se to bude dát sehnat taky povíš? A třeba s čim to poběží?Já to asi tušim,ale pro ty co ne tak to sem hoď. ;) :roll:
Vag prog na upravu otacek felicie si stahnes zdarma od svobodu www.pc-autodiagnostika.cz potom potrebujes K-line kabel a frcis je tam ktemu i presny navod keby na jeho stranke nebyl hod sz poslu ti ho mailem PS:uz sem tak nekolko felicii spravil takze to FUNGUJE ;)
Martas08
Přispěvovatel

Propojovací kabel HEX-CAN

Příspěvek od Martas08 »

Zdravim,s vagem nemam zkušenosti,může mě někdo shrnout co všechno se dá měřit,tady prodávaj hex-can kabel,poběží s ním vag com 607 cz?Nebo který kabel by byl lepší?
http://www.auto-diagnostika.cz/?p=produ ... -II-KK-USB

díky
vagus
Přispěvovatel

Re: Propojovací kabel HEX-CAN

Příspěvek od vagus »

Martas08 píše:Zdravim,s vagem nemam zkušenosti,může mě někdo shrnout co všechno se dá měřit,tady prodávaj hex-can kabel,poběží s ním vag com 607 cz?Nebo který kabel by byl lepší?
http://www.auto-diagnostika.cz/?p=produ ... -II-KK-USB

díky
Pozor jedná se o kabel bez licence k softwaru, tzn. VAG-COM poběží jen jako Shareware se značnými omezeními!
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“