!Motor 2.O DiTD v Mazda Premacy, prosím o radu

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Vorel
Nováček
Odpovědi: 0

!Motor 2.O DiTD v Mazda Premacy, prosím o radu

Příspěvek od Vorel »

Zdravím, na obrázku je vstřikovací čerpadlo zespoda a na něm je součástka (nějaký el ventil?), která nevím co je, nejsem mechanik a tuto problematiku neznám, neboť se snažím spíš jezdit Když to odpojím a nastartuji motor, tak to běží jako traktor a hned jsem to chcípnul. Z této součástky mi totiž připojovacím kontaktem prolíná nafta, která po kabelové formě teče na kompresor klimy a pak na plast pod motorem. Zkoušel jsem ty dva imbusové šrouby povolit a součástku vyndat jenže i když jsem měl šrouby zcela povolené součástka ven nešla a rvát jsem to nechtěl abych neudělal víc škody než užitku. Jsou zde znalý odborníci, tak moc prosím o radu co s tím, nebo aspoň potřebuji vědět co to je a co shánět.
Moc děkuji a zdravím. VorelObrázek
MAGNUM 49
Sběrač informací

mazda

Příspěvek od MAGNUM 49 »

Cau,to na obrázku co máš zakroužkovaný je čidlo pro kontrolu předvstřiku a je utěsněn O-kroužkem.při odpojení to pojede v nouzovým režimu při nastaveném základním předvstřiku...
MAGNUM 49
Sběrač informací

mazda

Příspěvek od MAGNUM 49 »

Pokud máš to čidlo v pořádku,dá se sehnat jen ten těsnící O-kroužek v ceně cca 200kč. Samozřejme,že v Mazdě ti to neřeknou,já v jedné pracoval a vím o čem mluvím ale to se děje i u ostatních autorizovaných servisů..Pokud řekneš,že víš o možnosti objednání pouze O-kroužku,měli by ti ho sehnat...Přeji hodně stěstí a najetých km,jinak je to povedené auto..
Vorel
Nováček

Re: mazda

Příspěvek od Vorel »

MAGNUM 49 píše:Pokud máš to čidlo v pořádku,dá se sehnat jen ten těsnící O-kroužek v ceně cca 200kč. Samozřejme,že v Mazdě ti to neřeknou,já v jedné pracoval a vím o čem mluvím ale to se děje i u ostatních autorizovaných servisů..Pokud řekneš,že víš o možnosti objednání pouze O-kroužku,měli by ti ho sehnat...Přeji hodně stěstí a najetých km,jinak je to povedené auto..
Ahoj a díky za odpověď . O-kroužek jsem se dozvěděl, že tam prý je, ale ono to teče zkrz ten konektor, takže tady asi O-kroužek bohužel nepomůže, nebo je to jinak? Každopádně teď tedy hledám, kde by se dalo toto čidlo sehnat, neboť se jako díl nikde nenabízí, nicméně se někde sehnat bude muset, jak by se jinak dala provádět repase vstřik. čerpadel?

Díky Vorel
MAGNUM 49
Sběrač informací

mazda

Příspěvek od MAGNUM 49 »

jasně,pokud ti to prolíná přes konektor tak je to v háji,to asi nepřetěsníš ničím,zalepení tmelem je na chvílí,je tam vibrace a tlak, nafta si to místo protlačí a poteče to opět a kolikrát jěšte víc-jistota je výměna celýho čidla ale mám takový dojem,že to krom originálu nikde neseženeš-koukni po vrakovišti po nějakým málo jetým kusu..
MAGNUM 49
Sběrač informací

mazda

Příspěvek od MAGNUM 49 »

jasně,pokud ti to prolíná přes konektor tak je to v háji,to asi nepřetěsníš ničím,zalepení tmelem je na chvílí,je tam vibrace a tlak, nafta si to místo protlačí a poteče to opět a kolikrát jěšte víc-jistota je výměna celýho čidla ale mám takový dojem,že to krom originálu nikde neseženeš-koukni po vrakovišti po nějakým málo jetým kusu..
Vorel
Nováček

Příspěvek od Vorel »

