Renaul Nevada 2.1TD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Renaul Nevada 2.1TD
Chcel by som Vás poprosiť! Ak máte niekto nejaké tech.data k tomuto vozu ako je servis, spotreba,prípadne nejake linky kde by som to zohnal.Kupil som ho v decembri a spotrebu nemam uvedenu ani v technickom,je tam 53 kw ale ide jak pasat 1,9 TDi.Evidentne mam niečo o čom nemam ani paru.Budem vdačný za každu info.Ma to turbo,intercooler,predohrev paliva,vymenník tepla voda/olej,čerpadlo asi Lucas,ide ako namydleny blesk.Pripadne na traver@azet.sk.Inač ste tu všetci super.....
Vopred dakujem.

Gospodine! Spasiba tebe za TURBO!!! My god! Thank you for TURBO!!!
Zkus pohledat tady http://renault.profitux.cz/index2.htm
Dakujem za link,aj ked som po zbežnom mrknutí videl len benziny.Ešte tu stranku preluskam.
Tie papiere mi nevadia,aspon platim menej za poistku...
Ak ma ešte niekto niečo,pripadne aj naskenovane tech.data chronologiu vyroby R21 a tak ,budem vdačný.
Ak ma ešte niekto niečo,pripadne aj naskenovane tech.data chronologiu vyroby R21 a tak ,budem vdačný.

- ozi
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
Nazdar Traver, my mame zatial 11 rokov Renault 21 benzin a ja mam teraz 10 mesiacov Clio 1.9 D....ani jedno take ako mas Ty ale myslim ze dost veci je podobnych aj co sa tyka udrzby, pozeral som mame doma knihu R19 ako na to, o opravach ale motor 2.1 TD sa do R19 nemontoval, ale ak chces pozri si moju stranku (dole v podpise je link ) a tam su fotky cerpadla LUCAS, budes vediet kde co hladat ak mas LUCAS, inak vseobecne Lucas ma privod paliva tam kde su vystupne potrubia do trysiek, a bosch ma vstup paliva a vystupne potrubia do trysiek na opacnych stranach, tak podla toho by si to mal v hrubom ryse rozlisit, inak pisal som TI aj na AZET, aby si vedelTraver píše:Dakujem za link,aj ked som po zbežnom mrknutí videl len benziny.Ešte tu stranku preluskam.

Clio 1991 1.9 D Lucas CAV od 15.4.2007 2x Peveko, oventrop Afriso Flow Control, vymenniky Alu 24 a 30 dosiek, nafta v nerez 25 l, manualne ovladanie spinacov ventilov
Diky.Veľa som sa dozvedel a mohol som si dosť porovnať.Zajtra mrknem ake mam čerpadlo.Zaujímalo by ma ako si rozmontoval ručnu pumpu na filtre paliva.Moja nefunguje tak by som jej kukol na zuby.Prišiel som ešte na to že ak ho točím nad 4000otačok tak sa dusí,od 2200 do tych 4000 ide krásne ale potom stratí dych,či je tak priškrtene čerpadlo alebo čo?Ale v rozmedzí tých otáčok ide jak kulovy blesk..neviem či sa mam do toho obuvať alebo to nechať tak.Možno ešte niekto poradí,buduci týždeň mam volnejší tak skusim popatrať po nejakej literature.Tento týždeň sme s kamošom opravovali zasvinene turbo v Audi A3 1.9 TDi AHF.Zadrhavali sa lopatky-variabilne.
Nech žiju špinave a za naftou voňajuce ruky.... 

