Naskytla sem mi super nabídka a začínam podnikat

ale dosavadní zaměstnavatel mi silne háže klacky pod nohy co se týče výpovědní lhůty (stím bych počítal že ji mam stanovenou na 2 mesice)
ale zároven jsem již od nej nedostal 3 měsíce výplatu.. Bohužel je to sprominutím "svině", která mi řekla že jsem na ní udělal podraz a neví a ani nemá důvod mi nějaký peníze vyplácet.. Bohužel nevím co mám v tuto chvíli dělat.. Majitel firmy na me tlací at dodělám jeste nejaké práce na provozovně a že mě poté pustí, ale já už nevidím další důvod setrvání v dosavadní praci když mi pan majitel není schopnej vyplatit ani peníze za již odpracovanou dobu.
Mám 100 chutí se na to opravdu vykašlat protože me nemuže postihnout jinak než že mě vyhodí, nebo se pletu ?
Nemám podepsanou žádnou hmotnou zodpovědnost ani žádné převzetí finanční zodpovědnost, žádný služební telefon prostě nic. Jediné co mám jsou klíče od provozovny, které předám kolegovy vuči jeho podpisu že je převzal, jelikož pan majitel není ani mometnálně v ČR.
To ani nemluvim, že proběhla ustni dohoda (mám na ní svědka), že mi budou vypláceny provize z celkového obratu, které už asi nikdy neuvidim..
Mužete mi někdo poradit jak z této situace ven ?
Díky
Este