MAGNUM 49 píše:jasně,pokud ti to prolíná přes konektor tak je to v háji,to asi nepřetěsníš ničím,zalepení tmelem je na chvílí,je tam vibrace a tlak, nafta si to místo protlačí a poteče to opět a kolikrát jěšte víc-jistota je výměna celýho čidla ale mám takový dojem,že to krom originálu nikde neseženeš-koukni po vrakovišti po nějakým málo jetým kusu..
Po vrakáčích se samo optám, ale ještě by mne zajímalo jestli se dá ten originální kus někde sehnat i jako "originál". Mám obavy aby mi nevnucovali celé čerpadlo...
MAGNUM 49
Sběrač informací

mazda

Příspěvek od MAGNUM 49 »

Origo čidlo určite seženeš samostatně,vem si malý tp a v mazdě ti to v kompu najdou-jsou tam asi 3 typy tohoto čidla. Podmínkou je zkušený člověk který autu rozumí a vyzná se v objednání dílu-uklizečka v záskoku ti objedná ůplně jinou věc... Počítej,že to čidlo se pohybuje okolo cca 2000kč...
Vorel
Nováček

Příspěvek od Vorel »

MAGNUM 49 píše:Origo čidlo určite seženeš samostatně,vem si malý tp a v mazdě ti to v kompu najdou-jsou tam asi 3 typy tohoto čidla. Podmínkou je zkušený člověk který autu rozumí a vyzná se v objednání dílu-uklizečka v záskoku ti objedná ůplně jinou věc... Počítej,že to čidlo se pohybuje okolo cca 2000kč...
mockrát Ti děkuji za takovou zprávu. Byl jsem totiž postrašen, že se bez repase čerpadla neobejdu a to by obnášelo nějakých 20tis.....
Jsem ještě po dovče objednán k jednomu mechošovi, co mi řekl, že by se to dalo sehnat taky jako samostatný díl a uvidím jak se s ním domluvím a co na to řekne. Není to vyměňovač celých kusů a snaží se naopak hodně opravit či sehnat co nejlevněji...
Díkes
MAGNUM 49
Sběrač informací

mazda

Příspěvek od MAGNUM 49 »

Tak tak,solidní mechanik ti to určite sežene jako samostatný kus-výměna celých komponentů u takovýchto závad je většinou zbytečná,jen bysnys pro měniče a tem se špinit s opravou nechce..Hodně štestí a km bez poruch,cau..
Vorel
Nováček

Příspěvek od Vorel »

MAGNUM 49 píše:Tak tak,solidní mechanik ti to určite sežene jako samostatný kus-výměna celých komponentů u takovýchto závad je většinou zbytečná,jen bysnys pro měniče a tem se špinit s opravou nechce..Hodně štestí a km bez poruch,cau..
až bude hotovo dám vědět a každopádně Ti moc díky za pomoc. Ahoj
BoB12
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od BoB12 »

MAGNUM 49 píše:Tak tak,solidní mechanik ti to určite sežene jako samostatný kus-výměna celých komponentů u takovýchto závad je většinou zbytečná,jen bysnys pro měniče a tem se špinit s opravou nechce..Hodně štestí a km bez poruch,cau..
Prosím tě co mají tyto Mazdy za čerpadlo? Je to zexel?
Vorel
Nováček

Příspěvek od Vorel »

BoB12 píše:
Prosím tě co mají tyto Mazdy za čerpadlo? Je to zexel?
Jsem teď mimo, ale myslím, že mám v Premasce Denso
MAGNUM 49
Sběrač informací

mazda

Příspěvek od MAGNUM 49 »

Kluci, Mazdy až na pár typů motorů mají většinou Denso...Je to čistokrevný Japonec...
Vorel
Nováček

Příspěvek od Vorel »

Takže pro info, ten ventil jsem sehnal nejlevněji tady: http://www.dieselpoint.cz/ a vyšel na 4050 Kč. Příjemné vystupování a ochota.
U některých zlatokopů, které jsem oslovil se dá pořídit i za 6500 Kč......
Odpovědět

Zpět na „Mazda“