podvozek Seat Toledo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

takyněkdo
Sběrač informací
Odpovědi: 0

podvozek Seat Toledo

Příspěvek od takyněkdo »

Zdravím všechny chci se zeptat jaky mám dát tlumiče na zadek na auto Seat Toledo tdi 1M jestli olejové nebo plynové ted jsou tam bilstein a asi už je po nich předek nadskakuje a auto se cely houpe zboku na bok..najeto 265tis,v těch zadních něco hrozně mlátí a lupe ale když jsem je měl venku šli navrch pěkně..co ríkáte na značku KAMOKA?máte zkušenost?
milansilvia
Přispěvovatel

Re: podvozek Seat Toledo

Příspěvek od milansilvia »

takyněkdo píše:Zdravím všechny chci se zeptat jaky mám dát tlumiče na zadek na auto Seat Toledo tdi 1M jestli olejové nebo plynové ted jsou tam bilstein a asi už je po nich předek nadskakuje a auto se cely houpe zboku na bok..najeto 265tis,v těch zadních něco hrozně mlátí a lupe ale když jsem je měl venku šli navrch pěkně..co ríkáte na značku KAMOKA?máte zkušenost?
Určite daj plynové, sú tvrdšie a dvihnú ti prdel. Kamoka mi nič nehovorí ,ja som dával alko a spokojnosť.
VW GOLF 4 1,9 TDI AHF 81 KW EGR OFF zatiaľ séria
SEAT TOLEDO 1L, AFN 81KW, EGR OFF, KAT OFF
Handsgrip
Nováček

Příspěvek od Handsgrip »

A co zkusit KAYABA? Mám je na Peugeot 306 Break a jsou super. Na mjauto je mají za slušnou cenu.
takyněkdo
Sběrač informací

Příspěvek od takyněkdo »

koukal jsem a našel jsem zase bilstein celou sadu za 4tis..takže vycházejí hodně levně
takyněkdo
Sběrač informací

Příspěvek od takyněkdo »

chtěl bych auto trochu snížit asi tak o 2 nebo 3cm ted je moc vysoké ale nechci na ukor pohodlí..tady na moravě jsou hodně špatné cesty..asi pružiny octavia rs?
takyněkdo
Sběrač informací

Příspěvek od takyněkdo »

ahoj mužu zaměnit zadní tlumiče se škody octavia combi na sedan a naopak?
JohnnyBOSS
Aktivista

Příspěvek od JohnnyBOSS »

kámoš dával na toledo 1M tdi komplet tlumiče a pružiny z O1rs. bylo to asi o 3cm níž a příjemně tuhý. ale pohodlný to nebylo teda.

Já mám pružiny H&R -40mm a tlumiče žlutý kapalinový koni se stavitelnou tuhostí a je to tvrdší než to z té oktávky.

Kamoš má(měl) na leonu ARL origo pružiny a tlumiče bilstein B4 a měl to stejně tvrdý jako já s těma Koni. Jen když byla nějaká opakovaná nerovnost tak mně to už podruhý nezapružilo tak "komfortně" a mu jo (noteeth)

Snad ti to trochu pomůže při rozhodování :)
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
takyněkdo
Sběrač informací

Příspěvek od takyněkdo »

Johnny BOSS nestáváš někdy v Přerově na ulici Palackého naproti pojištovny kooperativa?a taky jsem tě nedávno potkal v Prostějově..rozhodl jsem se že zatím dám jen tlumiče zadky ale nevím jaké..nevíte někdo jestli jsou octavia combi stejné jako sedan?
JohnnyBOSS
Aktivista

jojo, stávám, jak to víš? Nedával jsem semka fotku auta, ne? (noteeth)
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
takyněkdo
Sběrač informací

Příspěvek od takyněkdo »

nedával ale já si všimám kolem sebe zajímavých věcí a podle fotky predního znaku co máš v profilu je mi to jasny že jsi to ty protože takovy toledo 1M jako je tvoje s nárazníkem cupra a prahama je tu snad jen jedno na moravě a ještě pak stříbrny v olmiku 8)hned když jsem tvoje spatřil koukal jsem na přední kapotu :)
JohnnyBOSS
Aktivista

to seš teda koumák :) No a to stříbrný má právě ten podvozek z ORS :) :)

Ten znak je dobry poznávací znamení, to jsem na moc Toledech ještě neviděl (noteeth)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
takyněkdo
Sběrač informací

Příspěvek od takyněkdo »

nemáš doma náhodou nějaké věci na toledo?
JohnnyBOSS
Aktivista

jinak takhle to vypadá s tím podvozkem
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

No něco by se doma našlo, co by sis představoval? :)

Mam tady teď jedny kola na toledo 17", kdybys chtěl (noteeth)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
takyněkdo
Sběrač informací

Příspěvek od takyněkdo »

vypadá pěkně:) :D to je fakt že ten znak na moc toledech zamračenej není..potřeboval bych přední nárazník zadní tlumiče i jety ale hlavně aby nevydávaly zvuky co mně a pak podle toho co ti přebývá;-)
JohnnyBOSS
Aktivista

mám přední nárazník, ale ten je na opravu a lak, momentálně slouží jako držák na dřevěný třísky :D
Tlumiče mám komplet předek i zadek i s pružinama. Normálně jsem na tom jezdil, měnil jsem je jen kvůli snížení :D auto jsem s nima koupil, takže nevím, co mají za sebou a jak jsou přesně starý.
Pak tady mám jednu palubovku s dírou po taxametru na pokusy, 10mm hlavu čerpadla, 280mm brzdy (třmeny, těhlice, schopný desky a neschopný kotouče)
A brzo bude 66/81KW olejovej výměník, airbox, harmonika, plastová trubka k turbu, turbo GT 1749V a pak celý vedení vzduchu včetně intercooleru, egru zřejmě po smrti a sacích parohů (noteeth)

A ještě by tady byly jedny origo šedý sedačky, ale ty nejsou moje, má je u mě schovaný kamarád. Ale myslim, že by je prodal.

Ještě mám origo rádio Brisa bez pinu a ovladač na zrcátka myslím že i na sklopný zrcátka (noteeth)

Pak tady mám nějaký skla myslím že ty dvě ve dveřích na straně u řidiče.

určitě ještě něco, ale to bude někde hluboko na půdě (noteeth)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“