Ručička stavu nádrže - klesla během sekundy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pacey
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Ručička stavu nádrže - klesla během sekundy

Příspěvek od Pacey »

Zdar naftáři, chtěl bych se zeptat na jeden problém, kterej se mi dneska přihodil... v nádrži jsem měl asi na 200 km, tak jsem trochu dotankoval (abych dojel), tak jsem měl asi na 300 km dojezd... náhle stojím na červené a pak se svižně rozjedu do mírnýho kopečka a rozsvítí se mi náhle kontrolka stavu paliva a klesá RYCHLE dolů, po cca 15 sec je rafička téměř na dně, ALE v nádrži je cca 15 l nafty, tak okamžitě zastavím, mrknu pod nádrž - nice neteče...vypnu motor, nastartuju a rafička postupně stoupně na reálnou hodnotu, pak se rozjedu a po cca 30 metrech (téměř rovinka) rafička opět brutálně rychle klesá dolů, jak kdyby mi někdo vyřízl půlmetrovou lochnu do nádrže...po opětovným startu se rafička zase zvedne na reálnou hodnotu...prostě dělala si co chtěla...

Čím to je? nějaký čidlo v nádrži?
Pacey
Přispěvovatel

Příspěvek od Pacey »

Ochcávka 1.9 TDI 81 kW ÁESVÉ
octavka19tdi
Sběrač informací

Příspěvek od octavka19tdi »

Tak tohle se mi už taky jednou stalo při rychlém přejezdu přes nerovnosti v kalužích.2km trvalo než se vrátila na původní hodnotu.Od té toby zatím klid.
Vag nahlásil 00771 - Snimac pro ukazetel zasoby paliva -G
30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky
což může být přerušené vedení nebo zkrat na kostru.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“