BP versus CASTROL

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

BP versus CASTROL

Příspěvek od hansdob »

udajně jde o naprosto stejný olej jedné firmy je to možné??
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Non1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Non1 »

V tejto dobe je možné úplne všetko.
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

A nieje to jedno? Ajtak su to len chcanky zabalene v peknej bandaske :roll:
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

TDI Tech. myslíš CASTROL nebo BP ??? Co je dle tebe dobrý olej ??
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

To mas jedno, ale to ze je nieco drahe a zabalene v peknej bandaske neznamena ze je to aj automaticky dobre a kvalitne. Co myslis ze kto ma vlatnu rafineriu aj vyvoj aditiv. Vytazit ropu z vrtu je jedna vec, a spracovat ju v rafinerii druha. A takisto dovolit si zaplatit vyskum a vyvoj aditiv tiez nieje len tak. Drviva vacsina znaciek je len obchodna nalepka a olej vyrabaju podbne ako ked si doma spravis sirupovu vodu. T.j. ze si kupia od nejakej rafinerky cisty fragment oleja ako polotovar a od nejakej aditivarskej spolocnsti hotove aditiva. Zoberu recept ktory obdrzali pri nakupe aditiv do ruky tam precitaju tolko toho a tolko toho, zmiesaju to vsetko dohromady a mazivo je na svete. Ani sami poriadne nevedia co im z toho vzniklo. Preto si to daju preveretit do vyskumneho labaku kde im preste zistia co za "koktail" to namiesali a ake ma presne chemicke a fyzikalne vlastnosti. Na zaklade toho napisu pripovidku na obal a zakladne udaje ako je napr. viskozita a vykonnostny gradiend. Pokial dane mazivo splna normu danu vyrobcom motora (uvolnenie) tak sa nemoze nic stat. Aj lacny olej moze byt dobry a nezriedka sa stava,ze dokonca predbehne aj svojho niekolkonasobne drahsieho konkurenta.
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..Castrol spada pod koncern BP beru od nich aj zakladove oleje ako aj kopec inych olejarskych firiem a je s nimi ešte aj Aral

takže BP=Castrol=Aral

..nebral by som ani jeden,jesto rovnaku kvalitu za nižšie peniaze
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
Misík
Přispěvovatel

Příspěvek od Misík »

bjukemen píše:..Castrol spada pod koncern BP beru od nich aj zakladove oleje ako aj kopec inych olejarskych firiem a je s nimi ešte aj Aral

takže BP=Castrol=Aral

..nebral by som ani jeden,jesto rovnaku kvalitu za nižšie peniaze
Som prekvapeny ako dakto tvrdi ake su to zle oleje a tak.Ja napriklad davam BP 3000,BP 5000 a dovolim si tvrdit ze za tych par rokov co ich davam nebol nikdy na autach na ktorych menim ja problem ako je zakarbonovanie na benzinoch alebo niaky iny problem.Co sa tyka castrolu tak jedine Edge radu.Ono je totak ze ked dakdo dava magnatec a potom sa cuduje.Poviem to asi tak ak si mam kupit znackovu vec ako je napr Nike obuv nekupim si za 40 eur lebo viem ze je to zaklad odnich a kvalita mizerna a za 25 eur si kupim radsej v deichmane a kvalita a konfort rovnaky ale ked chcem uz kvalitu kupim si Nike cca 100 eur a to uz je o inom take v deichmane nemaju.Vela motorv som cistil od karbonu ale vsetko to boli auta co davali iny olej a uz ako boli natom s kilometrami vymeny netusim ale bordelu som tolko nevidel.Ked som len tak namatkovo mrkol pod viko napr fabie kde sa daval BP 5W40 Visco 5000 cistucko.Tak aj oktavka 1.6 Mpi.Ci 1.9 tdi atd...
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Ja mám na Castrole už cez 400.000km a v pohode...olej mením doma sám.
Foto je spravené po rozobraní vrchu motora. Mapy na vačke sú olejové mapy. Po utretí je všetko čisté....Obrázek
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

casto je to o pravidelne vymene, chlazeni a zkraceni intervalu dle provozu.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Já mám na AGR 380tis, posledních 130tis co s ním jezdí já měním olej co 10tkm, dávám Divinol z APM 5w40 pro PD a motor má čisto jako ten u jurysdi na fotce.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

