Čerpadlo betonu,mixokret Zlín

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tomas6
Aktivista
Odpovědi: 0

Čerpadlo betonu,mixokret Zlín

Příspěvek od Tomas6 »

Neví prosím někdo o někom kdo má a půjčuje?Potřebuju pořešit potěry a většina je v patře nebo na půdě a tahat to kýblama je jaksi naprd.Sháním něco v okolí Zlína co se dá zapřáhnout za dodávku.Klidně tip na nějakou půjčovnu nebo tak.Předem děkuju.
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

myslím že pumpa na beton sa nepožičiava jak náradí. Zavoláš a oni dojdu aj s obsluhu
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

ZAPA beton... a ve Zlíně jsou...
Nebo si to rovnou nechat namíchat a dovézt... mají i domíchávač přímo s pumpou (alespoň v Holubicích jo)... nevím, za kolik máš suroviny, ale většinou to není takový rozdíl... a ten komfort :D
GIV Variant TDi ???kW
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Slavkov píše:ZAPA beton... a ve Zlíně jsou...
Nebo si to rovnou nechat namíchat a dovézt... mají i domíchávač přímo s pumpou (alespoň v Holubicích jo)... nevím, za kolik máš suroviny, ale většinou to není takový rozdíl... a ten komfort :D
presne tak komfort a nikdy nenamíchaš beton tak rovnomerne jak v domiešavači
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Zapa.Ano jsou.I u nás ve Slušovicích.4 km od baráku.Ale....Mají jen čerpadlo na náklaďáku a až v Hulíně.Takže 100km doprava.Další věc je že potěry se nedají položit za hodinu.Těch 150m2 budou dělat tři chlapi celý den.Možná den a půl.A cena schwingu na hodinu je.taková že bych to mohl míchat v kýbli z pytlované směsi a ještě by mne to vyšlo levněji.To že koupím beton z betonárky je mi jedno,jde o to dopravení ze dvora na půdu a do patra.Tyhle malé čerpadla se půjčují tak za 3 až 4 tisíce na den,což su ochotný zaplatit.Ale tady v okolí nikdo asi nemá, nebo už nevím kde se zeptat.A nebo je ještě možnost ten mixokret,to bych si míchal sám a nemyslím že by ten beton z toho byl nekvalitní....Důležité je.ho dostat na místo.
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

jestli je to potěr, tak by to šlo dopravit i strojní omítačkou , zalejvaly jsme takhle podlahový topení na vejšku tak cca 5 cm a šlo to OK,
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

No, když čtu, jakou akci chceš spustit (nevím, zda ty lidi platíš nebo je to rodina)... není pro tebe lepší řešení liťák... nějaký anhydrit?
Bude to podstatně rychlejší, rovné jako sklo.... s potěrem to nikdy takové nebude...
Přijedou borci se silem, zaměří si nivelu a jedou... případně poté přebrousí nerovnosti a hotovo.... a ve výsledku zaplatíš možná i méně
GIV Variant TDi ???kW
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No nezaplatím.Borci co to budou dělat mají u mne dloužek tak budou dělat zadarmo.Další věc je cena betonu a anhydridu.Ten je jednou tolik dražší.A navíc anhydrit moc nechci.Nebudu mít prachy hned všude dávat dlažby a podlahy a anhydrit není moc vhodný jako finální pochůzná vrstva.
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Ok, je to o zvážení možností... pokud to máš tak, tak není co řešit 8)
Já osobně se již s potěry nedrbu... a to je tchán PAN zedník...
Stejně jako okolo bazénu příště nebude žádná dlažba... ale litá kamínková dvousložková pryskyřice :D
GIV Variant TDi ???kW
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jj.Tchán je taky pan zedník.Celou chalupu mi ještě s kmotrem vyzdili,ale na potěry se už necítí.Roky...Navíc je všechno o financích.Chalupa stojí, topí se v ní, voda elektrika hotová omítky taky,ale všechno za svý.Žádné úvěry či hypotéka.A tak bych to aj dodělal ale už musím otáčet každou korunu.Proto to řeším takto...
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Moc teda na vyber nemáš ja sem loni robil rekonštrukciu bytu v panelaku a tiež sem zaleval podlahy cca 5-7cm byl tam písek a hobra.Vynosili sme suchý beton v mjechoch a potom miešali miešačkou už v byte treba ti to pomože :)
syncon
Aktivista

Příspěvek od syncon »

puč si nejde dopravnikovej pas kdyz uz je to v patre tak je to sranda
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

na zapu bacha sou to kurvy !
když objednáš domíchávač a čerpadlo tak podepisuješ 2 objednávky
když se ti švink někde sekne nebo se vykurví tak ti přijede domíchavač a ty se poser....

kámošovi se to stalo . hnus . 7kubíků valili rukama

pokud je to řídká sračka tak kup hasičký čerpadlo co má motor z trabanta
, ale jestli je toho mín tak klidně čerpadlo z malé vodárny s dostatečným výkonem

zkus se poptat v hospodě jestli se někomu neválí něco podobnýho doma

http://dum.bazos.cz/inzerat/43832437/Velke-cerpadlo.php z dárlingu bude lepší , hlinikáš jak najede na velkej šutr tak křupne
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

bombastiq, na těch pár kubíků má Zapa (Holubice, jinde nevím) mix přimo s pumpou na jednom autě (LOL)
Na druhou stranu, pokud někdo podepíše špatnou smlouvu, tak je hňup.. a to platí obecně, nejenom ohledně přepravy betonu 8)

Nevím, jak je to jinde, ale z Holubic jsem řešil již pár set kubíků... a nikdy nebyl problém. Nikdy si nedovolili místo B15 dovézt B10 apod., umí i betony do kyselého prostředí a další speciály...

... ale třeba je to u vás na severu všechno jinak... vše je o lidech...
GIV Variant TDi ???kW
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No řídká sračka to nebude.Potěrový beton je zavlhlá směs.Defakto po vysypání musí udělat kopec a musí se dát nabrat lopatou.Žádná řidina.Na čerpání takové směsi se používají plunžrová pístová čerpadla.Jako je na každém švingu.A nebo mixokret používá přetlak v nádobě ve které se to míchá....Nějaké hasičské nebo jiné čerpadlo nic takového nedopraví.
Jinak co se zapy týče tak neslyšel jsem nějaké negativa.Když jsem cokoliv potřeboval,třeba i jen půl kubíku tak nebyl problém.Tady mají k mixům i multikáru a takové drobotiny vozí na ní....Když jsem betonoval stropy tak jsme si míchali sami a dal se od nich koupit štěrk a hrach bez jakéhokoliv ale.No právě stropy jsem betonoval mixokretem.A paráda.Měl jsem ho půjčený ze Zlína jenže ho dali do šrotu a o jiném na okolí nikdo neví.Všichni jen Ostrava nebo Brno.A jet pro něj se moc nevyplatí.
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“