pumpa na vyjetej olej ?

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

tomik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

pumpa na vyjetej olej ?

Příspěvek od tomik »

cago. (oc1/81kw/slx)
mate nekdo vyresenou vymenu oleje, za rozumny penize, "vycerpanim" merkou ? menim olej cca kazde 3 mesice a nejvetsi problem je se dostat pod auto, oddelat ten dekl atd.
dik za pripadny info, jak nato, pripadne kde koupit.
tomik.
TOSAN
Sběrač informací

Příspěvek od TOSAN »

nejlepší bude si zajet do servisu :D Ja myslím že to v dnešní době není tak drahý :) Rada nad zlato co?
tomik
Přispěvovatel

Příspěvek od tomik »

TOSAN píše:nejlepší bude si zajet do servisu :D Ja myslím že to v dnešní době není tak drahý :) Rada nad zlato co?
auto do servisu :o to si delas srandu, na to ho mam moc rad a moc nutne ho potrebuju kazdej den :( no a cena za "neco" co mi tam "snad" nalejou, je, pri stejny kvalite 3x vyssi, no a tohle 3 x do roka.... nebrat ;)
tomik.
TOSAN
Sběrač informací

JSEM AUTOMECHANIK

Příspěvek od TOSAN »

Mám servis a můžu ti říct,že bych si to nikdy nedovolil.Ja osobně dávám CASTROL.
tomik
Přispěvovatel

Re: JSEM AUTOMECHANIK

Příspěvek od tomik »

TOSAN píše:Mám servis a můžu ti říct,že bych si to nikdy nedovolil.Ja osobně dávám CASTROL.
jenze vas, teda tech servisu, kam bych svoje auto klidne dal je jak ..... proste minimalni mnozstvi. co ja bych dal za spolehlivyho a snadno casove dostupnyho servisaka, kterej mi nebude veset na nos buliky a strasit magacenama, ikdyz to auto jeste ani nevidel. pak uz ty prachy nehrajou az takovou roli. treba nejakyho casem najdu, nebo si otevru dilnicku na "zakladni udrzbu" .
tomik.
TOSAN
Sběrač informací

Příspěvek od TOSAN »

tAK JA NEVIM JAK JE TO U VAS ALE JA TREBA BERU ZA VYMENU OLEJE TAK 500 KC.jA JSEM OLOMOUCKO
delawega
Přispěvovatel

Příspěvek od delawega »

ty koky 500 za vymenu oleja to myslis vazne?.. to cini napr. unas 700,-
no tak to si radsej vymenim doma a necham to poriadne odkapat a je..
myslim ze dat auto na zdvihak, vysrobovat jeden srob, vypustit olej vymenit filter a naliat novy olej v cene len za robotu.. no to musis byt asi z bohateho kraja (LOL) (rofl) (crazy)
TOSAN
Sběrač informací

Příspěvek od TOSAN »

Tak ja se te na neco zeptam.Kam to lijes ten vyjety olej???Ty muzes kam chces a ja to musim nechat firmou vyvezt.Kam davas stary filtr???Ty muzes kamkoliv a ja jedine nechat odvezt:-).Ty to delas pri denim svetle a ja????Ja si musim zapnout svoje svetlo a abych mohl si na ten olej posvitit tak to musim zaplatit.atd. atd.Dneska to podnikani neni jednoduche:-))
Koumi
Přispěvovatel

Příspěvek od Koumi »

coze??? u nas v BA a okoli stoji vymena 300-500 SK a mozem stat pri aute a pozerat jak robi, tiez nenechavam auto bez dozoru... a na rad sa dostanes aj hned
Mercedes e 270cdi
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Olej bych neodsával... není nad to, když samotíží hezky všechny ty srágory vytečou ven, pak to nechat přes oběd vykapat a dáš novej. Tím vysátím ti tam toho vždycky trochu zůstane a je škoda tím znehodonocovat novou náplň.

