TomasNM píše:To je prave ta tema.
Neupravi ta ECU nejako ten signal od cidla?
Otazka za 1000 bodov.
Este doriesit tu strasnu kombinaciu: Auto+Osciloskop a bude to OK.
Btw,Evasion ma kod P8C original,teraz tam mam P8B.
Este davnejsie som mal Volvo 460 a tam bol otackomerovy signal privedeny z alternatora. Benzinaky to mali od inducky,atd. Tych variant je asi vela.
Ale to tu preci resime od zacatku jestli se signal nejak zmeni, nebo ne
Ta kombinace bude asi opravdu strasna,protoze jsem obvolaval lidi kolem sebe a nikdo osciloskop nema...
Jojo,vim,zes to psal,zes tam dal starsi typ motoru.
TomasNM píše:To je prave ta tema.
Neupravi ta ECU nejako ten signal od cidla?
Otazka za 1000 bodov.
Este doriesit tu strasnu kombinaciu: Auto+Osciloskop a bude to OK.
Btw,Evasion ma kod P8C original,teraz tam mam P8B.
Este davnejsie som mal Volvo 460 a tam bol otackomerovy signal privedeny z alternatora. Benzinaky to mali od inducky,atd. Tych variant je asi vela.
Ale to tu preci resime od zacatku jestli se signal nejak zmeni, nebo ne
Ta kombinace bude asi opravdu strasna,protoze jsem obvolaval lidi kolem sebe a nikdo osciloskop nema...
Jojo,vim,zes to psal,zes tam dal starsi typ motoru.
Jde to z toho čidla ze setrváku ,ale musíš tam udělat dělič jinak ti to bude ukazovat 2x více.
Zkus si to stačí 1 tranzistor (čidlo –tranzistor-vstup do otáčkoměru v konektoru původní ecu).
Už je to dááávno když jsem to také řešil.
jericho-3 píše:Je si třeba položit otázku, k čemu vám otáčkoměr vůbec je..
Stejně s tím každý jen blafe, někdo dokonce tam leje splašky, tak proč otáčkoměr?
Tak,ked uz to tam je,nech to funguje.
Nudi ma pozerat stale na nulu.
Aleš píše:Jde to z toho čidla ze setrváku ,ale musíš tam udělat dělič jinak ti to bude ukazovat 2x více.
Zkus si to stačí 1 tranzistor (čidlo –tranzistor-vstup do otáčkoměru v konektoru původní ecu).
Už je to dááávno když jsem to také řešil.
Si si 100% isty? Netvaruje to ta MCU este nejako?
Aka je technologia/vystup toho cidla?
Su to 12V impulzy,alebo nejaky spojity surovy signal,napr.Hall sonda alebo indukcia?
Tranzistor takto zapojeny nefunguje ako delic frekvencie,max.iba ako tvarovac signalu. Ked budem mat auto spat zo servisu( http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 68#1011168 ),skusim odmerat to cidlo,aky signal to dava(teda ak je vobec pripojene).