k moru - Taliansko vs Chorvatsko

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Driver_1.9D
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

k moru - Taliansko vs Chorvatsko

Příspěvek od Driver_1.9D »

Caute chcel by som ist v lete na vylet s mojou feldou 1.9D GLX r.v. 1996 k moru na sever Chorvatska (Umag, Pula, Porec a okolie) alebo Talianska (bibione a okolie)na najviac 4 dni. len sa neviem este rozhodnut kde je lespie ci IT alebo HR a prespavat budem pravdepodobne na parkoviskach pump ci odpocivadiel v aute. tak by ma zaujimal nazor. vopred vdaka za info :havaj:
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

V Chorvatsku jsem nebyl pres deset let, nicmene pokud mohu doporucit, tak jed dolu do Cerne hory. Zatimco po ceste Te budou lakat (a bude to tam kua drahy s tim, ze Ti budou vymrzovat a zkouset na Tebe), tak dole najdes priznive ceny, ochotu a vstricnost.

Duvodem je to, ze tam malokdo opravdu dojede, protoze podlehne v prubehu cesty dolu.

Jinak do Italie bych osobne uz nejel, to jsou pro me proste cigosi (jak vzhledem tak i chovanim), presvedcil jsem se o tom osobne a dalsi zkusenosti uz ziskavat v tomto smeru nehodlam.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

jednoznačně chorvatsko, v It tě spát na parkovišti nenechaj, je tam dráž a bibione kromně června je špinavé včetně moře, chorvati taky nejsou čistotní ale v moři je vidět na dno, relativně si můžeš dovolit jít do restaurace na oběd či véču, spát se sice na parkovišti nesmí, ale dělá se to běžně, jen se musíš trošku schovat, nejlépe je spát na benzinkách, když přijedou četníci jen řekneš že odpočíváš před další cestou. A navíc se tam umeješ.
Toť můj názor, mám procestováno obojí dost důkladně
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

byl jsem nějakým omylem se známýma a malýma dětma v Caorle (Itálie, vedle bibione) Když jsem došel k moři, tak jsem myslel že mě omejou, takovej binec bejt tady na písáku tam tam nevlezu. Moře kalný, řasy, humus. Ale zase písek, i když hnusnej ale písek. Ale koupali jsme se radši víc v hotelovým bazénu než v moři......
V Chorvatsku jsem byl několikrát, čistota moře úžasná ale serou mě ty kameny.Chování lidí super ale na přespání někde na odpočívadle u moře bych si teda dal taky pozor. Ve vnitrozemí jim je to jedno, ale u moře to taky nemají rádi. V černý hoře byl kamarád autem(před 3 rokama) a už ho tam nikdo nedostane, všude čurbes, odpadky normálně sypou podle silnic za městem do příkopů atd. Ale ve městech snad dobrý.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

MirekX píše:V černý hoře byl kamarád autem(před 3 rokama) a už ho tam nikdo nedostane, všude čurbes, odpadky normálně sypou podle silnic za městem do příkopů atd. Ale ve městech snad dobrý.
... tak to asi uz vzdali, nejspis marna snaha.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Za mě taky chorvacko.Byli jsme tam minulý rok na Krku,před 5 lety dole u Dubrovníka.Dole je to samo super-písek,čistý moře,levněji.Nahoře kamínky,moře v normě,ale poměrně už draho.S tím nocováním volně u moře to asi nepůjde,policajti to hlídaj.Takže jedině někde trochu stranou. :D
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

v r. 2001 som bol v Chorvatsku pri Šibeníku, ale bola tam nenormálna nuda, možno to bolo tým, že to bolo dalej od mesta a bol ta taký komplex hotelov a nič viac, žiadne pobrežné mestečko, obchodiky, nič. Zato more bolo super čisté, ale kamenisté dno plus ježkovia, vyslovene bez topánok sa do vody nedalo ísť.
v Bibione som bol asi pred troma rokmi na pár dnový výlet s kamošmi, spali sme v campe vo vlastnom stane, stanové miesto stálo 18€/noc a poplatok za osobu bol 9€/noc. Čo je podľa mna kurva veľa, na to, že spíš na zemi a pod stanom, ktorý si musíš doniesť. Apartmán vychádzal oveľa lepšie, sú tam agentúry, ktoré sprostredkuvávajú ubytko v apartmánoch. Po 22.00 muselo byť všade ticho, takže tiež nuda.Pláž-piesok plný špakov, ale to robia ľudia, z toho piesku samozrejme zmútené more, ale dalej od brehu bolo čisté, ale plné medúz. Požičali sme si vodný bicykel so šmýkalkou a blbli sme na mori a niektorí nás prišli upozorniť, či sme si všimli kolko je vo vode medúz. Nikomu sa však nič nestalo.a
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Ja byl na severu chorvatska kousek u Puly a uz nikdy vice, more spinavy, rasy, plaz vysypana oblazkama o rozmerech kolem 20cm takze az k vode jsi musel v normalnich botech jinak to vubec neslo , bylo to o zdravi. Pak jsem byl na Hvaru tam to bylo super malynky oblazky na plazich, voda cista, byl jsem i v italii a to v Caorle a pak dole v Calabrii, italove vzdy prijemni a ochotni, jen to caorle bylo slabsi, pokud italie tak jedine jih, to stejny chorvatsko, a vzdy po sezone, ceny vseho jsou tretinovy a nemusis se mackat na plazi a poslouchat cestinu a nemcinu
Naposledy upravil(a) tuner dne 28 bře 2012, 22:39, celkem upraveno 1 x.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

