VÝSTRAHA CHLADÍCÍ KAPALINY

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
TURBO
Sběrač informací
Odpovědi: 0

VÝSTRAHA CHLADÍCÍ KAPALINY

Příspěvek od TURBO »

DOTAZ BYL VE STARÉM FORU :MÁM TAKOVÝ PROBLÉM , KDYŽ JE VENKU POD NULOU TŘEBA -5C , TAK NASTAETUJI OCTAVII 1.9 81KW A OZVE SE MI PÍSKÁNÍ A BLIKÁ ČERVENĚ CHLADÍCÍ VODA. UJEDU KOUSEK ASI 300 METRŮ A VYPNU MOTOR A ZNOVA NASTARTUJI A NĚKDY TO PŘESTANE A NĚKDY TO MUSÍM UDĚLAT TŘEBA TŘIKRÁT. HLADINU MÁM U MAXIMA V NADRŽCE A VČERA JSEM MĚŘIL HUSTOTU SICE MĚLA VODA TEPLOTU ASI 8 C, NAMĚŘIL JSEM -40 C. MŮŽU TO ZMĚŘIT JEŠTĚ PŘI 20C. MŮŽE TE MI NĚKDO PORADIT ČÍM TO JE ŽE TO BLIKÁ?

TAK JSEM MĚŘIL KAPALINU PŘI 20C UKAZOVALA MI DO -35C TAKŽE OK. VZAL JSEM NOŽÍK A OČISTIL JSEM ELEKTRODY VYPADALY ČISTĚ ALE MOHL NA NICH BÝT NĚJAKY NEPRŮHLEDNÝ SAJRAJT. A OD TÉ DOBY TO UŽ NEUDĚLALO ANI PŘI VENKOVNÍ TEPLOTĚ -20C :-D :-D
Raptor181
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raptor181 »

Jasne ze tam mohol byt sajrajt ktory ti skratoval elektrody.
Škoda SuperB Combi
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
juba
Nováček

Příspěvek od juba »

Tenhle problém mám taky a už jsem o tom dost přečetl na několika fórech. Někdy pomáhá přesně to, co jsi udělal - očistit elektrody a někdy nepomáhá nic. Ani výměna celé nádržky, čidla, kapaliny... Taky se chystám na ty elektrody, tak doufám, že to zabere... Taky někdo doporučoval ty elektrody přihnout blíž k sobě.
J.
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Jo, to je problém a dělají to i fábie, někdy pomůže očistit ty elektrody.
dodiak
Přispěvovatel

Příspěvek od dodiak »

opravujem to takymto sposobom:v prvom rade vypustim chladiacu kvapalinu odmontujem vyrovnavaciu nadobku odmastim ju .Ak ma chladiaca kvapalina viac ako 3 roky vymienam ju za novu.Niekedy musim preplachnut cely chladiaci system pripravkom sabesto.
TURBO
Sběrač informací

Příspěvek od TURBO »

Jo jak jsem odebral tu chladící kapalinu a vzal ji domu at ji můžu změřit při 20C tak jsem si všiml uplně malinkých částic barva bílá ale byly opravdu malinké . Mám tam chladící kapalinu G12 jé možné že tam je už 5let mám ji v létě vyměnit? :?
kartmen
Přispěvovatel

Příspěvek od kartmen »

Vyměnit! Životnost je max 5 let, ale jestli máš káru venku, tak bych investoval čstěji!
nemám žádné auto na naftu
maha1
Nováček

Příspěvek od maha1 »

nejlépe a 100% pomáhá výměna exp. nádobky a výměna chl. kapaliny-je dop. po 5 letech.rada mehanika z autor. servisu
Zdendas
Sběrač informací

Příspěvek od Zdendas »

Mě to Laurin dělal taky a stačilo malinko přihnout eletrody k sobě a už to nedělá ani v -12.Ale pozor aby se nedotkly uplně, to by se mohlo v budoucnu nevyplatit ;)
Laurinek ASV TDI - prodáno

Audi A4 Avant ( B8 ) 3.0 Tdi quattro
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Také mi to občas udělá, ale když se pak voda trochu"okulí" tak to zhasne. Zatím to neřeším, ale asi bych měl :)
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
kartmen
Přispěvovatel

Příspěvek od kartmen »

Mě to udělalo jenom jednou někde před dvěma měsícema, tak to zatim neřešim, prostě neřešim :-) :-)
nemám žádné auto na naftu
Sokolda
Přispěvovatel

Příspěvek od Sokolda »

Tak jsem se stal taky obětí tohoto žertu z kontrolkou,začala blikat červená tak jsem hodil brzdu chcíp pekáč a letim do motoru juknout co se děje,vody dost,vše ok,tak i Seat na to bude trpět čico,děkuji za rady jdu to umjet a poladit nádobku. :D
Seat CordobaTDI / AFN - 176 HP
Seat Alhambra TDI / AFN - 171 HP
Škoda Fabia SDI / ASY - Nemá HP
Ford C-Max 1,6 Tdci - 80kW
martex
Přispěvovatel

Příspěvek od martex »

Zdendas píše:Mě to Laurin dělal taky a stačilo malinko přihnout eletrody k sobě a už to nedělá ani v -12.Ale pozor aby se nedotkly uplně, to by se mohlo v budoucnu nevyplatit ;)
tohle jsem dělal o víkendu - měnil jsem budíky na PC a sotva jsem to oživil tak na mě bafla tahle červená kontrolka tak jsem lehce přihnul elektrody a ok. zajímavý je že na starejch budíkách to nedělalo asi maj jinou citlivost. jinak to někdy taky svítí proto že je palubní napětí v danou chvíli nižší - proto stačí auto po chvíli znovu nastartovat ( stejně takhle občas zazlobí i ESP). ;)
MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika