geo píše:Nesmí tam být saze jinak je to jak píše tdifun bude praskej v zadní části ale tomu by neodpovídala hláška v paměti.Tdifun má určitě větší zkušenosti na vw ale určitě bych si nechal doměřit ovládání turba i včetně jeho podtlaku a tlaku v dpf než bych ho kuchal.Máme zde zákazníky co maj přes 300 tis a o dpf neví.Zanešení filtru v %je hodně nepřesný ten tlak dpf je rozhodně lepší pokud to nesleduješ dlohodobě.Další udaj o stavu dpf je doba mezi regeneracema pokud je to nad 500 km na kratší trasy a není prasklej tak bych neřekl že špatnej.Ale tohle je spíš na větší měření než povídání.Ohledně toho dokazování o odstranění dpf po prodeji bude asi docela zajímavý teď náš zákazník řeší stejný problém na hondě kde stojí asi 100 tis a auto koupil s kuchlým dpf a nevěděl to.Zatím je posudek z stk kde to bylo ok a je vyžádáno z autorizáku podrobný výpis z kontrol kdy tam auto jezdilo.Udajně je tam právě zápis o dpf takže má velkou šanci že to předešlej majitel zacáluje.Je to ale kocourkov takže se verdikt nedá odhadnout.
Doměřit ovládání turba? To myslíš natlakování ty regulace na turbu jestli není prasklá membrána?
Něco takovýho mi dělali a OK.
Tlak DPF zjistím kde?
To s tím měřením máš absolutní pravdu, ale podle "odborníka" ze škody (je to kamarád, ale i on si neví rady) se zdá vše OK kromě pomalého nástupu turba, takže bych asi potřeboval skutečného odborníka na VAG..
Jinak regenerace je poslední dobou dost častá. Díky chování auta mi připadá, že regeneruji pořád.. Jinak jak jsem psal v úvodu.. 250km a 30% zanesení se zdálo i kamarádovi ze Škody moc.. Navíc po nucené regeneraci..
To chybový hlášení mě právě taky dost mate, protože bych čekal i nějakou hlášku o DPF a nejen toto..
Co se týká legislativy a DPF u nás to zakázaný není (zatím).. Samozřejně bych při prodeji kupce o tomto informoval, už jenom z důvodu aby mě pak někdo nenaháněl.. Ale legislativně bych nedělal nic proti zákoného a soud je pouze o slovíčkaření..
SII Elegance TDi 103kw, R.V. 2012, CFFB, typové ozn. motoru EA189 = emisní soft.
OII RS TDi 125kw, MR06 provoz 07, BMN = prodáno