P406 studený chytí teplý ne
Moderátoři: šulda, Moderátoři
P406 studený chytí teplý ne
Ahoj jedná se o P406 2.2HDI. Včera to teplé chcíplo a točilo jakoby bez nafty...Dnes studené normálně chytlo dojel jsem na diagnostiku (Bosch kts...) a píše to chybu P0026 Ovládání sacích ventilů-magnetický ventil(řada1) mimo předepsaný rozsah. Po nastartování a chcípnutí se chyba znovu načte po jejím vymazání to chytí hned. Ale platí to jen u tepleho motoru studeny chytá normálně. Snad to co píšu má hlavu a patu. Napadla mě souvislost s mytím motoru, zkusil jsem konektory prostříknout wdčkem ale nic... Takže pokud někdo ví který že je to ventil případně co jiného to může způsobovat budu moc vděčný.
Tak jsem dnes navštívil servis kde dělají čerpadla a vstřiky a pán aniž by krom šáhnutí na volant a pedál plynu udělal cokoli jiného řekl to jsou vstřiky tak jsem trošku rozpačitý...vysvětloval mi že když je to studené tak to stříkné a když teplé tak ne neb to získá vůli...mělo by to logiku do té chvíle než mi to chcípné na kruháči z ničeho nic potom co jsem vstřiky polil vodou abych je trochu zchladil a v klidu nastartoval... Buď je to jen zatracená shoda náhod nebo ta voda opravdu někam nateče...
Jinak díky za tip ale nic takového jsem neobjevil...
Jinak díky za tip ale nic takového jsem neobjevil...
Tak asi je to vyřešeno...Voda mi natekla tak maximálně do bot...a vstřiky jsou sice asi v hajzlu ale jezdí... nakonec jsem to postupně procházel filtr,hadice,konektory, regulátor tlaku až jsem se dostal k podávacímu čerpadlu..v obalu v kterém je uloženo spolu s plovákem je nahoře i konektor pro napájení obojího a tam byl problem asi to mělo špatný kontakt a tak to jeden vypálilo durch- takže nejprve teplý nechytil a pak zdechal v zatáčce...kdyby to byl benzín mohl být ohňostroj,škoda)
Závěrem, když mi někdo řekne že hdi stojí za hovno řeknu mu já 250tkm za 5let a krom vstřiku za které může beztak jen skvělá nafta jsem dělal jen spotřební věci. PS:A) na značce nezáleží hlavní je když se to nesere
Závěrem, když mi někdo řekne že hdi stojí za hovno řeknu mu já 250tkm za 5let a krom vstřiku za které může beztak jen skvělá nafta jsem dělal jen spotřební věci. PS:A) na značce nezáleží hlavní je když se to nesere
Nedá mi nezareagovať. Väčšina ľudí vychvaľuje do nebies VAGíny, ale ten priestor a to pohodlie čo poskytujú PSA vozy sú rozdielne. Výkon motorov majú Vagy síce o niečo vyšší ale podľa mňa je to na úkor životnosti. A spoľahlivosť? pri VAG tie turbá, prietokomery, teplé štarty a na pumpa-dýzu radšej zabudnem sú s PSA 1:1. A to veľa problémov si spôsobia vodiči sami. Ako píšeš za to môže skvelá nafta. Ľudia si ešte stále nevedia zvyknúť na to že Common rail potrebuje kvalitnú naftu z kvalitného zdroja a nie z bandasky ktorá ani poriadne neviem od koho pochádza a je skladovaná pol roka. Taká nafta sa dá využiť v Zetore r.v. 67 a nie v takomto aute.
Důvod je také v tom, že při koupi HDI /stočený tacho/je případná oprava dražší než u VW, a když vůz dá majitel do servisu tak je to také dražší, protože tam vymění, co vidí už jen pro jistotu..Pro mne je relevantní pouze informace od majitele, který jej koupil nový , nebo zánovní. To platí ale všeobecně ...Byl jsem kdysi nadšen jízdou s 1,6 HDI 80 kw, ale po rozebrání a opravě motoru, mě to přešlo..Je to motor na jedno použití..bohužel. Ovšem 2.0 HDI je jiná třída. O 2,2 HDI raději nemluvit, jeho oprava je možná pouze díky vrakovištím..A majitelé JTD nejsou ani moc slyšet, jsou na tom lépe... 
nepropadat panice...
