Laguna 2,0 natankovan benzin do nafty

Moderátoři: šulda, Moderátoři

markr
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Laguna 2,0 natankovan benzin do nafty

Příspěvek od markr »

Tak ted mi volala znama, ze ji chtěl tata udelat radost a natankoval ji do dieselu benzin za 1300kc. Pak najeli cca 60km a auto ted nejde nastartovat. Nechci ani radsi pomyslet co bude tatínka staat oprava. Je to laguna 2009.
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

všetko z nadrže von...môžeš stým zakúriť v peci..
aj zo dve flašky aditiva,10litrov nafty,naliať do nadrže..naštartovat,ak sa podarí..a dúfať,že to pôjde..nechať to klepkať,hodinu,dve na volnobeh..
čo oprava tohto..ale mal som tu mercedes 2014 myslím,že E200 CDI to bolo,1500km najazdene a chlapik tam šupol plnku benzinu..
naštastie si to všimol ešte na pumpe..to by bola oprava ;)..
sranda bola to všetko vyčerpať von.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Doufam ze to dopadne dobře. To by nemeli vesele vanoce :(
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

to se divim že se mu to povedlo - to ještě nemá MFi ? ( mechanismus kterej se benzinovou pistoli neotevre kvůli malému prumeru ), ale načurdit to samozřejmě jde...tak at tastikovi poděkuje no
ja to jednou řešil na OII BXE, prázdná nádrž, plná benzinu a jel až to kleklo, od ty doby to špatně chytalo - vstřiky KO, musely na repas, oprava 22tis. (rok byl myslim tak 2007)
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Tak jsem vycucnul nadrz zkrz plovak a dal prémiovou naftu plus aditiva. Nechal jsem to dve hodiny klapat. Potom jsem to nechal pul hodiny vychladnout a když jsem to zkusil znova natocit tak to točilo cca 5 sekund a nic nez to chytlo. Pak jsem to vypnul a zkusil to hned nastartovat a to bylo ok. V pruhledne hadicce co jde od filtru k cerpadlu behaji bubliny. Tak nevim jestli nepada nafta :? Dik za navod jak to odvzdušnit :)
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

Ak si to navrcal a vrcalo to tak sa to odvzdusnilo uz,skor hladaj niekde netesnost,ci su vsade tesne hadicky a nech sa modli,ze niesu pridrete vstreky alebo cerpadlo ked to tak dlhsie toci.
Hladaj netesnosti v pal. Systeme
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Mel jsem odpojene hadice jen u palivomeru. Nevim jestli se systém odvzdusni sam, ale když to bezi na volnobeh tak jdou bubliny a jak tomu pridam tak po chvilce bubliny nejdou. Jen je zajimave, ze po vymene paliva to chytlo na drc. Kde muze byt problem :? :? Nemam zkusit pet flasu :? :?
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

no niekde je netesnost,vymenil si palivovy filter? vymeň a pokontroluj hadičky,možno mal tento problem aj predtým,že prisavalo vzduch a šli bublinky.
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

prave ze jsem palivak nemenil, protože tam je novej a benzin si myslim neublizi. Jedine co bylo odpojeno jsou dve hadice na plovaku pod zadnima sedackama a plovak byl venku z nadrze. Tama jsem odcerpal všechen benzin. Tak jedine ze by jsem něco proved v tom plovaku. Před tim to chytlo i na benzin hned (wallbash)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

markr píše:Mel jsem odpojene hadice jen u palivomeru. Nevim jestli se systém odvzdusni sam, ale když to bezi na volnobeh tak jdou bubliny a jak tomu pridam tak po chvilce bubliny nejdou. Jen je zajimave, ze po vymene paliva to chytlo na drc. Kde muze byt problem :? :? Nemam zkusit pet flasu :? :?
pojezdi pokud to bude fachčit tak to dál neřeš, já se jen divím že to ujelo 6O km, to jsem ani nikdy nečetl, to ten řidič musí být hodně tupý, zvuk motoru neslyší, výkon motoru chybí, :roll: známou nakopat do prdele a koupit ji staré kolo ;)
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Ne je to totalni blondýna a jeji tata setrilek. Ona s tim jela a asi 5x ji to zdechlo a ona na to nic (LOL)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Divil bych se kdyby to vysokotlak přežil bez újmy....nastartovat,zdechnout to ano, ale jezdit s tím´, to asi ne
a nenech si zase nakukat jak auto předtím fungovalo na 110%....jestli bude blbnout, čerpadlo a vstřikky ven, ´kontrola/oprava. Nelíbí ? Tak si ti dej jinam
Markr už se na tu ochotničinu fakt vyser...
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Asi mas pravdu :( .
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Tak aauto nastesti jede. Najeto cca 50 km a OK. :)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="roman1648"]Divil bych sey to kdyb vysokotlak přežil bez újmy....

osobní zkušenost partner 2.O hdi ani neštěkl, tlak byl, dali jsme naftu s aditivem, pomalu jsme ho roštěkali a jezdí chytá několik let,
škoda pd ta neštěkla ujela na benál postupně přes deset kiláků po naftě chytala hned, až nejela,
1,8 delphi to se k ničemu nemělo, tonda se v tom vrtal půl dne, povolil jsem vstřiky poklepal snima o ponk a motor se začal probouzet, 2 km lanostarteru a pak za deset km jízdy bylo vše ok, tři měsíce ok,

zkušeností mám víc protože bydlím pod benzinkou ale ty auta jsem už neviděl,
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“