Rada od zkušenějších

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

este
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Rada od zkušenějších

Příspěvek od este »

Ahoj dostal jsem se svou mladickou nerozvážností do celkem blbé situace...

Naskytla sem mi super nabídka a začínam podnikat :) to je jediná pozitivní stránka věci...

ale dosavadní zaměstnavatel mi silne háže klacky pod nohy co se týče výpovědní lhůty (stím bych počítal že ji mam stanovenou na 2 mesice)

ale zároven jsem již od nej nedostal 3 měsíce výplatu.. Bohužel je to sprominutím "svině", která mi řekla že jsem na ní udělal podraz a neví a ani nemá důvod mi nějaký peníze vyplácet.. Bohužel nevím co mám v tuto chvíli dělat.. Majitel firmy na me tlací at dodělám jeste nejaké práce na provozovně a že mě poté pustí, ale já už nevidím další důvod setrvání v dosavadní praci když mi pan majitel není schopnej vyplatit ani peníze za již odpracovanou dobu.

Mám 100 chutí se na to opravdu vykašlat protože me nemuže postihnout jinak než že mě vyhodí, nebo se pletu ?

Nemám podepsanou žádnou hmotnou zodpovědnost ani žádné převzetí finanční zodpovědnost, žádný služební telefon prostě nic. Jediné co mám jsou klíče od provozovny, které předám kolegovy vuči jeho podpisu že je převzal, jelikož pan majitel není ani mometnálně v ČR.

To ani nemluvim, že proběhla ustni dohoda (mám na ní svědka), že mi budou vypláceny provize z celkového obratu, které už asi nikdy neuvidim..
Mužete mi někdo poradit jak z této situace ven ?

Díky
Este
VW T5 GP 103 KW long
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

No ty voe, hodně silné kafe!! Jak nvyplatí prachy, které jsi normálně odpracoval? A ještě po tobě chce dodělat nějakou práci? Za toto jednání?!?! Nasrat!! Já bych to teda takto řešil! Kor v takové situaci v jaké jsi, že nemáš žádnou zodpovědnost a nic dalšího... Sbalil bych se a okamžitě bych prošel dveřma sotva by ten rozhovor o nevyplacení peněz za poctivě odpracované dny jako nějaká forma "odplaty" či "trestu" začal... TO je hnůj co si někteří lidi dovolí :x
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Kafe to silný je, ale počkal bych na někoho, kdo poradí, jak z toho vybruslit v rámci paragrafů.
Oct asv 2000, DieselPower
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

jako budu z toho muset vybruslit resp. počkám do zitřka, jestli se nejak nepochlapí řeší se to už přes měsíc, ale řešení veškerý žádny... ve smlouvě mám napsáno nic pouze pracovní zařazení mechanik, ale ohledně hmotky nebo tak nic to na mě zkusil nekdy v listopadu nebo v prosinci a to jsem ho poslal dopr.. Svoji praci jsem se vždy snažil dělat svědomitě, dokonce jsem přistoupil i na to že budu hradit ze svého poškozené nářadí(zlomený šroubovák, prasklej torx, zníčená lampa) prostě jsem se 3 roky choval slušně atd.. a ted mi to dá asi hezky sežrat...
Frajer prostě odjel do zahraničí na čtvrt roku a mě se po měsíci co odjel naskytla velmi vhodná nabídka pro podnikání tak nebylo v tuto chvíly co řešit.. prostě odchod je v této situaci asi jediné řešení.. Zítra budu normálně pracovat a poté jim odevzdam kliče od provozovny a nashledanou..
VW T5 GP 103 KW long
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

Toto ti udělal po třech letech?!?! Takovéto chování? takto si váží lidí?! To už ti rovnou mohl plyvnout do tváře :x
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

smlouvu máš? co je v ní?
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

A6TDI píše:smlouvu máš? co je v ní?
normální pracovní smlouva, misto co a za kolik nebo jak si to myslel, něco konkrétního?
VW T5 GP 103 KW long
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

způsob výplaty, výpovědní lhůta?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Odešel bych a naschledanou, maximálně ti dá výpověď za hrubé porušení pracovní kázně.
S penězma se rozluč tak i tak :(
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

asi tak
slimjim
Přispěvovatel

Příspěvek od slimjim »

čau,
pokud máš ve smlouvě stanovený výplatní termín třeba 15,tak musíš výplatu dostat do cca 25,max do konce měsíce.pokud ne, tak můžeš normálně odejít a výplatu by ti měl doplatit pracák a po něm jí vymáhat.informuj se na pracáku,většinou maj svého právníka,velice ochotně ti zdarma poradí
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

řešil sem něco podobnýho
sepiš co udělal , běž na sociálku ,pojišťovnu , zjisti jestli tě má nahlašenýho že u něj děláš , jestli ti zaplatil sociální zdravotní
s těma dvouma papírama na pracák a finanční ůřad ty to z něj dostanou
když to bude hodně dobrý a byl jsi zaměstnanej u něj dlouho tak dostaneš
odstupny

UP má tohle na starosti , pokud ti nevyplatil výplatu déle jak 2 měsíce tak ji dostaneš podle průměru cos u něj dělal a UP ti to vyplatí pak to zněj dostanou , lepší je ale s tim návrhem uhrady ušle mzdy jit za právnikem ať se koukne jestli je to ok nebo se dá z toho něco vytřískat ;)
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

pokud nepříjdeš do práce co vím , tak tě může žalovat za ušlí zisk na zakázkách , napsat na pracák tvoje áčka což by ti jednou případně zhoršilo možnost si hledat práci a podobné kousky , účinější je mu vysvětlit že chytnou záda a hodíš se marod , a po lhůtě co platí zaměstnavatel nemocenskou se ti uleví , ale v den nástupu tě zas chytnou a znova od něj placená kontrolka a toto celou výpovědní lhůtu , samozdřejmě když budeš doma tak budeš mít čas na podání žaloby o nevyplacenou mzdu , oznámení to na živnostenský úřad a sociálku , ještě dobrý je dát na finančák oznámení o zaměstnávání načerno , pak se při nejmenším z těch kontrol posere ;) pokud tě nechytne na kontrolce na adrese může ti max nevyplatit nemocenskou do kontroly
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

mno co jsem mluvil s právníkem řekl mi že v nejhorším dostanu paragraf 52, kterej me nezajima z hlediska že jdu delat na živnostak na sebe a navíc pokud mi to nevyplatí tam ma ze zákona možnost snim vybehnout jinak a bude muset zaplatit to co dluží i něco navíc.. takže uvidíme jak to dopadne každopadne už se mi fakt nechce tvrdnout někde zadarmo nebo u sebe na dílně zadarmo pro mě je volba jasná..
VW T5 GP 103 KW long
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Proč by měl zapomenout na peníze, pokud má smlouvu s danou výplatou a je to nějaká firma něbo někdo co něco vlastní tak to dá k soudu a na exekuci
Tel:776005385 Nový Bor
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“