O1 - odemyká se sama
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
O1 - odemyká se sama
Ahojte
Už se to tu sice párkrát objevilo, ale přesto žádám o radu.
O1 2003 se mi sama odemyká. Děje se to za jízdy, na místě v klidu, při zamčení dálkou i klíčem. Okna zůstávají zavřená. A děje se to pořád. Při jízdě každých pár minut slyším naprázdo cvakající zámky i několikrát za sebou. Při každém rozjezdu se mi auto automaticky zamkne, ale hned taky odemkne. Přečetl jsem tady, že to může být ledasco. Ale: nemáte někdo nějaké nové poznatky? Lze centrál nějak celkově dočasně odpojit, abych abych mohl v klidu nechat auto na ulici, než najdu příčinu?
Už se to tu sice párkrát objevilo, ale přesto žádám o radu.
O1 2003 se mi sama odemyká. Děje se to za jízdy, na místě v klidu, při zamčení dálkou i klíčem. Okna zůstávají zavřená. A děje se to pořád. Při jízdě každých pár minut slyším naprázdo cvakající zámky i několikrát za sebou. Při každém rozjezdu se mi auto automaticky zamkne, ale hned taky odemkne. Přečetl jsem tady, že to může být ledasco. Ale: nemáte někdo nějaké nové poznatky? Lze centrál nějak celkově dočasně odpojit, abych abych mohl v klidu nechat auto na ulici, než najdu příčinu?
T613 V8 > R5 1.4 > Š.Felicia MPi > Š.Octavia Combi ASV
-
- Přispěvovatel
Dík za info, uvidím až to přes den rozeberu. Stalo se mi to až po tmě, a ráno moudřejší večera. To že se to samo odemkne i když je zamčeno a bliká safe, je nejhorší. Proto sem se ptal, jestli není nějaká finta, ja to vypnout a pak jen klasicky zamačkat čudliky 

-
- Přispěvovatel
S tou kapotou bych tomu věřil, protože jsem včera jezdil v tom mokrým sněhu a začlo to po otáčení se mezi závějema.m_toy píše:Máš vodu v konektoru snímače zámku kapoty. Už jsem to tu jednou psal. Zavírá se ti krytka zámku na kapotě, když vytáhneš klíč ??
Jen teda nevím, jakou krytku zámku myslíš. Nikdy jsem netušil, že je tu nějaká krytka, notabene že by se měla zavřít při vytažení klíče...Můžeš to popsat blíž?
No přímo v zámku je krytka, kterou odklápíš tím, jak tam strkáš klíč. Pokud se tam dostane bordel, což je v případě kufru ( předtím jsem psal kapota - sorry ) docela často, tak zůstává otevřená a chčije skrz zámek dovnitř kufru a na ty spínače a konektory, co jsou poblíž. Pak se chvá jak píšeš. Samo se to odmyká, zamyká stahují okna atd. Případně to může kterýkoliv zámek, ale ten v kufru je na to jak dělanej. Už jsem s tímto opravoval několik O1 a G IV. To první auto, který jsem dělal s touto závadou mě trvalo celý odpoledne, než jsem na to přišel.
-
- Přispěvovatel
jasně, tak proto - kapota
, v poho.
Krytka na zadním zámku mi fakt nemaká, takže je to možný. Zkusím mrknout dovnitř.
Teď jsem ale zkusil odpojit dveře řidiče a uvidím, co to bude dělat. Jen nevím, jestli se to při tomhle odpojení (konektor ve sloupku u nohou řidiče) nějak nedeaktivuje celý a nebude to falešná stopa...

Krytka na zadním zámku mi fakt nemaká, takže je to možný. Zkusím mrknout dovnitř.
Teď jsem ale zkusil odpojit dveře řidiče a uvidím, co to bude dělat. Jen nevím, jestli se to při tomhle odpojení (konektor ve sloupku u nohou řidiče) nějak nedeaktivuje celý a nebude to falešná stopa...
vyndat zámek spolujezdce a řidiče a propájet konektory a všechny spoje vnitru novým cínem, je to 100%
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
-
- Přispěvovatel
Tak dnes se situace sama vyresila, kdyz jsem opakovaně klicem zamkl a odemkl zamek 5.dveri.Jasně, je to docasne, ale alespon vim,co rozebrat az bude lepsi pocasi. Na diagnostiku jsem se dostal az vecer, a potvrdilo se: Zamek zadni kapoty-skrat na kostru. Takze dikes za tip m_toy...