jaky olej do tdi -PD

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
codll
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

jaky olej do tdi -PD

Příspěvek od codll »

ahoj chci se zeptat na normu oleju repsol 5w40 50501 ten je predpokladam do tdi alespon ho ja leji a jeste mobil super , norm. 50200,50500je mozno tento olej do cerpadlo triska(PD) nebo je lepci (5w30 mobil s normou 50501)
scott
Sběrač informací

Příspěvek od scott »

codll
pre tvoj pd motor je rozhodujúca norma VW 505 01 takže ten mobil nesplňuje normu tak ho tam nelej! a kľudne ostaň u 5W40 meň ho po max 1roku alebo 15 000km!
ASV 81kw 270 000km
codll
Přispěvovatel

Příspěvek od codll »

no ja zatim zustavam u repsolu 5w40 jenze uz se my blbe schani nejak ho sem nechtej dovazet jsem snim naprosto spokojeny nebo ma tu snad nejakou dobrou nahradu a odpuste si prosim starline a jine dik (LOL)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Olejů, které plní specifikaci VW 505.01, je na trhu celá řada. Já používám oleje Q8, ale téměř každá značka tento typ oleje nabízí.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
codll
Přispěvovatel

Příspěvek od codll »

no docela si pry stezuji na Q8 ale nevim porad resim nejakou nahradu a nedokazi se rozhodnout co presne za znacku normu my je jasny 50501 a specifikaci 5w40
Petr RS
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr RS »

ja myslím že at je to starline nebo divinol a nebo castrol tak pokud to má včechno normu 50501 pak i ten starline i ten castrol splnuje pozadavky výrobce motoru aspon takhle mi to bylo řečeno na školení ale přinám se že i já bych lil olej starline třeba do dvojkový oktyvky asi těžko bylo by mi to proti srsti ale myslím si že pokud by se s tim autem normálně jezdilo ne žádny extremní podmínky ale prostě běžný rodiný vůz tak by se tomu asi nic nestalo ;) pouze můj názor :)
Octavia II 1.9 TDI 77KW 4X4
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Petr RS píše:ja myslím že at je to starline nebo divinol a nebo castrol tak pokud to má včechno normu 50501 pak i ten starline i ten castrol splnuje pozadavky výrobce motoru aspon takhle mi to bylo řečeno na školení ale přinám se že i já bych lil olej starline třeba do dvojkový oktyvky asi těžko bylo by mi to proti srsti ale myslím si že pokud by se s tim autem normálně jezdilo ne žádny extremní podmínky ale prostě běžný rodiný vůz tak by se tomu asi nic nestalo ;) pouze můj názor :)
(rofl) Splňují minimální požadavky výrobce motoru, tzn pro předpokládanou životnost 200 000km. Kdo chce vyšší proběh km, nižší opotřebení a tím vyšší spolehlivost, kdo má zvýšený výkon, měl by se chovat jinak než důchodce, co koupí nové auto a najede 6000km ročně. Školitel vám papouškoval fráze a zapoměl dodat že když oleje splňují normu, neznamená to, že jsou stejně dobré. Debat na to zde bylo nespočet, i opotřebení u různých olejů jsem dokládal grafy z laboratoře.
Není školení jako školení. Pro předpokládanou životnost je to samozřejmě pravda (hm)
G3 Variant synchro
Petr RS
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr RS »

bobG3 píše:
Petr RS píše:ja myslím že at je to starline nebo divinol a nebo castrol tak pokud to má včechno normu 50501 pak i ten starline i ten castrol splnuje pozadavky výrobce motoru aspon takhle mi to bylo řečeno na školení ale přinám se že i já bych lil olej starline třeba do dvojkový oktyvky asi těžko bylo by mi to proti srsti ale myslím si že pokud by se s tim autem normálně jezdilo ne žádny extremní podmínky ale prostě běžný rodiný vůz tak by se tomu asi nic nestalo ;) pouze můj názor :)
(rofl) Splňují minimální požadavky výrobce motoru, tzn pro předpokládanou životnost 200 000km. Kdo chce vyšší proběh km, nižší opotřebení a tím vyšší spolehlivost, kdo má zvýšený výkon, měl by se chovat jinak než důchodce, co koupí nové auto a najede 6000km ročně. Školitel vám papouškoval fráze a zapoměl dodat že když oleje splňují normu, neznamená to, že jsou stejně dobré. Debat na to zde bylo nespočet, i opotřebení u různých olejů jsem dokládal grafy z laboratoře.
Není školení jako školení. Pro předpokládanou životnost je to samozřejmě pravda (hm)
díky za dopřesnění h
Octavia II 1.9 TDI 77KW 4X4
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“