na to jsem myslel....ale co by to řešilo? Když jsem to měřil teplé,tak mazalo krásně a stejně klepaloSTIB píše:Změř tlak oleje hned od prvního startu.
1.9 tdi ASV klepot
Moderátoři: šulda, Moderátoři
a když je olej studený, tak to má snad nižší tlak?
tlak je vyšší a poměrně rychle "klesá". zde se pak objeví to klapání.
podle mého názoru jak se motor prohřeje, tak pokles tlaku u teplem řidšího oleje vykompenzuje prohřátí součástí motoru, proto hluk je téměř stejný.
v práci jsem se s tím setkal mnohokrát (i když se jedná o trošku větší motory)
navíc čep zde není mazaný tlakem
tlak je vyšší a poměrně rychle "klesá". zde se pak objeví to klapání.
podle mého názoru jak se motor prohřeje, tak pokles tlaku u teplem řidšího oleje vykompenzuje prohřátí součástí motoru, proto hluk je téměř stejný.
v práci jsem se s tím setkal mnohokrát (i když se jedná o trošku větší motory)
navíc čep zde není mazaný tlakem

po prohřátí motoru,třeba po 40km je klepání o něco tižší,ale nezmizí. Mě to připadá jako by to začalo klepat ve chvíly, kdy se motor natlakuje olejem......
....co třeba ventil, který je přidřený, nebo z nějakého jiného duvodu jde tíž...mohl by po natlakování hydroštelu začít klepat do sedla? že by se maličko později dovíral? proto třeba také u studeného motoru vetší dávka na vstřiku u prvního válce, který by byl malinko slabší a dohanělo se to dávkou nafty??? je to možné?????
....co třeba ventil, který je přidřený, nebo z nějakého jiného duvodu jde tíž...mohl by po natlakování hydroštelu začít klepat do sedla? že by se maličko později dovíral? proto třeba také u studeného motoru vetší dávka na vstřiku u prvního válce, který by byl malinko slabší a dohanělo se to dávkou nafty??? je to možné?????
čoud píše:Tenhle zvuk je už lahodnější: https://www.youtube.com/watch?v=AclCRbt10eI
a tedle zvuk je uplnej konzert :![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=Iz45Ex8ZJPE
přišel už někdo na něco?,

stejnej zvuk jako u mě ....teď jsem dal jinej spodek motoru a dělá to pořád

už mě mrdne...jinak nový vstřiky,udělaná hlava,nová spojka....už nevim co stím....a dost mě to sere!!!

přemejšlím zda nevyzkoušet čerpadlo...dá se nějak zjistit seklej nějakej ten přidavač v čerpadle?
SEAT LEON FR ARL TDIFUN 271PS/521NM ,EGR,KAT OFF,MAF OFF,HDS,SACHS PERFORMACE,HP Sporting,BRZDY 330x30 4píst\288x22,WEBASTO R+,"R" komplet paket,sedáky RECARO 4(polokůže),...takže vlastně naftový Rko 
Daily-T4 mulťák acv

Daily-T4 mulťák acv