Samovolné stahování el.oken Sharan I
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Samovolné stahování el.oken Sharan I
Zdravim! Jelikoz jsem tu nikde nenasel reseni se svym problemem, zakladam tema. Mam Sharana I, 1,9Tdi, 98. Pred asi tydnem jsem rano vlezl do auta (venku asi -10), vse v poho, ale zustala mi svitit kontrolka airbagů. Znicehonic. No, rikam si, az opadnou mrazy, treba se to zase zmeni, nic vazneho. Ale pred asi 3 dny prislo neco vaznejsiho, coz budu asi muset resit. Vzdy, kdyz dojedu a vypnu kliček zapalovani (nemusim ho ani vytahovat), stahnou se samovolne vsechny okna az nadoraz. Kdyz vytahnu klicek ze zapalovani, stale jsou dole, ani je nemuzu pomoci vypinačů vytahnout. Zapnu tedy zapalovani, aby nabehla elektrika, vytahnu je, ale kdyz ho zase vypnu, opet sjedou... Docela prekerní ted v tom marastu, kdyz uvnitr mam 1,5ročni holcicku... ??? Jedina moznost, jak okna dostanu nahoru je ta, ze vylezu ven, zamkem je podrzim a oni vejedou... Pak uz tam zustanou. Ale je to docela na palici... Nevite, prosim, nekdo co s tim?
Nafťáci všech zemí, spojte se!
- martinsidlo
- Aktivista
Odpovědi: 0
Jestli ti nenateklo do některého zámku,který se sepnutý.Zkus zamknout a odemknout auto všemi zámky,případně prostříkat rozmrazovačem.Myslím,že to dělá jeden zámek ale který,to musíš hledat,př.rozebírat.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
-
- Přispěvovatel
patrně ti přimrz v motoru centrálu mikrospínač pro zatahování a stahování oken,ten je v obou dveřích,buď dočastně vyřadit vyjmutím pojistkypro stahovačky ,nebo demontovat,a doma pořádně vysušit,stříkat to něčím nemá cenu a přěs díru pro klíč se tam nic nedostane,druhá možnost,odpojit ve dveřích nejprve jeden a pak druhý motor zamykání a posledni snad chyba komfortní jednotky,napojit na VAG,tam se něco ukáže,já bych vyházel pojistky,řešil bych to při lepším počasí,kor když v tom máš vozit dětimartinsidlo píše:Jestli ti nenateklo do některého zámku,který se sepnutý.Zkus zamknout a odemknout auto všemi zámky,případně prostříkat rozmrazovačem.Myslím,že to dělá jeden zámek ale který,to musíš hledat,př.rozebírat.

moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
-
- Aktivista
Zdravim! Tak jsem se v tom cele odpoledne hrabal a nejsem vubec moudřejší... Ve dverich to asi nebude, protoze i kdyz jsem postupne vsechny dvere odpojoval konektorama, dela to stejne. Dokonce ikdyz jsem vytahnul pojistku stahovani oken, dela to stejne...!!! Vzdy, kdyz vypnu klicek, sjedou vsechny okna. Kde, prosim vas, je na Sharanovi I komfortka??
Tak jsem nejak zjistil, ze pod ridicovou sedackou byly komfortky do r.1997, rok 98 a dal ji tam jiz nemel a je soucastí pojistkove skrine jako centralni jednotka. Je to plošnak rozmeru cca 20x15cm, ukryty presne nad pojistkami v cerne krabici, do ktere jde cca 6 velkych konektorů. Cely jsem to rozdelal, plošnak vzal domu na vysuseni a auto nechal v teple garazi a jsem zvedavy, zda to prestane delat... Pak uz opravdu nebudu vedet co...
Zdravim!
Tak zahada samovolneho stahovani oken vyresena! Tedy pro zatim.... Po vysušeni centralni elektroniky a dvou dnech Sharana v garazi jiz okna samovolne nesjiždi a je vse v poho. Tedy az na kontrolku airbagů, ta se mi za pet minut jizdy zase rozsvitila. Ale to zatim neresim, alespon mi uz neprši do auta.... Mejte se a krasne svatky!!!!
Tak zahada samovolneho stahovani oken vyresena! Tedy pro zatim.... Po vysušeni centralni elektroniky a dvou dnech Sharana v garazi jiz okna samovolne nesjiždi a je vse v poho. Tedy az na kontrolku airbagů, ta se mi za pet minut jizdy zase rozsvitila. Ale to zatim neresim, alespon mi uz neprši do auta.... Mejte se a krasne svatky!!!!
-
- Aktivista
a máš OK všechny odtokové odtvory v motorvém prostoruBerrky píše:Zdravim!

Pokud ti svítí kontrolka airbagu tak ti asi odešel kroužek pod volantem.Jestli se ti to stalo v mraze, byla to častá příčina u těchto aut. Už se mi to stalo na dvou passatech a kámošovi na octavce, vyměnili jsme kroužek pod volantem a OK jestli máš možnost VAGu načti si airbagy a uvidíš, mám doma 2 kroužky bez ESP pokud by ti to dělalo ono.