TDI tech píše:To mas jedno, ale to ze je nieco drahe a zabalene v peknej bandaske neznamena ze je to aj automaticky dobre a kvalitne. Co myslis ze kto ma vlatnu rafineriu aj vyvoj aditiv. Vytazit ropu z vrtu je jedna vec, a spracovat ju v rafinerii druha. A takisto dovolit si zaplatit vyskum a vyvoj aditiv tiez nieje len tak. Drviva vacsina znaciek je len obchodna nalepka a olej vyrabaju podbne ako ked si doma spravis sirupovu vodu. T.j. ze si kupia od nejakej rafinerky cisty fragment oleja ako polotovar a od nejakej aditivarskej spolocnsti hotove aditiva. Zoberu recept ktory obdrzali pri nakupe aditiv do ruky tam precitaju tolko toho a tolko toho, zmiesaju to vsetko dohromady a mazivo je na svete. Ani sami poriadne nevedia co im z toho vzniklo. Preto si to daju preveretit do vyskumneho labaku kde im preste zistia co za "koktail" to namiesali a ake ma presne chemicke a fyzikalne vlastnosti. Na zaklade toho napisu pripovidku na obal a zakladne udaje ako je napr. viskozita a vykonnostny gradiend. Pokial dane mazivo splna normu danu vyrobcom motora (uvolnenie) tak sa nemoze nic stat. Aj lacny olej moze byt dobry a nezriedka sa stava,ze dokonca predbehne aj svojho niekolkonasobne drahsieho konkurenta.
Už to tu bylo 100x, norma je laťka, nikde se ale nepíše, o kolik tuto laťku který olej přeskočí a rozdíly jsou prokazatelně velké. Norma je minimum pro předpokládanou životnost, tj 200 000km. Platí ale - ne vždycky - že cena kopíruje vlastnosti, na netu je spousta testů. Nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci - na auto se potřebuji spolehnout.
Ale každý si to musí zvolit sám, nicméně pocit že všechno co splňuje normu je stejně dobré je mylný. Následky špatné volby se dostaví až po dlouhé době, kdy je těžko říct čím to, že se vačka sjela atd.
G3 Variant synchro
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

Misík píše:...

..napísal som vari niekde že sú zle.???..prečítak si to ešte raz čo som tým chcel povedať..napr. mne zase BP nesadol motor mal vyššiu spotrebu oleja a mal iny zvuk (TREBA BRAť Z REZERVOU) dal som total a je klud..a ked už sme pri tom tak dam radšej Total za nižšiu cenu ako Castrol..

rada EDGE sa da je lepšia ako bol Magnatec a zase ja som videl už zasrane motory po magnatecu a nie jeden ale pri využivani intervalu na maximum..tak či tak cely problem tkvie v tom že oleje castrol sa rychlejšie vyčerpaju a poto to už ide dole vodou..

..ale stale lepšie značkovy ako starline ;)

Obrázek
Misík
Přispěvovatel

Příspěvek od Misík »

Nebolo to myslene konkretne na Vas.Bolo to myslene vseobecne kedze podobnych nazorov je tu spusta.Proste tvrdit ci onen alebo henten olej je zly alebo teda horsi ako lacnejsi...Ked clovek vie dasa zohnat castrol ci BP alebo aj Total ci iny olej lacnejsie aj drahsie a tak je tiez tazko povedat ktory olej je drahsi.Staci len pohladat na nete.Este raz sa ospravedlnujem ak to bolo pochopene na Vas nebolo to tak myslene :)
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..to je v pohode ja som zvyknuty na kritiku,ale ja le za to že sa o oleje zaujímam zvlašť ,ale ked sme už pri tom tak BP je hlavny dodavatel zakladových olejov pre väčšinu firiem,potom je tam ešte Exxon-Mobil a par,a aditivačne balíky dodava tiež asi 6 firiem...ostatok su miešači,resp su firmy ktore maju aj vlastny zakl. olej aj aditiva ale tých je už menej

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“