P.S. - jinak olej, filtr a i hadry od oleje zdarma odvážím do královéhradeckých technických služeb, anebo si je nechám doma a když se koná celoměstský jarní a podzimní úklid, přijede do každé městské čtvrti četa, která má mimo jiné nádobu do které se může olej nalít, a nechá se tak zlikvidovat.Ale chápu že kdyby tam přišel podnikatel s 2.000 litrama oleje, stovkou filtrů a hadrů zamazaných od oleje, že by ho asi vyfakovali :)
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
švihák
Přispěvovatel

Příspěvek od švihák »

TOSAN píše:Tak ja se te na neco zeptam.Kam to lijes ten vyjety olej???Ty muzes kam chces a ja to musim nechat firmou vyvezt.Kam davas stary filtr???Ty muzes kamkoliv a ja jedine nechat odvezt:-).Ty to delas pri denim svetle a ja????Ja si musim zapnout svoje svetlo a abych mohl si na ten olej posvitit tak to musim zaplatit.atd. atd.Dneska to podnikani neni jednoduche:-))

tak pro představu
Časové normy oprav ŠKODA

11-261 olejový čistič vyměnit OCT 0,5hod Fel 0,2hod
u OCT včetně demont. poti hluk krytu

81-200 olej v motoru vyměnit OCT 0,4hod Fel 0,2hod

Tady u nás je zvykem, že použtý olej i filtry si na své náklady zlikvidují
dodavatelé.

Takže ono to podnikání není opravdu jednoduché.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

To já bych klidně odsával a hned napíší proč. Není snad týden, kdy bych nějakému servisu neopravoval stržený závit ve vaně, vyrábím větší zátu atd. Né že by ti mechanici byli nešikovní, ale často to tam dá zákazník s načatým závitem a pak je problém, jak to řešit. Zákazník bude tvrdit že to měl v pořádku a že to poškodil mechanik. Jistou vinu má i výrobce, protože když dá do hliníkové slitiny, kde se předpokládá opakovaná demontáž závit se stoupáním 1,5 mm, který má nosnou hloubku 1 mm, tak musí vědět, že to nemůže dlouho vydržet. Pokud by servis odsával, tak mu závit nestrhne. Přitom odsávání je jednoduchá záležitost. Stačí kompresor ze staré ledničky použít jako vývěvu a nějaká nádoba s uzávěrem, v němž jsou dvě trubičky a kus plastové hadice. Podobné zařízení používám na odvzušňování brzd. Odvzdušním sám bez pomocníka a bez risika, že při odvzdušňování odejde brzdová pumpa, což se u staršího auta občas stane. Zbytku oleje bych se nebál, pokud se to pořádně "vyšmátrá". Některé vany mají šroub umístěn tak, že stejně všechno nevyteče. Pokud by tam zbyla půldecka, tak je to je to jedno% náplně. Když se podíváte třeba pod víko ventilů u Fiata 1,9D, tak tam jsou prostory, ze kterých nevyteče decka, možná víc.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Tkevlar
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tkevlar »

Jo souhlasím s origošem o fiatu. Motor jsem vypustil a nechal dlouho odkapavat. A ted jsem ho zacal rozdelavat. Bylo v nem jeste tolik oleje. Odhaduji to kolem 0.5 litru. A to jsem jeste nemel sundanou vanu!!
AR 155 1.8TS
ex. Fiat Tipo 1.7D
Jednatel
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jednatel »

a chladič oleje....? Zůstává tam toho hodně, zkuste někdy "zašátrat" něčím ve vaně výpustním otvorem a uvidíte.
VW T3 Syncro
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Taky bych klidně odsával. A za vyjetej olej mi ještě platí, přijedou, vysajou, daj papír o ekolog.likvidaci a ještě zaplatí 1,5 Kč za litr. Tak to dá na likvidaci těch filtrů a hadrů :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“