000665 - regulace plniciho tlaku P0299 - 006 OII 2.0TDi BMN

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

David.RS82
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od David.RS82 »

rosta.rs píše:
David.RS82 píše:
corro píše:Nevite nekdo jestli je to sani 03G 129713H stejne jako 03G 129713 ? Nekde je ze to H je na BLB motor a jine a to bez H je taky na motorech BLB
Kluci dokážete corrovi poradit, taky by mě zajímalo to písmeno na konci čísla dílu.. Může dát kolektor sání se stejnym číslem, ale s jiným písmenem na konci???
Ahojky díky za příspěvek..
asi máš pravdu, že mu to někdo v DE měnil.. vypadá to na častou bolest plasťáku..
Já mám minulý rok všechny vstřiky nové ze svolávačky a na volnoběch mi to necuká jen při zátěži při 1500 ot/min to poškubává..
tak uvidíme co se stane po výměně za hliník :)

To písmeno dělá rozdíl v tom že bez H to nemá vířivé klapky a tudíž i podlakovou baňku viz foto:

ObrázekObrázek
JJ.. Svolávačka byla fajn, ale mě vyšly jenom dva vstřiky.. Dva jsem si udělal sám..

Pokud máš na tom sání už netěsnost, tak s hliníkem pocítíš, že to zase jede, protože v nízkých ot. ti tou netěsností ulítne podtlak a navíc klapky jsem měl fakt už poloviční... To mi věř.. ;)

Takže H značí výřivé klapky v sání.. Hmm.. Člověk se pořád učí..
A hele to by mohlo být, ale jedno protože jsem slyšel, že se dá použít i sání bez klapek.. Prý se dá použít i plasťák ze 103kw bez klapek.. Je to pravda??
SII Elegance TDi 103kw, R.V. 2012, CFFB, typové ozn. motoru EA189 = emisní soft.
OII RS TDi 125kw, MR06 provoz 07, BMN = prodáno
rosta.rs
Sběrač informací

Příspěvek od rosta.rs »

prý se to dá použít i verze bez klapek, sice nevím zdali nebude něco hlásit diagnostika přeci jenom před tou baňkou je el. ventil. ale já bych je tam určitě dal, ať to je tak jak má být.. nemám rád experimenty..
rosta.rs
Sběrač informací

Příspěvek od rosta.rs »

Tak už mám hliníkové sání doma :) přes allegro.pl se dají podle stavu sehnat i za 700kč já vybral luxusní bez karbonu TOP stav za 1400,- :)

Ale měl bych dotaz musí se nějak upravovat šrouby? nebo jsou stejné jako u plasťáku..

Díky za info..
David.RS82
Sběrač informací

rosta.rs píše:Tak už mám hliníkové sání doma :) přes allegro.pl se dají podle stavu sehnat i za 700kč já vybral luxusní bez karbonu TOP stav za 1400,- :)

Ale měl bych dotaz musí se nějak upravovat šrouby? nebo jsou stejné jako u plasťáku..

Díky za info..
Gratuluji.. Šrouby musíš zkrátit.. Jinak OK.. Ale jak koukám na datum, tak už to máš, že... ;)
SII Elegance TDi 103kw, R.V. 2012, CFFB, typové ozn. motoru EA189 = emisní soft.
rosta.rs
Sběrač informací

Příspěvek od rosta.rs »

Ještě jsem se k tomu nedostal, a musím zkrátit všechny?
bude pak lepší koupit nové..
rosta.rs
Sběrač informací

Příspěvek od rosta.rs »

Tak si odpovím sám, je třeba vyměnit nebo zkrátit pouze spodní šrouby, které jsou o 1cm delší v plastovém sání..
David.RS82
Sběrač informací

rosta.rs píše:Tak si odpovím sám, je třeba vyměnit nebo zkrátit pouze spodní šrouby, které jsou o 1cm delší v plastovém sání..
Sorry.. Přesně zkrátit, ale je to jedno.. Nový nebo zkrácený hlavní je držící.. ;)

A teď už gratuluji..
rline
Sběrač informací

Příspěvek od rline »

Ahoj chlapi,
nevíte prosím o někom, kdo by mohl mít to sání na prodej ? automedik to překupuje z polska..polaci jsou zase neochotni posilat do CZ, na aukru nebo allegru to neumím zaplatit .. jsem již zoufalej a vrakače to nemají ..moc Vám děkuji za pomoc ..
Vashk
Nováček

Problém BMN Seat Altea freetrack

Příspěvek od Vashk »

Ahoj chlapi, dnes jsem stáhl z auta přesně stejnou závadu motoru. Našel vaši diskuzi a hned šel ověřit nabité vědomosti.

Tímto vám mnohokrát děkuji. Nejlepší závada je "objevená závada". Nyní mi jen zbývá poshánět výše psané díly a provést výměnu. Problém byl na té podtlakové nádobce. Po otevření nalezena díra tak 4mm. Vyměním to rovnou i s kovovým sacím potrubím. :worthy:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“