míchání olejů
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
míchání olejů
mám motor 1,6TD, najeto asi přes 300tis. km, za studena trochu horší komprese, velká kouřivost, za tepla si přede a jde jak víno, nekouří, jen tlak oleje by mohl být vyšší...
no a tak se koukám po nějakým hustším oleji... našel jsem polosyntetiku Selenia HPX 20W50, ale je možná až moc hustý, můžu ho zkombinovat s minerálním olejem Q8 15w40? dal bych to v poměru 50:50. Oba plní potřebnou VW normu, takže podle mě by to mělo být bez problémů...
nějaký názor na to? díky
no a tak se koukám po nějakým hustším oleji... našel jsem polosyntetiku Selenia HPX 20W50, ale je možná až moc hustý, můžu ho zkombinovat s minerálním olejem Q8 15w40? dal bych to v poměru 50:50. Oba plní potřebnou VW normu, takže podle mě by to mělo být bez problémů...
nějaký názor na to? díky
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: míchání olejů
Nechápu důvod, proč je míchat...... Očekáváš viskozitu 17,5W-45? Co tím získáš? Jen pro doplnění, HPX má tyrkysově zelenou barvu. Není jednodušší a levnější nalít olej ve viskozitě např. 15W-50 nebo 10W-50 nebo rovnou jenom HPX?turbo kamna power píše:mám motor 1,6TD, najeto asi přes 300tis. km, za studena trochu horší komprese, velká kouřivost, za tepla si přede a jde jak víno, nekouří, jen tlak oleje by mohl být vyšší...
nějaký názor na to? díky
-
- Aktivista
perry: 10w50 nebo 15w50 nechci proto, že tyto oleje jsou buď za veliký peníze a nebo neplní vw normu. Ten HPX stojí 150kč na litr a Q8 můžu mít za 100kč na litr 

Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže pokud to chápu správně, jde o to ušetřit 200,-Kč ?? Jen chci říct, že to HPXo tou Q8 zmršíš, jsou to úplně odlišný oleje, mají úplně jiné báze, ikdyž plní stejné normy. Červenou a zelenou nemrzku taky přece nesmícháš a přitom obě plní normu ASTM 3306. Jak jsem psal, HPX je nabarvená na tyrkysovou zelenou aby každýho trklo, že se to nemá s ničím míchat.....turbo kamna power píše:perry: ......Ten HPX stojí 150kč na litr a Q8 můžu mít za 100kč na litr
Re: míchání olejů
...ja som mal GII 1,6D a mala take iste priznaky ako tvoj motor.a brala 1l oleja na 1000km.lial som M7ADSIV od Parama.mal som 10l za 23eur.cize som nalial raz do mesiaca 1l oleja za 2,3eura.potom som este nalial do motora xeramic-ale vysledok som sa uz nedozvedel lebo som dvojku predal...turbo kamna power píše:mám motor 1,6TD, najeto asi přes 300tis. km, za studena trochu horší komprese, velká kouřivost, za tepla si přede a jde jak víno, nekouří, jen tlak oleje by mohl být vyšší...
nějaký názor na to? díky
-
- Aktivista
-
- Aktivista
tento som lial ja a splna normu VW... http://www.olejshop.cz/oleje/automobilo ... v)-1-litr/
-
- Aktivista
a v čem je ten m7ads4 jiný než obyč minerál 15W40?RUNDA píše:tento som lial ja a splna normu VW... http://www.olejshop.cz/oleje/automobilo ... v)-1-litr/
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Pokud vím, tak platí pravidlo, že když už míchat oleje, tak jen stejné třídy a hustoty. Tzn. polosyntetiku jen s polosyntikou, 15W-40 jen s 15W-40 atd.. Samozřejmě je něco jiného, když je člověk někdě v krizi a potřebuje akutně něco dolít, tak je lepší kdejaký olej než jen nasucho, ale jinak nemíchat. Správně by se neměli míchat ani oleje stejné třídy a hustoty různých výrobců, protože oleje obsahují různé aditivační přísady které vzájemně nemusí dělat dobrotu...
AUDI A4 B8 3.0TDI
-
- Aktivista
... ten marketing ale pěkně fungujeradekandy píše:Tzn. polosyntetiku jen s polosyntikou,

Mohl bych vědět, jaký je rozdíl mezi syntetikou a polosyntetikou?

Ukaž mi nějakou normu, která tyto termíny stanovuje

GIV Variant TDi ???kW
Ve výrobě, studuj a dozvíš se, bohužel kurz tribotechnikem za hodinu je momentálně vyprodánSlavkov píše:... ten marketing ale pěkně fungujeradekandy píše:Tzn. polosyntetiku jen s polosyntikou,
Mohl bych vědět, jaký je rozdíl mezi syntetikou a polosyntetikou?...silně mi to připomíná, že jedině Silan silanizuje... nebo, že něco je HiFi třída...
Ukaž mi nějakou normu, která tyto termíny stanovuje![]()
![]()

G3 Variant synchro