Problém s VAG-COM!!!!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém s VAG-COM!!!!
Zdravím všechny počítačové odborníky. Používám VAG-COM 304 s origo kabelem od Motordiagu. Byl jsem nucen pořídit si nový notebook, ale bohužel ten nemá seriová port, takže jsem musel koupit nový kabel opět od Motordiagu. Nainstaloval jsem ovladače z přiloženého CD, ale když chci rozjet VAG hlásí mi stále interface nenalezen. Můj VAG má v nastavení pouze políčka pro com1,2,3 4. Myslím, že pro tento kabel by měl být VAG s políčkem USB, ne???
To jsem se díval. Je to port1, ale když ho nastavím ve VAGu ,,nastavení" píše mi to tu hlášku: ,,interface nenalezen." Na tom přiloženém CD je návod k instalaci, jak ovladačů, tak VAGu a to i s obrázky (asi pro blbce jako jsem já) a na vyobrazení je 304 - natavení programu přímo USB, což já nemám. A to mám stáhnutý přímo z odkazu Motordiagu od Špačka.hansdob píše:podívej se ve správci jakej port máš tvuj kabel a dle toho si ten port nastav
Re: Problém s VAG-COM!!!!
pozri sa do spravcu ze ake ma PID a VID kablu a podla toho urcis ze ci je to klasicky seriovy port alebo "USB" ...........kaad píše:Zdravím všechny počítačové odborníky. Používám VAG-COM 304 s origo kabelem od Motordiagu. Byl jsem nucen pořídit si nový notebook, ale bohužel ten nemá seriová port, takže jsem musel koupit nový kabel opět od Motordiagu. Nainstaloval jsem ovladače z přiloženého CD, ale když chci rozjet VAG hlásí mi stále interface nenalezen. Můj VAG má v nastavení pouze políčka pro com1,2,3 4. Myslím, že pro tento kabel by měl být VAG s políčkem USB, ne???
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Ze zadu notebooku mám 3x USB, ale ve správci mi to ukazuje pouze: Port ECP tiskárny (LPT1) a USB Serial port (com19). Ať zastrčím kabel do jekéhokoliv portu z těch tří vždy mi ve VAGu fachčí pouze com3. Na COM1,2 a4 píše při testu COM port nepřístupný. Na COM3 píše při testu: ,,Stav com portu: OK! Stav adaptéru: 5 - neznámé zařízení.
kaad píše:Ze zadu notebooku mám 3x USB, ale ve správci mi to ukazuje pouze: Port ECP tiskárny (LPT1) a USB Serial port (com19). Ať zastrčím kabel do jekéhokoliv portu z těch tří vždy mi ve VAGu fachčí pouze com3. Na COM1,2 a4 píše při testu COM port nepřístupný. Na COM3 píše při testu: ,,Stav com portu: OK! Stav adaptéru: 5 - neznámé zařízení.
VID a PID
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
takze mas to ako obycajny seriovy portkaad píše:FTDIBUS\VID_0403+PID_6001+5&13446C9E&0&2\0000
ak by to malo hrat ako USB vo VCDS tak by PID muselo byt okolo FA24 plus minus.....
to znamena, ze ak mas dodane drivery na FA24 nepojde to, a co pise, nasiel k tomu pocitac drivery alebo nie?
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
No, když jsem zapojil kabel do jednoho z portů před instalací ovladačů z CD, tak mně vždy vybehnul odkaz ,,nalezen nový hardware" a po instalaci už tento odkaz není. Čili počítač drivery tím pádem najde, ne??? Myslíš, že chyba je v přiloženém CD??? Protože v noťasu mám instalované i jiné programy pro USB (OP.COM, FoCOM...) a nebyl s tím problém.
Ved musíš prepísat cez "spravcu zariadení" USB Serial port (com19) na USB Serial port (com s číslom od 1 do 4) .kaad píše:Ze zadu notebooku mám 3x USB, ale ve správci mi to ukazuje pouze: Port ECP tiskárny (LPT1) a USB Serial port (com19). Ať zastrčím kabel do jekéhokoliv portu z těch tří vždy mi ve VAGu fachčí pouze com3. Na COM1,2 a4 píše při testu COM port nepřístupný. Na COM3 píše při testu: ,,Stav com portu: OK! Stav adaptéru: 5 - neznámé zařízení.
Tento kábel ti nepojde ako USB, čiže zbytočne budeš zaškrtávat políčko "USB "vo Vag-Com nastavení.
Ale je to chyba predajcu kábla že ti poslal taký manuál, podla ktorého je to problematické nastavit. Ak je seriozny a nejde mu len o zisk z predaja, mal by ti s tým poradit v prvom rade on.
Kabel i VAG mám přímo z Motordiagu, jak už jsem uvedl. Taky jsem se hned ozval přímo panu Špačkovi, který mi poslal na email nové ovladače a odkaz na ztažení 304 a 409.1 VAGu. Bohužel mi to nepomohlo. Ale na základě Tvé rady s přepisem čísla comu jsem to před chvílí vyřešil. Moc díky. Ten kabel USB nemám ještě tak zažitý, protože jsem až do nedávné doby používal KKL COM a s tím takové ofuky nebyly. Prostě zapojíš a jedeš. Takže hned zítra vyzkouším přímo na voze, ale podle hlášky: ,,test com portu OK. Test adaptéru: nepřipraven-nenalezen" by mělo být vše v pořádku. To ,,nepřipraven" je pouze nespojení s diag. zásuvkou ve voze. Takže ještě jednou díky.
moze ti posielat nove drivery kolko chce, ak uz si system potiahol drivery ine....kaad píše:Kabel i VAG mám přímo z Motordiagu, jak už jsem uvedl. Taky jsem se hned ozval přímo panu Špačkovi, který mi poslal na email nové ovladače a odkaz na ztažení 304 a 409.1 VAGu. Bohužel mi to nepomohlo. Ale na základě Tvé rady s přepisem čísla comu jsem to před chvílí vyřešil. Moc díky. Ten kabel USB nemám ještě tak zažitý, protože jsem až do nedávné doby používal KKL COM a s tím takové ofuky nebyly. Prostě zapojíš a jedeš. Takže hned zítra vyzkouším přímo na voze, ale podle hlášky: ,,test com portu OK. Test adaptéru: nepřipraven-nenalezen" by mělo být vše v pořádku. To ,,nepřipraven" je pouze nespojení s diag. zásuvkou ve voze. Takže ještě jednou díky.
to ze si ho zapichil do inej USB v PC si automaticky potiahol drivery ktore uz v pocitaci boli ak mu vyhoveli podla VID a PID, cize nove drivery tam urcite nemas co ti poslali
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1
Kupena v maji 2003
dlhodoba spotreba 5.1