Čerpadlo betonu,mixokret Zlín

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tomas6
Aktivista
Odpovědi: 0

Čerpadlo betonu,mixokret Zlín

Příspěvek od Tomas6 »

Neví prosím někdo o někom kdo má a půjčuje?Potřebuju pořešit potěry a většina je v patře nebo na půdě a tahat to kýblama je jaksi naprd.Sháním něco v okolí Zlína co se dá zapřáhnout za dodávku.Klidně tip na nějakou půjčovnu nebo tak.Předem děkuju.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

myslím že pumpa na beton sa nepožičiava jak náradí. Zavoláš a oni dojdu aj s obsluhu
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

ZAPA beton... a ve Zlíně jsou...
Nebo si to rovnou nechat namíchat a dovézt... mají i domíchávač přímo s pumpou (alespoň v Holubicích jo)... nevím, za kolik máš suroviny, ale většinou to není takový rozdíl... a ten komfort :D
GIV Variant TDi ???kW
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Slavkov píše:ZAPA beton... a ve Zlíně jsou...
Nebo si to rovnou nechat namíchat a dovézt... mají i domíchávač přímo s pumpou (alespoň v Holubicích jo)... nevím, za kolik máš suroviny, ale většinou to není takový rozdíl... a ten komfort :D
presne tak komfort a nikdy nenamíchaš beton tak rovnomerne jak v domiešavači
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Zapa.Ano jsou.I u nás ve Slušovicích.4 km od baráku.Ale....Mají jen čerpadlo na náklaďáku a až v Hulíně.Takže 100km doprava.Další věc je že potěry se nedají položit za hodinu.Těch 150m2 budou dělat tři chlapi celý den.Možná den a půl.A cena schwingu na hodinu je.taková že bych to mohl míchat v kýbli z pytlované směsi a ještě by mne to vyšlo levněji.To že koupím beton z betonárky je mi jedno,jde o to dopravení ze dvora na půdu a do patra.Tyhle malé čerpadla se půjčují tak za 3 až 4 tisíce na den,což su ochotný zaplatit.Ale tady v okolí nikdo asi nemá, nebo už nevím kde se zeptat.A nebo je ještě možnost ten mixokret,to bych si míchal sám a nemyslím že by ten beton z toho byl nekvalitní....Důležité je.ho dostat na místo.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

jestli je to potěr, tak by to šlo dopravit i strojní omítačkou , zalejvaly jsme takhle podlahový topení na vejšku tak cca 5 cm a šlo to OK,
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

No, když čtu, jakou akci chceš spustit (nevím, zda ty lidi platíš nebo je to rodina)... není pro tebe lepší řešení liťák... nějaký anhydrit?
Bude to podstatně rychlejší, rovné jako sklo.... s potěrem to nikdy takové nebude...
Přijedou borci se silem, zaměří si nivelu a jedou... případně poté přebrousí nerovnosti a hotovo.... a ve výsledku zaplatíš možná i méně
GIV Variant TDi ???kW
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No nezaplatím.Borci co to budou dělat mají u mne dloužek tak budou dělat zadarmo.Další věc je cena betonu a anhydridu.Ten je jednou tolik dražší.A navíc anhydrit moc nechci.Nebudu mít prachy hned všude dávat dlažby a podlahy a anhydrit není moc vhodný jako finální pochůzná vrstva.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Ok, je to o zvážení možností... pokud to máš tak, tak není co řešit 8)
Já osobně se již s potěry nedrbu... a to je tchán PAN zedník...
Stejně jako okolo bazénu příště nebude žádná dlažba... ale litá kamínková dvousložková pryskyřice :D
GIV Variant TDi ???kW
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jj.Tchán je taky pan zedník.Celou chalupu mi ještě s kmotrem vyzdili,ale na potěry se už necítí.Roky...Navíc je všechno o financích.Chalupa stojí, topí se v ní, voda elektrika hotová omítky taky,ale všechno za svý.Žádné úvěry či hypotéka.A tak bych to aj dodělal ale už musím otáčet každou korunu.Proto to řeším takto...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Moc teda na vyber nemáš ja sem loni robil rekonštrukciu bytu v panelaku a tiež sem zaleval podlahy cca 5-7cm byl tam písek a hobra.Vynosili sme suchý beton v mjechoch a potom miešali miešačkou už v byte treba ti to pomože :)
syncon
Aktivista

Příspěvek od syncon »

puč si nejde dopravnikovej pas kdyz uz je to v patre tak je to sranda
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

na zapu bacha sou to kurvy !
když objednáš domíchávač a čerpadlo tak podepisuješ 2 objednávky
když se ti švink někde sekne nebo se vykurví tak ti přijede domíchavač a ty se poser....

kámošovi se to stalo . hnus . 7kubíků valili rukama

pokud je to řídká sračka tak kup hasičký čerpadlo co má motor z trabanta
, ale jestli je toho mín tak klidně čerpadlo z malé vodárny s dostatečným výkonem

zkus se poptat v hospodě jestli se někomu neválí něco podobnýho doma

http://dum.bazos.cz/inzerat/43832437/Velke-cerpadlo.php z dárlingu bude lepší , hlinikáš jak najede na velkej šutr tak křupne
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

bombastiq, na těch pár kubíků má Zapa (Holubice, jinde nevím) mix přimo s pumpou na jednom autě (LOL)
Na druhou stranu, pokud někdo podepíše špatnou smlouvu, tak je hňup.. a to platí obecně, nejenom ohledně přepravy betonu 8)

Nevím, jak je to jinde, ale z Holubic jsem řešil již pár set kubíků... a nikdy nebyl problém. Nikdy si nedovolili místo B15 dovézt B10 apod., umí i betony do kyselého prostředí a další speciály...

... ale třeba je to u vás na severu všechno jinak... vše je o lidech...
GIV Variant TDi ???kW
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No řídká sračka to nebude.Potěrový beton je zavlhlá směs.Defakto po vysypání musí udělat kopec a musí se dát nabrat lopatou.Žádná řidina.Na čerpání takové směsi se používají plunžrová pístová čerpadla.Jako je na každém švingu.A nebo mixokret používá přetlak v nádobě ve které se to míchá....Nějaké hasičské nebo jiné čerpadlo nic takového nedopraví.
Jinak co se zapy týče tak neslyšel jsem nějaké negativa.Když jsem cokoliv potřeboval,třeba i jen půl kubíku tak nebyl problém.Tady mají k mixům i multikáru a takové drobotiny vozí na ní....Když jsem betonoval stropy tak jsme si míchali sami a dal se od nich koupit štěrk a hrach bez jakéhokoliv ale.No právě stropy jsem betonoval mixokretem.A paráda.Měl jsem ho půjčený ze Zlína jenže ho dali do šrotu a o jiném na okolí nikdo neví.Všichni jen Ostrava nebo Brno.A jet pro něj se moc nevyplatí.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“