Problém s VAG-COM!!!!

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Problém s VAG-COM!!!!

Příspěvek od kaad »

Zdravím všechny počítačové odborníky. Používám VAG-COM 304 s origo kabelem od Motordiagu. Byl jsem nucen pořídit si nový notebook, ale bohužel ten nemá seriová port, takže jsem musel koupit nový kabel opět od Motordiagu. Nainstaloval jsem ovladače z přiloženého CD, ale když chci rozjet VAG hlásí mi stále interface nenalezen. Můj VAG má v nastavení pouze políčka pro com1,2,3 4. Myslím, že pro tento kabel by měl být VAG s políčkem USB, ne???
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

podívej se ve správci jakej port máš tvuj kabel a dle toho si ten port nastav
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

hansdob píše:podívej se ve správci jakej port máš tvuj kabel a dle toho si ten port nastav
To jsem se díval. Je to port1, ale když ho nastavím ve VAGu ,,nastavení" píše mi to tu hlášku: ,,interface nenalezen." Na tom přiloženém CD je návod k instalaci, jak ovladačů, tak VAGu a to i s obrázky (asi pro blbce jako jsem já) a na vyobrazení je 304 - natavení programu přímo USB, což já nemám. A to mám stáhnutý přímo z odkazu Motordiagu od Špačka.
sky59
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Problém s VAG-COM!!!!

Příspěvek od sky59 »

kaad píše:Zdravím všechny počítačové odborníky. Používám VAG-COM 304 s origo kabelem od Motordiagu. Byl jsem nucen pořídit si nový notebook, ale bohužel ten nemá seriová port, takže jsem musel koupit nový kabel opět od Motordiagu. Nainstaloval jsem ovladače z přiloženého CD, ale když chci rozjet VAG hlásí mi stále interface nenalezen. Můj VAG má v nastavení pouze políčka pro com1,2,3 4. Myslím, že pro tento kabel by měl být VAG s políčkem USB, ne???
pozri sa do spravcu ze ake ma PID a VID kablu a podla toho urcis ze ci je to klasicky seriovy port alebo "USB" ...........
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Ze zadu notebooku mám 3x USB, ale ve správci mi to ukazuje pouze: Port ECP tiskárny (LPT1) a USB Serial port (com19). Ať zastrčím kabel do jekéhokoliv portu z těch tří vždy mi ve VAGu fachčí pouze com3. Na COM1,2 a4 píše při testu COM port nepřístupný. Na COM3 píše při testu: ,,Stav com portu: OK! Stav adaptéru: 5 - neznámé zařízení.
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

kaad píše:Ze zadu notebooku mám 3x USB, ale ve správci mi to ukazuje pouze: Port ECP tiskárny (LPT1) a USB Serial port (com19). Ať zastrčím kabel do jekéhokoliv portu z těch tří vždy mi ve VAGu fachčí pouze com3. Na COM1,2 a4 píše při testu COM port nepřístupný. Na COM3 píše při testu: ,,Stav com portu: OK! Stav adaptéru: 5 - neznámé zařízení.

VID a PID
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

FTDIBUS\VID_0403+PID_6001+5&13446C9E&0&2\0000
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

kaad píše:FTDIBUS\VID_0403+PID_6001+5&13446C9E&0&2\0000
takze mas to ako obycajny seriovy port

ak by to malo hrat ako USB vo VCDS tak by PID muselo byt okolo FA24 plus minus.....

to znamena, ze ak mas dodane drivery na FA24 nepojde to, a co pise, nasiel k tomu pocitac drivery alebo nie?
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

No, když jsem zapojil kabel do jednoho z portů před instalací ovladačů z CD, tak mně vždy vybehnul odkaz ,,nalezen nový hardware" a po instalaci už tento odkaz není. Čili počítač drivery tím pádem najde, ne??? Myslíš, že chyba je v přiloženém CD??? Protože v noťasu mám instalované i jiné programy pro USB (OP.COM, FoCOM...) a nebyl s tím problém.
oblak
Nováček

Příspěvek od oblak »

kaad píše:Ze zadu notebooku mám 3x USB, ale ve správci mi to ukazuje pouze: Port ECP tiskárny (LPT1) a USB Serial port (com19). Ať zastrčím kabel do jekéhokoliv portu z těch tří vždy mi ve VAGu fachčí pouze com3. Na COM1,2 a4 píše při testu COM port nepřístupný. Na COM3 píše při testu: ,,Stav com portu: OK! Stav adaptéru: 5 - neznámé zařízení.
Ved musíš prepísat cez "spravcu zariadení" USB Serial port (com19) na USB Serial port (com s číslom od 1 do 4) .
Tento kábel ti nepojde ako USB, čiže zbytočne budeš zaškrtávat políčko "USB "vo Vag-Com nastavení.

Ale je to chyba predajcu kábla že ti poslal taký manuál, podla ktorého je to problematické nastavit. Ak je seriozny a nejde mu len o zisk z predaja, mal by ti s tým poradit v prvom rade on.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Kabel i VAG mám přímo z Motordiagu, jak už jsem uvedl. Taky jsem se hned ozval přímo panu Špačkovi, který mi poslal na email nové ovladače a odkaz na ztažení 304 a 409.1 VAGu. Bohužel mi to nepomohlo. Ale na základě Tvé rady s přepisem čísla comu jsem to před chvílí vyřešil. Moc díky. Ten kabel USB nemám ještě tak zažitý, protože jsem až do nedávné doby používal KKL COM a s tím takové ofuky nebyly. Prostě zapojíš a jedeš. Takže hned zítra vyzkouším přímo na voze, ale podle hlášky: ,,test com portu OK. Test adaptéru: nepřipraven-nenalezen" by mělo být vše v pořádku. To ,,nepřipraven" je pouze nespojení s diag. zásuvkou ve voze. Takže ještě jednou díky.
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

kaad píše:Kabel i VAG mám přímo z Motordiagu, jak už jsem uvedl. Taky jsem se hned ozval přímo panu Špačkovi, který mi poslal na email nové ovladače a odkaz na ztažení 304 a 409.1 VAGu. Bohužel mi to nepomohlo. Ale na základě Tvé rady s přepisem čísla comu jsem to před chvílí vyřešil. Moc díky. Ten kabel USB nemám ještě tak zažitý, protože jsem až do nedávné doby používal KKL COM a s tím takové ofuky nebyly. Prostě zapojíš a jedeš. Takže hned zítra vyzkouším přímo na voze, ale podle hlášky: ,,test com portu OK. Test adaptéru: nepřipraven-nenalezen" by mělo být vše v pořádku. To ,,nepřipraven" je pouze nespojení s diag. zásuvkou ve voze. Takže ještě jednou díky.
moze ti posielat nove drivery kolko chce, ak uz si system potiahol drivery ine....

to ze si ho zapichil do inej USB v PC si automaticky potiahol drivery ktore uz v pocitaci boli ak mu vyhoveli podla VID a PID, cize nove drivery tam urcite nemas co ti poslali
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“