Zdravím, mám VW Golf IV 1.9TDi (96kW) ... torosku me stve hluk a vibrace motoru do 2000ot/min. Vim ze do techto otacek nepracuje motor uplne idealne, ale v porovnani s kamosi - jeden ma taky Golfa IV (66kW chip na cca 86kw) - druhy ma Passata (74kW chip na 96kW) - mi ten motor huci a vibruhe a dost vice. Da se to nejak resit? Nove silentbloky, vstriky nebo nvm co? A kolik by to vyslo financne?
Dekuji
Vibrace a hluk motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
v prvom rade nemozes porovnavat rotacku (66kw) s tvojim/inym PD systemom (74kW, 75kW, 77kW, 85kW, 96kW, 110kW, 118kW)
a samozrejme nemozes porovnavat rozne vykonove varianty motorov
osobne vlastnim 1,9 TDI 110kW arl motor - ulozeny priecne v seate leon to je tiez podstatne napr v passatoch su motory ulozene pozdlzne a motor sa chveje viac!
a mozem povedat co sa stretavam s kamaratmi co vlastnia totozne auta tak ked postavim 5 rovnakych aut vedla seba tak kazde klepe a vybruje inak
a teraz k tvojmu problemu riesil by som to od najlacnejsich komponentov:
- stav spojky - dvojhmotnostny zotrvacnik moze robit taktiez problem
- silentblok prevodovky - rovno by som ho vymenil
- drziaky motora - podla nabehu km a ich samotneho stavu
- zhavice
- stav vacky a zdvihatiek !!! velmi dolezite a v pripade poskodenia respektive bezneho opotrebenia je oprava nakladna
tak vela stastia pri hladani a rieseni problemu.
a samozrejme nemozes porovnavat rozne vykonove varianty motorov
osobne vlastnim 1,9 TDI 110kW arl motor - ulozeny priecne v seate leon to je tiez podstatne napr v passatoch su motory ulozene pozdlzne a motor sa chveje viac!
a mozem povedat co sa stretavam s kamaratmi co vlastnia totozne auta tak ked postavim 5 rovnakych aut vedla seba tak kazde klepe a vybruje inak
a teraz k tvojmu problemu riesil by som to od najlacnejsich komponentov:
- stav spojky - dvojhmotnostny zotrvacnik moze robit taktiez problem
- silentblok prevodovky - rovno by som ho vymenil
- drziaky motora - podla nabehu km a ich samotneho stavu
- zhavice
- stav vacky a zdvihatiek !!! velmi dolezite a v pripade poskodenia respektive bezneho opotrebenia je oprava nakladna
tak vela stastia pri hladani a rieseni problemu.