1.9 tdi ASV klepot

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Raduza
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Raduza »

STIB píše:Změř tlak oleje hned od prvního startu.
na to jsem myslel....ale co by to řešilo? Když jsem to měřil teplé,tak mazalo krásně a stejně klepalo
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

a když je olej studený, tak to má snad nižší tlak?
tlak je vyšší a poměrně rychle "klesá". zde se pak objeví to klapání.
podle mého názoru jak se motor prohřeje, tak pokles tlaku u teplem řidšího oleje vykompenzuje prohřátí součástí motoru, proto hluk je téměř stejný.

v práci jsem se s tím setkal mnohokrát (i když se jedná o trošku větší motory)

navíc čep zde není mazaný tlakem ;)
Raduza
Nováček

Příspěvek od Raduza »

po prohřátí motoru,třeba po 40km je klepání o něco tižší,ale nezmizí. Mě to připadá jako by to začalo klepat ve chvíly, kdy se motor natlakuje olejem......
....co třeba ventil, který je přidřený, nebo z nějakého jiného duvodu jde tíž...mohl by po natlakování hydroštelu začít klepat do sedla? že by se maličko později dovíral? proto třeba také u studeného motoru vetší dávka na vstřiku u prvního válce, který by byl malinko slabší a dohanělo se to dávkou nafty??? je to možné?????
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

Když je studený tak to má konstantní tlak kolem maxima.Po ohřátí kolísá podle otáček.
OCTAVIA- ALH
Raduza
Nováček

Příspěvek od Raduza »

Pokud by to byl čep,jaká by byla frekvence klepání? Poku se to vubec da nějak charakterizovat? Tady to klepne jednou za pracovní cyklus (počítáno na prvním válci)
krejča
Aktivista

Příspěvek od krejča »

čoud píše:Tenhle zvuk je už lahodnější: https://www.youtube.com/watch?v=AclCRbt10eI

a tedle zvuk je uplnej konzert : :D (LOL)
https://www.youtube.com/watch?v=Iz45Ex8ZJPE

přišel už někdo na něco?, (LOL)
stejnej zvuk jako u mě ....teď jsem dal jinej spodek motoru a dělá to pořád :-D
už mě mrdne...jinak nový vstřiky,udělaná hlava,nová spojka....už nevim co stím....a dost mě to sere!!! :x
přemejšlím zda nevyzkoušet čerpadlo...dá se nějak zjistit seklej nějakej ten přidavač v čerpadle?
SEAT LEON FR ARL TDIFUN 271PS/521NM ,EGR,KAT OFF,MAF OFF,HDS,SACHS PERFORMACE,HP Sporting,BRZDY 330x30 4píst\288x22,WEBASTO R+,"R" komplet paket,sedáky RECARO 4(polokůže),...takže vlastně naftový Rko :-)
Daily-T4 mulťák acv
Hrubec
Přispěvovatel

Příspěvek od Hrubec »

Jo da se zmerit presuvnik jestli chodi od dorazu k dorazu.Nejlip osciloskopem.
Leoš 1,9 TDi ALH/ARL 66kw-FMIC,VB,KAT EGR off,12mm hlava,Race520,podacačka,sání vedení ASZ 1??Ps/4??Nm,SW TDIFun
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“