O2 1.9 TDI 77Kw - Volnoběh-Rachot z motoru(Spojky)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pasul
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

O2 1.9 TDI 77Kw - Volnoběh-Rachot z motoru(Spojky)

Příspěvek od pasul »

Mám takový problém na O2. Je to 1.9 TDI 77Kw - 5 kvalt combi. 210 000Km.

Zákazník mě volal, že mu na ní proklouzla spojka. Při delší jízdě zastavil na hranicích a při rozjezdu vyletěly otáčky a rozjezd se nekoná. 2krát prošlápnul spojku. Následně všechno OK. Poté to údajně udělalo ještě 2krát. Dnes jsem ho dostal do rukou. Auto se chová zcela normálně. Zabírá a jede normálně. Táhne dobře a spojka mě připadá v pořádku. Rozjezdy na jedničku OK. Tvrdá a pevná. Stejná situace se mě nepovedla docílit.

Ale všimnul jsem si, že při nastartovaném autě vychází od motoru takový zvláštní zvuk (kovové rachocení). Po zmáčknutí spojky je ticho a klid. Servisák si myslí, že převodovka. Ale nemá někdo nápad co by to ještě mohlo dělat? Díky.
Diagnostika: VAG-CAN-PRO+K - VW, Škoda, Seat, Audi od 1990 až po současnost, VAGPROG 2009 - Editace Km, PIN IMMO, Klíče,

www.autopujcovna-pk.cz
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

ložisko spojky? (hm)
Tom.s
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom.s »

to rozeber a zjistíš to hned dělal jsem to v pátek taky ložisko a za 3hodky jsem neměl co dělat
pasul
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Díky chlapi. Ložisko mě nenapadlo. Koukneme na to. Pokud to bude v pořádku, tak ještě kouknem na olej v převodovce, jestli tam nebudou piliny. Uvidíme.
Diagnostika: VAG-CAN-PRO+K - VW, Škoda, Seat, Audi od 1990 až po současnost, VAGPROG 2009 - Editace Km, PIN IMMO, Klíče,

www.autopujcovna-pk.cz
sparco gti
Přispěvovatel

Příspěvek od sparco gti »

toto presne robilo aj mne po zmacknuti bolo ticho,vymenil som komplet spojku so zotrvakom a je ticho ;)
pasul
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

No právě tomu bych se rád vyhnul. Ale pokud to jinak nepůjde, tak nic se nedá nic dělat. Trochu mě ale mate to proklouznutí na 1 rychlost při rozjezdu.

www.autopujcovna-pk.cz
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

skus pri volnobehu mierne potlacit paku sme do 3jky ci to prestane.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“