Tak dnes po peripetiích s dodáním sacího kolektoru + nové dózy na podtlak klapek + vyčištění EGR a pocitově klidnější, záběr z podtočenýho bez nouze, tak zítra VAG a pravda se ukáže.. Dám vědět a moc děkuji za rady..
Protože ikdyby to nevyřešilo můj problém, tak výměna sání se vším všudy za 3.300,- je móc fajné..
Lehký součet na výměnu sacího kolektoru na RSII TDi PD:
Kolektor sání číslo dílu: 03G129713H = použité od 1.400,- do 3.000,-
Těsnění číslo dílu: 03G129717D = od 80,- do 120,-
Dóza podtlaku číslo dílu: 03G129061C = o 300,- do 500,-
Tak závěr mého problému je takový, že moc děkuji uživatelům co věnovali mé prosbě o radu pozornost a především musím vyzdvihnout uživatele jiri.stepnicka a Hondavtr.. Mé padání do nouze bylo opravdu způsobeno netěsností u ovládání klapek v sání.. Na původní plasťák jsem ještě neměl čas kouknout, ale klapky fakt mizerný, jak psal jiri.stepnicka.. Kluci díky za kompletní návod a cenu opravy, jelikož se tato sranda v servise pohybuje v cenách repasovaného turba tj. kolem 15.000,- cca..
Dnes log a turbo tlakuje dle požadavku.. Bájo zase.. Už se nemusím bát předjíždět z mírně podtočeným motorem, protože nouzák proti kamionu neni fakt prdel...
Jinak pro lidičky co mají takovou netěsnost u sání můžu ubezpečit, že pokud jim to ještě nepadá do nouze, tak časem začne a můžu říct, že se to autí už víc jak rok nechovalo, tak jak by mělo, protože teď je to opravdu zase radost řídit.. Neklepe se to jak ratl a jede to.. Udělal jsem při dnešním logu i regeneraci, tak jsem zvědav na nájezd do další.. Doposavad to bylo i po 200km..
SII Elegance TDi 103kw, R.V. 2012, CFFB, typové ozn. motoru EA189 = emisní soft.
OII RS TDi 125kw, MR06 provoz 07, BMN = prodáno