přesně tak,pokud itálie tak jedině dolů. U chorvatska to platí taky,čím jižněji tím lepší
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
GeneHawkins
Přispěvovatel

Příspěvek od GeneHawkins »

Itálie má oproti Chorvatsku jednu nezanedbatelnou výhodu - nejsou tam Chorvati!
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

GeneHawkins píše:Itálie má oproti Chorvatsku jednu nezanedbatelnou výhodu - nejsou tam Chorvati!
Souhlas, ale jen zcasti. Jsou tam totiz cigosi, kteri si automaticky myslej, ze kdyz jsou osmazeny, tak z nich automaticky musej jiny zensky tecou. Chorvati (jak je znam ja), tak jsou sice pridrzli ale ne namysleni, Italove (jak je znam ja) tak jsou sebestredni namyslenci (bez zakladu pro tento postoj). Nevim jak vam, ale v Chorvatsku se mi nikdy nestalo, ze by po my holce nekdo pokrikoval (vulgarne, oplzle) kdyz sla po ulici, v Italii to bylo naprosto bezne.
Navic, kamarad mi to potvrdil a (on je trochu ostrejsi a ma pritelkyni modelku navic blondynku) kdyz slo do tuhyho, tak Chorvati byli pripraveni se poprat, zatimco Italove se podelali a bud zbabele vycouvali, nebo se zacli srocovat v houfech na jednoho ... PROSTE JAKO TI NASI CIGOSI.

Driver_1.9D
Přispěvovatel

Příspěvek od Driver_1.9D »

ja nemam frajerku takze toto neriesim :roll: :(
pstejski
Přispěvovatel

Příspěvek od pstejski »

Byl jsem v Černý Hoře a už mě tam nikdo nedostane.
1. totální zastaralost infrastruktur třeba projet Budvou v kterou-koli hodinu je min. na hodinu-totální zácpy, nebo taková samozřejmost jako vodovod tam maj jen jeden zastaralej, kterej samo nestačí, takže nebylo nic neobvyklyho, že na hotelu ti co bydleli ve vyšších patrech si přes den nespláchli ani hajzlík.
2. Chorvati jsou proti černohorcům ještě v pohodě. černohorci jsou takový salámisti a hlavně bordeláři co to maj na háku. (Všude přítomné haldy odpadků, nebo na pláži místní po sobě nic neuklízí, prostě odejdou a nechaj to tam ležet, pak to spláchne moře, takže tam pak plave všelijakej humus pet lahve atd.
3. Černá hora má oproti Chorvatsku tragicky málo pláží, takže pokud nebudete na nějaké soukromé placené pláži, počítejte s tím že ručníky na pláž si budete dávat v 7 ráno jinak se tam prostě nevejdete (protože přes den je ta pláž tak narvaná, že stačí abyste si natáhl nohu a už ji máte na cizí dece)
Zlatý Chorvatsko je sice dražší, ale mě by do černý Hory nedostali už ani zadarmo.
p.s. ještě jsem si vzpomněl na kamaráda, ten tam byl taky a toho navíc vypekli, že to měl z apartmánu na nejbližší pláž asi tak 3km.
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

souhlas s Forestem, byl jsem na Gagánu, vše nádhera ale místní chlapi neskuteční tupci a chlípný zoufalci, v Chorvatsku se mi toto nestalo, tam když potkám vola tak je to čech ověšenej zlatem
GeneHawkins
Přispěvovatel

Příspěvek od GeneHawkins »

Ale že jich tam je!

Já takovou zkušenost s Itálií nemám. Byl jsem třeba pod Neapolí, krásné, teplé, čisté moře, prázdná pláž... Jen tedy 1650 km, no...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“