jaky olej do tdi -PD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jaky olej do tdi -PD
ahoj chci se zeptat na normu oleju repsol 5w40 50501 ten je predpokladam do tdi alespon ho ja leji a jeste mobil super , norm. 50200,50500je mozno tento olej do cerpadlo triska(PD) nebo je lepci (5w30 mobil s normou 50501)
ja myslím že at je to starline nebo divinol a nebo castrol tak pokud to má včechno normu 50501 pak i ten starline i ten castrol splnuje pozadavky výrobce motoru aspon takhle mi to bylo řečeno na školení ale přinám se že i já bych lil olej starline třeba do dvojkový oktyvky asi těžko bylo by mi to proti srsti ale myslím si že pokud by se s tim autem normálně jezdilo ne žádny extremní podmínky ale prostě běžný rodiný vůz tak by se tomu asi nic nestalo
pouze můj názor 

Octavia II 1.9 TDI 77KW 4X4
Petr RS píše:ja myslím že at je to starline nebo divinol a nebo castrol tak pokud to má včechno normu 50501 pak i ten starline i ten castrol splnuje pozadavky výrobce motoru aspon takhle mi to bylo řečeno na školení ale přinám se že i já bych lil olej starline třeba do dvojkový oktyvky asi těžko bylo by mi to proti srsti ale myslím si že pokud by se s tim autem normálně jezdilo ne žádny extremní podmínky ale prostě běžný rodiný vůz tak by se tomu asi nic nestalopouze můj názor

Není školení jako školení. Pro předpokládanou životnost je to samozřejmě pravda

G3 Variant synchro
díky za dopřesnění hbobG3 píše:Petr RS píše:ja myslím že at je to starline nebo divinol a nebo castrol tak pokud to má včechno normu 50501 pak i ten starline i ten castrol splnuje pozadavky výrobce motoru aspon takhle mi to bylo řečeno na školení ale přinám se že i já bych lil olej starline třeba do dvojkový oktyvky asi těžko bylo by mi to proti srsti ale myslím si že pokud by se s tim autem normálně jezdilo ne žádny extremní podmínky ale prostě běžný rodiný vůz tak by se tomu asi nic nestalopouze můj názor
Splňují minimální požadavky výrobce motoru, tzn pro předpokládanou životnost 200 000km. Kdo chce vyšší proběh km, nižší opotřebení a tím vyšší spolehlivost, kdo má zvýšený výkon, měl by se chovat jinak než důchodce, co koupí nové auto a najede 6000km ročně. Školitel vám papouškoval fráze a zapoměl dodat že když oleje splňují normu, neznamená to, že jsou stejně dobré. Debat na to zde bylo nespočet, i opotřebení u různých olejů jsem dokládal grafy z laboratoře.
Není školení jako školení. Pro předpokládanou životnost je to samozřejmě pravda
Octavia II 1.9 TDI 77KW 4X4