Peugeot 407 vs. TDi

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Losky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Peugeot 407 vs. TDi

Příspěvek od Losky »

Ahoj, plánuju koupit buď 407 SW s 2.0 HDi 100kw a nebo OII 1.9 TDi 77kw, ale určo by šla na úpravu softu na těch cca 100kw.
HDi má 320 Nm, což není málo, ale dost jsem četl, že to auto nemá sílu. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost nebo porovnání s tou 1.9 TDi? Měl jsem F1 TDi 100kw a jelo to slušně a hledám zase něco, co bude srovnatelné. Díky
Filas
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas »

HdDi 100kw, že nemá sílu? Mám tenhle motor v 807, což je těžký auto, ale srozhodně s tímto motorem je to auto hodně svižný. Pokud táhnu plně naloženej vozejk, vůbec ho za sebou necítím. Motor mi přijde lepší než TDi, které jsem měl předtím.
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

to HDI nema takovej ten TDI kopanec v nizkych otackach, tak se muze zdat, ze to nema silu, HDI tahne linearne a to i v otackach, kde TDI konci :)
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
Losky
Přispěvovatel

Příspěvek od Losky »

Mě se to taky zdálo takový divný, že by to nemělo dostatek síly:) Mě láká vzhled a výbava u té 407, ale zas rozum mi říká vzít radši OII.
Známej mi zase radši doporučuje tu 407, že celkově servis je prý levnější, jak na koncern VW, tak nevím
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

Losky píše:Mě se to taky zdálo takový divný, že by to nemělo dostatek síly:) Mě láká vzhled a výbava u té 407, ale zas rozum mi říká vzít radši OII.
Známej mi zase radši doporučuje tu 407, že celkově servis je prý levnější, jak na koncern VW, tak nevím
tak zase ta 407ka je vyssi trida nez OII
a cena prace, alespon tady u nas, je levnejsi v Peugeotu nez ve Skodovce :)
Losky
Přispěvovatel

Příspěvek od Losky »

My jsme se bavili o neorigo servise. Možná mě jen tahá, abych si pak něco od něj koupil, protože i auta dováží. Nevím. Trošku mám averzi k francouzům. Kdysi jsem měl Renaulta 5 - super vozítko, pak Renaulta Lagunu II - pohodlný, vše vrzalo, pak po prodeji se to celé podělalo komplet a jako poslední frantík byla u Mě C3, 1,5 rok stará s 35tis km najeto. Motor 1.4 HDi 50kw (jezdilo to docela pěkně, ale slabota a co mi řekli v Citroenu, mě utvrdilo, že to mám hned prodat. Prý to jsou taková papírová auta max do města. Taky vše uvnitř vrzalo - sedačky, C sloupky atd).
Známej mi tvrdil, že není problém sehnat za dvojku všechny vstřiky, turbo třeba za trojku atd:))))) Zdá se mi to nějaký přitažený za pačesy
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

no v kazdem pripade bude ta 407ka vetsi risk nez OII, ta OII je takova sazka na jistotu, vstriky HDI za 2ku a turbo za 3ku no nevim nevim, mozna tak dily po smrti
rozum by mi rikal vem OII, srdce zase 407mu :)
Losky
Přispěvovatel

Příspěvek od Losky »

No právě, vidím to stejně. 407 je nádherná a když člověk to auto vidí vedlé OII, tak je to úplně někde jinde. Mě se ty jeho ceny taky nezdají, ledaže nějaké čórky. I když, ono když se i něco podělá na 1.9 TDi či na 2.0 TDi, taky to nic levného nebývá:)))
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

Losky píše:No právě, vidím to stejně. 407 je nádherná a když člověk to auto vidí vedlé OII, tak je to úplně někde jinde. Mě se ty jeho ceny taky nezdají, ledaže nějaké čórky. I když, ono když se i něco podělá na 1.9 TDi či na 2.0 TDi, taky to nic levného nebývá:)))
nez OII s 2.0TDI tak to radsi tu 407ku s 2.0HDi :D
Losky
Přispěvovatel

Příspěvek od Losky »

to ta 2.0TDi je tak nepovedená? Jako koukám jen po 1.9 TDi, ale jen pro info. Bude to boj, než se ještě rozhodnu:))))
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

Losky píše:to ta 2.0TDi je tak nepovedená? Jako koukám jen po 1.9 TDi, ale jen pro info. Bude to boj, než se ještě rozhodnu:))))
osobni zkusenost nemam, ale co tak ctu, tak bych ji nechtel, zlata 1.9 a chip
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

jinak co se tyce HDI, tak jsem ted jel s kamosovym novym Partnerem s 1.6HDI a moc pekny, to ticho zadne vibrace, to je proste super, jede to pekne, tahne to do vyssich otacek nez TDI a nezere to
Losky
Přispěvovatel

Příspěvek od Losky »

no jo, budu muset vysondovat víc u lidí, co tyhle auta dělají. Známej mě asi trošku lakuje:))))
Losky
Přispěvovatel

Příspěvek od Losky »

Koukám, že máš 1.4 TDi, jak jseš s tím spokojenej? Soused má 1.4 TDi ve staré Fábii a docela to peláší. Já v tý době měl to samé, ale 1.9tdi po chipu a vždy jsem mu ujel, ale on mě hned za chvilku zas měl:))))) Co jsem měl, tak 1.4HDi to byla lemra pomalá, ale ten tříhrnek docela sviští slušně. Jen co jsem vždy slyšel, tak že lidi nadávají na ten hluk uvnitř
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

mel jsem to ve fabii I a ted v Roomovi, v Roomovi je ten motor mnohem lip utlumen nez v F1 a celkem to jde, neni to tak tragicky, mam to chiply a jede to na 1.4ku pekelne - max. spokojenost
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“