- ozi
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
zdar,....a aku mas pumpu ? taku stlacaciu alebo mechur ???? ak mechur tak to normalne odtiahnes, su tam dva spatne ventily na koncoch ako si tie hadicniky, asi budes mat jeden z nich pokazeny, zato Ti to nejde, no ved poskusaj....nemas z opravy toho turba fotky, to by ma zaujimaloTraver píše:Diky.Veľa som sa dozvedel a mohol som si dosť porovnať.Zajtra mrknem ake mam čerpadlo.Zaujímalo by ma ako si rozmontoval ručnu pumpu na filtre paliva.Moja nefunguje tak by som jej kukol na zuby.Prišiel som ešte na to že ak ho točím nad 4000otačok tak sa dusí,od 2200 do tych 4000 ide krásne ale potom stratí dych,či je tak priškrtene čerpadlo alebo čo?Ale v rozmedzí tých otáčok ide jak kulovy blesk..neviem či sa mam do toho obuvať alebo to nechať tak.Možno ešte niekto poradí,buduci týždeň mam volnejší tak skusim popatrať po nejakej literature.Tento týždeň sme s kamošom opravovali zasvinene turbo v Audi A3 1.9 TDi AHF.Zadrhavali sa lopatky-variabilne.Nech žiju špinave a za naftou voňajuce ruky....

este ma napadlo, k tomu ze ak ho tocis nad 4000 otacok tak ho dusi, to bude mozno tym ze tam je otackovy obmedzovac, myslim ze hranica je 4570, aspon tak je to na 1.9 D neviem ci aj na 2,1 ale sam uznas ze 4000 je aj na benzi vela a nie na diesel

Clio 1991 1.9 D Lucas CAV od 15.4.2007 2x Peveko, oventrop Afriso Flow Control, vymenniky Alu 24 a 30 dosiek, nafta v nerez 25 l, manualne ovladanie spinacov ventilov
Zdar, som z východu.Konkretne z Trebišovskeho okresu.Fotky z opravy nemam lebo sme nefotili,jednoducho je tam na variabilnych lopatkach ovladač ktory je kruhový v turbe a v jeho vybraniach su uložene ovladače lopatiek ktoré ovplyvnuju prietok spalin na turbinu,ak je jedna zaseknuta alebo je to zasvinene tak to nereguluje a na tom motore je to dosť poznať.Jeho lopatky sa zadrhavali,najprv sme si mysleli že to podložíme nejakou podložkou,napr z mierky na ventily,lebo tam sa jedna o desatiny ak nie o stotiny mm,nakoniec sme lopatky obrusili 80tkou šmirglom tak aby sa nezadrhavali.Teraz to funguje dobre uvidime po čase.Ak by nestalo turbo 25 baby tak sa s tym neserieme,ale tak to už na slovensku chodí.Aj on sem chodí a ak si to prečíta tak ho porazí,lebo on šmirgloval a ja som komandoval a otravoval...heheheheheh.
Ináč si myslím že na benzín nie je 4000 vela,ja mam Suzuki SV 650 a ta točí do 10,500 otáčok ale to je iná káva....
Čerpadlo mam Bosch,podla vyvodov.A pumpu mam stlačaciu z bakelitu ktora je po obvode zalisovana takže ak nevyjazdim do sucha neni sa čoho bať...
Ty jazdíš na RO?Kde to kupuješ?V marketoch je po 30 liter a za tu cenu mam naftu.Ak by som podnikol cestu na Ukrajinu tam je nafta po 21 Sk.Len su dlhe čakacie doby a zavreli prechod Vyšné Nemecké koli rekonštrukcii.Otvoria ho koncom mája a to už bude iná kapitola...
Kde si kupoval výmenník?
Ináč si myslím že na benzín nie je 4000 vela,ja mam Suzuki SV 650 a ta točí do 10,500 otáčok ale to je iná káva....
Čerpadlo mam Bosch,podla vyvodov.A pumpu mam stlačaciu z bakelitu ktora je po obvode zalisovana takže ak nevyjazdim do sucha neni sa čoho bať...
Ty jazdíš na RO?Kde to kupuješ?V marketoch je po 30 liter a za tu cenu mam naftu.Ak by som podnikol cestu na Ukrajinu tam je nafta po 21 Sk.Len su dlhe čakacie doby a zavreli prechod Vyšné Nemecké koli rekonštrukcii.Otvoria ho koncom mája a to už bude iná kapitola...
Kde si kupoval výmenník?