Klasické šalovky,potom rouno na podlahu i boky a svařit folii.Je to bez izolace a nechceme víc jak 25 stupňů.Bazen je trvale pod střechou a k nahřátí stačí 3 soláry ty klasický plastový.Za den daji 3 stupně.Felipe píše:Moc hezká práce, mohu se zeptat kdo ti dělal folii? Dělal jsi to z klasické ztraceného bednění? Nějakou tepelnou izolaci jsi použil?
Foliový bazén
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
Pak jsi zhejcanejWOB píše:sorry ale já nevlezu do ničeho co má míň jak 33°C.

Nicmene chapu, pokud to mas na to, aby sis do neceho vlezl a tam jen sedel nebo lezel. Rodice maji venkovni rybnicek (vykonapa dira, podlozi pisek aby nedoslo k poskozeni folie a silna folie 6x5x1,8m) a ten se v parnu, ktere bylo minuly tyden vyhral tak, ze kdyz si do nej clovek skocil, tak to nebylo ani osvezujici. Nastesti voda ze sprchy cerpana z vrtu je i tak jako britva, takze to cloveka probere.
Jinak Liboruv bazenek jsem mel moznost vyzkouset a musim uznat ze vice nezli dostacujici ... snad jen ta hloubka, ale chapu, ze je to i pro opile svatebcany a deti, takze to svuj ucel plni dostatecne.
Mimochodem, v dnesni dobe uz je protiproud cenove vice nezli dostupny - vrele doporucuji, da se plavat i v bazenu o delce 3,5 metru.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
ještě jedna podstatná věc u toho fóliového ta plachta co se standardně dodává (nevím z hlavy jaká je to tloušťka) je do 28C potom se začíná krabatět a dělají se vlnky na dně i na bokách. V případě vyšších teplot jak 28C dlouhodobě 30C a víc se musí použít zesílená (pro vyhřívané bazény) cena je teda úplně jinde, mám pocit, že jsme za ní dávali 40.000,-
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag

hele měli jsme jeden bazén od nějaký Pražský firmy z Nebušic název teď z hlavy už nevím. A teď máme Mountfield, ty nám to právě s tou folií říkali.
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)

-
- Přispěvovatel
To možná ten igelit m fildu. Je třeba koupit normální folii pro svařování jako třeba fatrafol. Má asi 3 milimetry a dává se i jako pochuzí na střechy. Pro bazény jsou zvlášť odstíny.tukydydes píše:ještě jedna podstatná věc u toho fóliového ta plachta co se standardně dodává (nevím z hlavy jaká je to tloušťka) je do 28C potom se začíná krabatět a dělají se vlnky na dně i na bokách. V případě vyšších teplot jak 28C dlouhodobě 30C a víc se musí použít zesílená (pro vyhřívané bazény) cena je teda úplně jinde, mám pocit, že jsme za ní dávali 40.000,-
rozepiš se víc, mě soused nabízel na rovnou střechu nějakou stříbrnou folii něco jako pvc, ale chtěl 1000kč za m2 ...Libor Hanzal píše:To možná ten igelit m fildu. Je třeba koupit normální folii pro svařování jako třeba fatrafol. Má asi 3 milimetry a dává se i jako pochuzí na střechy. Pro bazény jsou zvlášť odstíny.tukydydes píše:ještě jedna podstatná věc u toho fóliového ta plachta co se standardně dodává (nevím z hlavy jaká je to tloušťka) je do 28C potom se začíná krabatět a dělají se vlnky na dně i na bokách. V případě vyšších teplot jak 28C dlouhodobě 30C a víc se musí použít zesílená (pro vyhřívané bazény) cena je teda úplně jinde, mám pocit, že jsme za ní dávali 40.000,-
Pokud si bazén vyzdíš, tak ti mohu dát kontakt na bratra, ten ty foliové bazeny dělá ( i střechy).Felipe píše:tukydydes - nemáš náhodou kontakt ještě na tu firmu co vám dělala tu folii?
Jinak tady si můžeš vybrat barvy a vzory

https://www.dek.cz/pobocka-ceska-lipa/p ... eny?page=1
Tel:776005385 Nový Bor
Tak bazén je téměř postavený, už jen zbývá osadit jej tryskami a skimmerem.
Trysky jsem pořídil od Astralu – určené pro betonové bazény (č.00330). A zde bych potřeboval poradit od někoho kdo s tím má nějakou zkušenost – je třeba koupit průchodku se závitem do betonu, nebo se to může nalepit na PVC rouru průměru 50 mm?
Trysky jsem pořídil od Astralu – určené pro betonové bazény (č.00330). A zde bych potřeboval poradit od někoho kdo s tím má nějakou zkušenost – je třeba koupit průchodku se závitem do betonu, nebo se to může nalepit na PVC rouru průměru 50 mm?