Foliový bazén

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Libor Hanzal
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Libor Hanzal »

Felipe píše:Moc hezká práce, mohu se zeptat kdo ti dělal folii? Dělal jsi to z klasické ztraceného bednění? Nějakou tepelnou izolaci jsi použil?
Klasické šalovky,potom rouno na podlahu i boky a svařit folii.Je to bez izolace a nechceme víc jak 25 stupňů.Bazen je trvale pod střechou a k nahřátí stačí 3 soláry ty klasický plastový.Za den daji 3 stupně.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

WOB píše:sorry ale já nevlezu do ničeho co má míň jak 33°C.
Pak jsi zhejcanej :P To by ses nemohl ani delsi dobu potapet v mori. Ja, kdyz plavu ve vice jak 25°C tak mi pak zacne byt teplo a osvezujici efekt je na nulovem bode. Pravdou je, ze jsem tlustokozec ;)

Nicmene chapu, pokud to mas na to, aby sis do neceho vlezl a tam jen sedel nebo lezel. Rodice maji venkovni rybnicek (vykonapa dira, podlozi pisek aby nedoslo k poskozeni folie a silna folie 6x5x1,8m) a ten se v parnu, ktere bylo minuly tyden vyhral tak, ze kdyz si do nej clovek skocil, tak to nebylo ani osvezujici. Nastesti voda ze sprchy cerpana z vrtu je i tak jako britva, takze to cloveka probere.

Jinak Liboruv bazenek jsem mel moznost vyzkouset a musim uznat ze vice nezli dostacujici ... snad jen ta hloubka, ale chapu, ze je to i pro opile svatebcany a deti, takze to svuj ucel plni dostatecne.

Mimochodem, v dnesni dobe uz je protiproud cenove vice nezli dostupny - vrele doporucuji, da se plavat i v bazenu o delce 3,5 metru.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
tukydydes
Přispěvovatel

Příspěvek od tukydydes »

ještě jedna podstatná věc u toho fóliového ta plachta co se standardně dodává (nevím z hlavy jaká je to tloušťka) je do 28C potom se začíná krabatět a dělají se vlnky na dně i na bokách. V případě vyšších teplot jak 28C dlouhodobě 30C a víc se musí použít zesílená (pro vyhřívané bazény) cena je teda úplně jinde, mám pocit, že jsme za ní dávali 40.000,-
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel :D
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

tukydydes - nemáš náhodou kontakt ještě na tu firmu co vám dělala tu folii?
tukydydes
Přispěvovatel

Příspěvek od tukydydes »

hele měli jsme jeden bazén od nějaký Pražský firmy z Nebušic název teď z hlavy už nevím. A teď máme Mountfield, ty nám to právě s tou folií říkali.
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel :D
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
Libor Hanzal
Přispěvovatel

Příspěvek od Libor Hanzal »

tukydydes píše:ještě jedna podstatná věc u toho fóliového ta plachta co se standardně dodává (nevím z hlavy jaká je to tloušťka) je do 28C potom se začíná krabatět a dělají se vlnky na dně i na bokách. V případě vyšších teplot jak 28C dlouhodobě 30C a víc se musí použít zesílená (pro vyhřívané bazény) cena je teda úplně jinde, mám pocit, že jsme za ní dávali 40.000,-
To možná ten igelit m fildu. Je třeba koupit normální folii pro svařování jako třeba fatrafol. Má asi 3 milimetry a dává se i jako pochuzí na střechy. Pro bazény jsou zvlášť odstíny.
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Libor Hanzal píše:
tukydydes píše:ještě jedna podstatná věc u toho fóliového ta plachta co se standardně dodává (nevím z hlavy jaká je to tloušťka) je do 28C potom se začíná krabatět a dělají se vlnky na dně i na bokách. V případě vyšších teplot jak 28C dlouhodobě 30C a víc se musí použít zesílená (pro vyhřívané bazény) cena je teda úplně jinde, mám pocit, že jsme za ní dávali 40.000,-
To možná ten igelit m fildu. Je třeba koupit normální folii pro svařování jako třeba fatrafol. Má asi 3 milimetry a dává se i jako pochuzí na střechy. Pro bazény jsou zvlášť odstíny.
rozepiš se víc, mě soused nabízel na rovnou střechu nějakou stříbrnou folii něco jako pvc, ale chtěl 1000kč za m2 ...
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Felipe píše:tukydydes - nemáš náhodou kontakt ještě na tu firmu co vám dělala tu folii?
Pokud si bazén vyzdíš, tak ti mohu dát kontakt na bratra, ten ty foliové bazeny dělá ( i střechy).

Jinak tady si můžeš vybrat barvy a vzory ;)
https://www.dek.cz/pobocka-ceska-lipa/p ... eny?page=1
Tel:776005385 Nový Bor
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

titan - moc děkuji za odkaz - příjemně mne překvapili ty ceny o proti DLW, náhodou netušíš jak je to s kvalitou? (doma vede asi bílá barva)
A ten kontakt bych si určitě vzal - teda pokud nemá 20kč/km :D
děkuji
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Tak bazén je téměř postavený, už jen zbývá osadit jej tryskami a skimmerem.
Trysky jsem pořídil od Astralu – určené pro betonové bazény (č.00330). A zde bych potřeboval poradit od někoho kdo s tím má nějakou zkušenost – je třeba koupit průchodku se závitem do betonu, nebo se to může nalepit na PVC rouru průměru 50 mm?
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“