Kucí to nebyla obhajoba hdi ani psa...jen má osobní zkušenost.. Doma mi stojí.tedy víc jezdí ještě sdi))) Obecně pro mě platí že když se sere tak se sere.
Jinak naftu jsem tam lil jaká byla z kanystru, od pumpy...jak kdy. A co se týče těch stočených kilomtrů je celkem jedno ktéré auto to je...406 může mít dnes tak 400 a cocta 340 a upřimně řečeno víc je to poznat na sdi...ale jak už jsem psal je jedno čím jezdíš hlavní je jak) a že se to nesere(ikdyž někoho se v tom vrtat prostě baví)
Jinak naftu jsem tam lil jaká byla z kanystru, od pumpy...jak kdy. A co se týče těch stočených kilomtrů je celkem jedno ktéré auto to je...406 může mít dnes tak 400 a cocta 340 a upřimně řečeno víc je to poznat na sdi...ale jak už jsem psal je jedno čím jezdíš hlavní je jak) a že se to nesere(ikdyž někoho se v tom vrtat prostě baví)
Mě donutí koupit si tyhle auta jedině vládní nařízení, že lze jezdit po těchhle silnicích pouze s Hdi čí s obdobným el. řízeným vstřikováním..Je sice nová doba, pokrok se nezastaví a je dobře, že lidé nejezdí ve smradoších, ale já si chci opravit starší auto a jenom jezdit, jezdit, jezdit atd.Ne abych místo své práce honil DRV ventily, starší trysky, popř. žebral někde v diesel servisech, aby mi hoši trysky odzkoušeli, popř. opravili..Stačí mi to dělat pro zákazníky a stejně je to otrava..Jen u těchhle sráčů trysky vyndat je opruz...Když to firmy neumí, tak ať se na to vyserou... 
nepropadat panice...
Ano v podstatě s tebou souhlasím i má takříkajíc nevědomost mě dovedla k té 2.2 ale naštěstí nemohu říct nic špatného...Samozřejmě vše plyne již z principu rotačka versus rail a to se uplně férově srovnávat nedá pokud bychom přeci jen toto činit chtěli museli bychom jako francouzkého koně nasadit nějakou 1.9 a došli bychom ke stejné spolehlivosti, nákladům na opravy, náročnosti na palivo,nájezdu...jako u sdi,tdi.(můj otec měl 3 slovy tři bx z toho dva star treky v 1.9 a najel na nich milion a na motoru neřešil nikdy nic)
Jinak vše co se týče servisu je jen o lidech, spousta tzv. mechaniků ví kolikrát hovno ,fungují pokus omyl a lze jim říkat maximálně měniči. Jak jsem již výše psal být to na servisu už jsem měl vstřiky po repasi a zřejmě bez vyřešení závady takže tak. Nic proti slušným mechošúm co svou práci umí.
Jinak vše co se týče servisu je jen o lidech, spousta tzv. mechaniků ví kolikrát hovno ,fungují pokus omyl a lze jim říkat maximálně měniči. Jak jsem již výše psal být to na servisu už jsem měl vstřiky po repasi a zřejmě bez vyřešení závady takže tak. Nic proti slušným mechošúm co svou práci umí.
Jo, lidé kteří jsou odkojeni Bx, 205,309, koncernu PSA to nestráví, když jdou do ojetiny HDI a jenom solí a solí a ještě se nesvezli. Tady zatajené km je obrsvinárna. Ale minulost je minulost, takže když auto jezdí, preventivně shánět origo vstřiky z bouraček/ s možností napálení/ a snažit koupit auto, do kterého se ještě nikdo ne.ral , původní stav.
nepropadat panice...
Rotačkám odzvonilo hlavne pre ekologické normy. Tie dymovnice čo jazdia aj na repkový olej kúpiš už len v bazáre. Má to svoj význam, ale zas na druhej strane sa tie motory tak zbytočne komplikujú hlavne kôli ekológii. Boli by oveľa jednoduchšie a spolahlivejšie bez tích eko sračiek ako FAP/DPF, EGR, katalizátor atď. Podľa mňa autá budúcnosti budú slúžiť ako čističky vzduchu: budú nasávať špinavý vzduch a z výfuku pôjde pekne čistý.