Felda AEF chytne a chcípne nebo lítaj otáčky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

passik 94
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Felda AEF chytne a chcípne nebo lítaj otáčky

Příspěvek od passik 94 »

Chci poprosit o radu.Už delší dobu mi to dělalo,že po startu ať za studena nebo za tepla to chytlo a začali hrozně lítat otáčky po pár sekundách se to srovnalo a běželom ok.No a teď mi to vždy ráno když nastartuju chytne a hned chcípne,nebo začnou lítat otáčky a nakonec opět chcípne.Jako když spadává nafta.Všechny hadičky jsem prolezl,palivák je cca 4 měsíce starej.Jinak i v mrazech -20 se slabou baterkou převalila a hned chytla.
Napadá mi jestli by to nemohlo dělat čerpadlo je tam Lucas a prej odcházej???
Díky za každou radu.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Problém je v thermoventilu na palivovém filtru.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
slovacek.milos
Aktivista

Re: Felda AEF chytne a chcípne nebo lítaj otáčky

Příspěvek od slovacek.milos »

passik 94 píše:Chci poprosit o radu.Už delší dobu mi to dělalo,že po startu ať za studena nebo za tepla to chytlo a začali hrozně lítat otáčky po pár sekundách se to srovnalo a běželom ok.No a teď mi to vždy ráno když nastartuju chytne a hned chcípne,nebo začnou lítat otáčky a nakonec opět chcípne.Jako když spadává nafta.Všechny hadičky jsem prolezl,palivák je cca 4 měsíce starej.Jinak i v mrazech -20 se slabou baterkou převalila a hned chytla.
Napadá mi jestli by to nemohlo dělat čerpadlo je tam Lucas a prej odcházej???
Díky za každou radu.
když látají otáčky nemáš naftu v čerpadle a jde tam pěna

dej průhlednou hadici od filtru k čerpadlu co se tam děje jinak se nehneš miloš
passik 94
Přispěvovatel

Příspěvek od passik 94 »

OK díky moc.Zkusím to,a co když tam bude pěna co dál?
Jinak ten thermoventil vypadá jak,já na filtru nic nemám???
Nebo o tom nevim ;)
passik 94
Přispěvovatel

Příspěvek od passik 94 »

Jo jinak jsem četl že to může dělat immo,ten to nedělá dal jsem jinou čtečku i čip a pořád stejný.Jinak jsem dodělával alarm a el.okna ale že by to byl problém elektriky???Jo a teď jsem ještě v garáži zjistil,že mám přímo u svodů jak je ten pletenec dolu ke katu díru jak kráva.Fouká to tam,to by nemohlo být tim?
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

já na filtru nic nemám???
Je to ten plastovej bazmek, co přes něj jde vracečka.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
slovacek.milos
Aktivista

začni přůhlednou hadicí pak se uvidí miloš
passik 94
Přispěvovatel

Příspěvek od passik 94 »

origoš píše:
já na filtru nic nemám???
Je to ten plastovej bazmek, co přes něj jde vracečka.

Tak ten tu někde mám,zkusim vyměnit.díky
passik 94
Přispěvovatel

Příspěvek od passik 94 »

slovacek.milos píše:začni přůhlednou hadicí pak se uvidí miloš
Jasan,zítra na to mrknu.Dám vědět děkuju
slovacek.milos
Aktivista

u mé feldy nejde kontrolka na rezervu, když mám málo paliva tak mi vylítnou otáčky a jdou pomalu dolů, nebo nejdou dolů visí,

vím že musím natankovat jinak za lO km nejedu

;) miloš
passik 94
Přispěvovatel

Příspěvek od passik 94 »

Je fakt,že jsem byl na rezervě.Včera jsem dotankoval a dnes uvidim,ještě jsem s tim nejel.Ale myslím že tím to nebude mě se to chová trochu jinak.

slovacek.milos píše:u mé feldy nejde kontrolka na rezervu, když mám málo paliva tak mi vylítnou otáčky a jdou pomalu dolů, nebo nejdou dolů visí,

vím že musím natankovat jinak za lO km nejedu

;) miloš
slovacek.milos
Aktivista

ale mlůže ti jít bublifuk do čerpadla dej tam průhlednou hadici od filtru k čerpadlu aby bylo jasno,

já nemám nic jiného než soustavu průhledných hadic, a kystrů od vody a ac pumpu ze starého fáčka, na větší odsání nafy používám ještě vysavač s pojistkou, tím to jednoduchám zařízením odhlalím závady v přívodu paliva miloš
passik 94
Přispěvovatel

Příspěvek od passik 94 »

Tak dnes jsem se k tomu nedostal,jediný co jsem stihl,že jsem vyměnil čidlo teploty dal jsem origo zelený na místo žlutýho protože mi ukazuje teploměr hrozně málo.Auto pak krásně chytlo ale to asi čidlem nebude i když fakt blaflo hned a otáýčky v pořádku..Ale teploměr ukazuje pořád málo sotva 55 stupňů.Což předtim nedělalo ukazoval kolem 70 pořád.Zkusim o víkendu dát tu hadičku a mrknu na bubliny. :?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

passik 94 píše:Tak dnes jsem se k tomu nedostal,jediný co jsem stihl,že jsem vyměnil čidlo teploty dal jsem origo zelený na místo žlutýho protože mi ukazuje teploměr hrozně málo.Auto pak krásně chytlo ale to asi čidlem nebude i když fakt blaflo hned a otáýčky v pořádku..Ale teploměr ukazuje pořád málo sotva 55 stupňů.Což předtim nedělalo ukazoval kolem 70 pořád.Zkusim o víkendu dát tu hadičku a mrknu na bubliny. :?
Tak vrat čidlo, nazpet tam vraž žlutý a kup si novej termostat. Ve Feldě mam čidlo žlutý 13let, se zeleným byli problemy.
passik 94
Přispěvovatel

Příspěvek od passik 94 »

Já vim,o čidlech jsem toho přečetl fakt hodně.Ono to žlutý na starty určitě pomůže,ale pro motor to zas tak ideální neni.Čidlo stojí pár kaček tak jsem chtěl zkusit to co tam patří a uvidim.Zatim mi to chytlo ale to nevim jestli udělalo čidlo.Ale fkt je [quže to pořád nežhaví tak dlouho a nejde po každym startu sytič.A zdá se mi,že ten motor jede klidněji?Jinak termostat mi napadl taky,ale auto topí krásně sahara spíná atd.Al eměnil jsem teď budiky s otáčkoměrem a od té doby blbne teploměr.Teď jsem tam dal budik teploty původní a pořád stejný.Takže asi nic jiného než ten termostat mi nezbyde.

ote="Zdeněk M"]
passik 94 píše:Tak dnes jsem se k tomu nedostal,jediný co jsem stihl,že jsem vyměnil čidlo teploty dal jsem origo zelený na místo žlutýho protože mi ukazuje teploměr hrozně málo.Auto pak krásně chytlo ale to asi čidlem nebude i když fakt blaflo hned a otáýčky v pořádku..Ale teploměr ukazuje pořád málo sotva 55 stupňů.Což předtim nedělalo ukazoval kolem 70 pořád.Zkusim o víkendu dát tu hadičku a mrknu na bubliny. :?
Tak vrat čidlo, nazpet tam vraž žlutý a kup si novej termostat. Ve Feldě mam čidlo žlutý 13let, se zeleným byli problemy.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“