Citroen Jumper 2,5 TDI -přímý vstřik
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Citroen Jumper 2,5 TDI -přímý vstřik
Chtěl jsem se zeptat, nesundaval někdo přímo ve voze spodek bloku /uložení kliky/ a kde sháněl klikové šály...
nepropadat panice...
dělali jsme to venku asi je pod setrvákem přišroubovanej simerink jinak je to dost těžký takže budeš mít problém to usadit šáli jsme měli myslím z elitu nebo se optej v brusírně nějaký ti dodaj taky to tak děláme pokud nikde nemaj.museli jsme dost ty šály zaškrabat šlo to hodně blbě dělali jsme to kvůli uniku oleje teklo to tam jako dunaj.
Já měl taky za to, že pod setrvákem je kryt gufera, ale zkusil jsem to nejdřív odpojit a zepředu vozu se to u setrváku normálně mele, zezadu ještě drží šroub na držáku pooosy , který kvůli turbu, nejde vyndat..Trochu mne překvapilo, že místo pořádného vedení toho spodku ho drží/mimo hlavních šroubů/ jen 8 šroubů M6 ...Do převodovky se mi nechce, ale asi mne to nemine..Klika má velkou axiální vůli, ale hlavně radiální..Je to vym.dané jako cecek, proto bych rád viděl stav kliky, protože majitel už "propadá panice"..Tady jsou šály i s tím rantlem, včera mi to prodejce hledal a že je schopen sehnat jen ojniční, ale ty už někdo měnil...
nepropadat panice...
Bezva, děkuji za snímek, a máte pravdu, tohle je "fušeřina", ale jde o to, abych posoudil stav a co dál..Může se stát, že majitel to zastaví..Původní problém tohoto motoru byl, že vše fungovalo, ale při naložení , hlavně na větší kvalt motor začal klepat, jakmile se ubralo, byl klid. /Teď už vím, že majiteli to už někdo zkoušel opravit, po rozebrání jsem zjistil, že jsou tam nové ojniční šály/..A za mnou přijel, abych mu řekl, co to klepe.., bylo divný, že na místě šel motor jako housle i při přidání plynu se nic nedělo..Jen v tahu..Na ojnici to nevypadalo, měl jsem za to, že klepe píst..Potom to přivezl, já vyndal ojnice, písty tam vaklaly, kroužky vyhřáté, atd. Došlo mi, že jsem asi závadu nenašel.Tak jsem to dal dohromady, uvedl do chodu, komprese naskočila až jsem se divil, ale motor se ohřál a to byl rambajs...Samozřejmě jsem to nahoře natlakoval a pak se to ukázalo..Takže moje diagnoza byla špatná,já blbec ani nezměřil dolní oka ojnic, zda nějaká není prometená,/ale to by klepalo furt/- /jedna byla už měněná/ a protože ve vaně jsem našel zevnitř ránu, zkoušel jsem kliku a zjistil jsem, že má enormní vůli a klepe patrně ona..Je to až podivné, kolik to je, když jsem dal dole pod setrvák páku, opticky je vidět, jak se jebe..Teď mám dilema, zda to vyndat ven, a udělat go kliky, ale majitel na mne dělá dojem, že moc nebude chtít platit.Takže jdu cestou nejmenšího odporu..Podle snímku to vypadá, že to vyndat půjde.. Tak to vyndam a uvidím, co dál..Motor má půl mega /min/ a na co sáhnu je v prdeli..Není nad upadlé kolo. 

nepropadat panice...
už jsem viděl prasklou kliku normálně to jezdilo ale klepalo mělo to taky vůli do stran jinak si to nechá líbit docela hodně změř ovalitu a pak se rozhodneš pokud zákazník nechce slyšet tak se může lehce stát že to cvakneš ze své kapsy až se mu to znova posere a ještě tě bude všude pomlouvat ale s tím se už setkal asi každej.