Nepříjemné hučení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Rostakub
Nováček
Odpovědi: 0

Nepříjemné hučení

Příspěvek od Rostakub »

Zdravím,
mám Passat kombi 1.9. TDI PD 85 KW r.v.2000 ATJ
nechal jsem měnit přední ložiska a u řidiče homokloub který už slušně v zatáčkách rachtal.Od výměny se ale z vozu ozývá dost nepříjemné hučení které je i chílema hodně hlučné ( a takové to bylo tiché autí :-( ) začíná cca od 70km/h , při pomalé jízdě slyšet není . Hučení je slyšet i při jízdě po rovině, při jízdě do pravých zatáček mizí a při jízdě do levé se dosti stupňuje.
Nevím jestli to dělá ložisko nebo homokloub.
Poradťe prosím, chci zas tichý vůz.
Děkuji moc všem
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

tohle vypada na ložisko zvednout a zkusit kloub by cvakal nebo vibroval
Tiguan 2 2.0 tdi
Rostakub
Nováček

Příspěvek od Rostakub »

leguan píše:tohle vypada na ložisko zvednout a zkusit kloub by cvakal nebo vibroval
Díky za info,
nyní jen ale zjistit který ložisko to bude. Vždy jsem si myslel že když je krávál při jízdě do leva bude to opačný ložisko( tedy pravé ) a naopak. Ale mě se zdá, že slyším hukot při jízdě do leva právě z leva. Ale zase je fakt, že když jsem v autě sám může to zkreslovat :-(
A to jsem dával nový a značkový ložiska.Ale faktem zůstává kdo to pro ně vyrábí. :(

PS: na 66KW máš celkem dost koníků. paráda!
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

jj často ty zvuky zkreslujou kolikrat seš si jistej že je to prava strana a ona je to leva zvednout a vyzkoušet
Tiguan 2 2.0 tdi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Výtah má 5-7 násobnou bezpečnost, ale tam člověk může spadnout z výšky 10 poschodí, leguane jakou bezpečnost má Tvůj načipovaný vůz, když jsi zvýšil výkon 2krát...je tam ještě reserva? Taky se to může utrhnout.. :D
nepropadat panice...
Rostakub
Nováček

Příspěvek od Rostakub »

leguan píše:jj často ty zvuky zkreslujou kolikrat seš si jistej že je to prava strana a ona je to leva zvednout a vyzkoušet
Ještě mi prosím poraď, jak vyzkoušet? Ložisko nevyzkouším že, ale kloub by se ve visu měl projevit kdyby byl špatný?
Díky moc
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dej to na zdviž, roztoč kola a naslouchátkem/dlouhým šroubovákem/ se dotkni těhlice vedle točící se poloosy /bacha na ní/ a uvidíš ten rozdíl...Vzadu musíš rukou a také poslouchat.. :)
nepropadat panice...
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

utrhnout se muže všechno kdykoliv co se tyka me okty je bezpečna jak ten vytah možna i víc (rofl)
Tiguan 2 2.0 tdi
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jericho-3 píše:Dej to na zdviž, roztoč kola a naslouchátkem/dlouhým šroubovákem/ se dotkni těhlice vedle točící se poloosy /bacha na ní/ a uvidíš ten rozdíl...Vzadu musíš rukou a také poslouchat.. :)

kup si stetoskop je to bomba věc, stojí jen tři kila,

já měl nedávno přijel borec hunday ponny po výměně oleje šílený kravál, panika, nekázen, :o :roll: stetoskop odhalil, 14 klíč utáhl vahadla a ticho :)
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

ono jestli ti to dost hučí tak u zadních kol to není problem rozeznat.. porovnáš obě kola.. a musiš to co nejvíc roztočit.. třeba šroubovakem.. na předku to je trochu horší, protože tam to jde ztuha samo o sobě.. tak hodně štěstí
polo 1.4tdi AMF
Rostakub
Nováček

Příspěvek od Rostakub »

Děkuji všem za rady. Zvednu a vyzkouším, pokud nic nezjistím, půjde auto k odborníkovi.
Mějte se a ještě jednou díky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“