BMW E46 320d 100kW padá výkon VYRIEŠENÉ

Moderátoři: šulda, Moderátoři

adrian_B
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

BMW E46 320d 100kW padá výkon VYRIEŠENÉ

Příspěvek od adrian_B »

Zdravím, mám nasledovný problém s týmto autom.
Auto je do 2000ot celkovo lenivé. Pri 2000ot to pekne zatiahne a po chvíľke spadne výkon, ide to úplne hlucho. Potom sa to ešte trošku zobudí v 3000otáčkach a znova mŕtvo. Celkovo to padanie výkonu vidno aj na ekonomere, kde padá aj aktuálna spotreba.
Zatiaľ som prezrel celé podtlakové vedenie na ovládanie turba, egr, posilovača, žalúzií na chladiči a je to tesné. Niektoré hadičky som povymieňal. Ďalej som skúsil zameniť ventil ovládania turba s ventilom na EGR (sú rovnaké)... bez zmeny. EGR vyčistené a tesné, sanie vyčistené (MAP senzor v parohoch bol zanesený)... tiež bez zmeny. Po odpojení MAP to ide bez toho záťahu pri 2000ot ale plynulo až do vyšších otáčok.
Hm neviem čo ešte prezrieť, diagnostika bez závad. Vie niekto poradiť čo ešte skúsiť alebo na čo sa zamerať? čerpadlo :? :(

Riešenie: zlá váha vzduchu
Naposledy upravil(a) adrian_B dne 30 pro 2011, 18:26, celkem upraveno 1 x.
viktorddd
Přispěvovatel

Příspěvek od viktorddd »

keď si nemenil palivový filter tak skús ešte aj ten, možno to dostáva málo šťavy, na mieste keď ho vytočíš tak to ide plynulo alebo sekavo?
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

plynulo, volnobeh ukážkový, chytá to na drnc...
ale zdá sa mi, že ak ho popreháňam v otáčkach, tak to potom tolko nerobí, respektíve cítiť len keď reguluje turbo... Hm žeby zatuhnutá regulácia? mala by tam byť klasická VNT15. Asi zajtra skúsim kuk ešte tú reguláciu v akom to je stave :roll:

palivák som nemenil, chystám sa naň. Ale logicky ak to v 3000 dokáže zatiahnuť a pod 3000 je to mŕtve, tak mi vychádza že to množstvom nafty asi nebude, nie? ;)
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Překontroluj tlak v sani a ventil reg. turba za jizdy v okamžiku kdy to spadne.Pokud bude ventil regulovat na max a tlak ti to v sani neomezí tak je problem v regulaci.Je zvlaštni že je to bez zavad?
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

dnes som dal vonku turbo... lopatky regulácie viditelne drhli až do spodného kovového prstenca, tak som tam dal 0,2mm podložky na vypodloženie... uvidíme čo to spraví keď to poskladám.

Inak ale nerozumiem jednej veci. Včera som zabudol zapojiť snímač zdvihu ihly vstreku 1. valca a auto chodilo dnes normálne, ba sa mi zdalo ešte živšie. Nič sa dokonca nerozsvietilo na prístrojke... Ako je to možné? Je to normálne? Vďaka
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

prosím čo s tým čidlom na vstreku páni? je to normálne? :?
viktorddd
Přispěvovatel

Příspěvek od viktorddd »

normálne to nie je, keď nie je zapojený kábel riadiaceho vstreku tak motor beží v núdzovom režime, na nižší výkon
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

tak potom nemchapem... Auto ide normálne (normálne ako normálne... chápeme sa, inak by som sem nepísal problém s výkonom) a roztiahnem to na 200 či s pripojeným čidlom, tak aj bez neho. Ba mám pocit že bez neho to ide ešte trochu lepšie. Tak neviem kde hľadať problém :(
inak čidlo vo vstreku sa tvári good, je tam 110ohm. No asi by bolo najlešie na to pozreť ešte osciloskopom
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Tím se netrap některé jednotky bez něho normalně jezdi myslym že 2.5 tds jsem ho zakaznikoj zapojil až po diagnostice a taky bez nej normalne jezdil.
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

tak ďakujem :)
hm a hľadanie príčiny pokračuje :roll:
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

co je za problem píšeš že jede normalně
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

nie úplne normálne... problém popísaný v prvom príspevku. Trochu sa to upravilo vyčistením turba, ale stále to v 2000ot zatiahne a potom ubere... proste ako keby poriadne nefungovala regulácia na turbe, ale podtlaky prezreté, regulácia ide lahko a banka je tiež ok. Padá aj aktuálna spotreba pri tých poklesoch, navyše druhá 320d na ktorej som sa viezol, mi príde o dosť živšia
viktorddd
Přispěvovatel

Příspěvek od viktorddd »

môžeš skúsiť ešte váhu odpojiť že čo to spraví
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

skúšal som, bez váhy to ide biedne :) ako bez váhy... :)
len neviem či už nebola váha menená. Čítal som niečo, že novú váhu treba prispôsobiť, respektíve použiť update SW do RJ... lebo origo váha sa už nedá zohnať. Vraj to po výmene váhy a neprehraní softu robí podobné veci. Vie niekto o tom niečo?
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

závada nájdená - váha vzduchu. Dal som na skúšku diodu a chodí to ako fras. Ešte som odpojil podtlak od EGR, lebo to trhalo pri miernom plyne.

Tak snáď toto raz niekomu pomôže pri hľadaní závady :)
Odpovědět

Zpět na „BMW“