Passat (tlak turbodmychadla)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Passat (tlak turbodmychadla)
Chtěl bych se zeptat co znamená ,,ventil pro omezení plnícího tlaku,, Mám problém s passatem rv.98 1.9 TDI 81KW. Auto mi ztrácí výkon. Tento děj probíhá více méně při rychlosti 100-110Km/h kdy se mi zdá jako by auto odpojilo turbo a pak nefunguje ani v nižších rychlostech nebo spíše funguje moc málo. Ale když vypnu motor a poté znova nastartuji tak motor běží jak má. Kontroloval jsem tlak turba a tlačí něco okolo 1,8-2,4 bar. A podle všeho mi vyšlo, že to bude ten ,,ventil pro omezení plnícího tlaku,, ale nevím co to znamená tak bych poprosil o přesnější název ať vím co objednat. Děkuji za vaše rady 
Zřejmě a asi na 99.9 procent máš zatuhlé lopatky turba.. umím udělat opravu .. blišší podrobnosti na havran555@seznam.cz
Ale v tom případě mi nejde do hlavy, že se to vždy spraví tím když vypnu motor a zase nastartuji. To by měl být spíše elektronický problém a ne mechanický ? Dle mého názoru.havran555 píše:Zřejmě a asi na 99.9 procent máš zatuhlé lopatky turba.. umím udělat opravu .. blišší podrobnosti na havran555@seznam.cz